VIDEO | Cîțu: PNL a crescut pensiile, nu PSD care a fost trei ani la guvernare și nu au făcut nimic

Publicat: 07/02/2022, 22:28
Actualizat: 07/02/2022, 23:07

Liderul PNL, Florin Cîțu, a declarat, luni, la Dig24, că liberalii au mărit pensiile, nu PSD – care a fost anterior timp de trei ani la guvernare și nu au făcut nimic în acest sens. De asemenea el a precizat că marele proiect este „România dezvoltată”, dar pentru ca acest lucru să fie posibil – sunt necesare investiții majore.

„Marele proiect e o Românie dezvoltată, să facă un salt, am depășit Ungaria. Sunt pericole tot timpul, bineînțeles că nimic nu e garantat, e mult de muncă, pentru mulți oameni politici înseamnă și sacrificii. Nu mă interesează costul politic plătit când facem reformă. PNRR a fost adoptat anul trecut. A fost complicat, ni s-a spus că nu se poate, dar s-a făcut, chiar și cu o criză de sănătate”, a declarat Florin Cîțu.

Președintele PNL susține că liberalii sunt cei care au mărit pensiile și nu PSD care doar au promis. Totodată, el reiterează importanța investițiilor și reamintește că premierul Nicolae Ciucă și-a luat angajamentul că va fi pus 7% în buget.

„Tot PNL a crescut pensiile, nu PSD. 3 ani mai înainte au fost alții la putere și nu au făcut-o. E vorba de prioritizări, am spus că nu se poate 40, s-a putut 14. Fără investiții… le spun și românilor… la rectificare, premierul și-a luat angajamentul că va fi pus 7% în buget”, a afirmat Cîțu.

Cîțu atrage atenția că Banca Centrala ar putea frâna creșterea economică a României, dacă inflația depășește 10%.

„O acțiune puternică a Băncii Centrale s-ar putea să pună frână economiei. Dacă inflația ajunge peste 10%, lupta este pierdută sau nu? Experții să vină să spună. Va fi complicat la 11-12-13%. Guvernul nu poate decât să investească. E singurul mod de a ține economia. Cei din sectorul privat vor negocia cu angajatorii, cei din public, vor negocia cu Guvernul”, a spus el.

Șeful liberalilor se declară surprins de mișcarea Guvernului care a decis că este mai importantă investiția în Fondul Proprietatea de 190 milioane lei, dar se plânge că nu sunt bani de creșteri.

Guvernul a făcut un lucru care m-a surprins: investiția în Fondul Proprietatea de 190 milioane lei, dar spune că nu sunt bani pentru creșteri. Vom discuta la următoarea coaliție, cu premierul. E o nedumerire a mea. Nu cred că era o prioritate. Dacă leg și de alte mesaje, cum ar fi „nu vrem să ne vindem țara!”… devine tot mai neînțeleasă această decizie.