VIDEO Ciucă: „Înregistrăm cea mai mare absorbție a fondurilor europene. Investițiile străine cu crescut cu 53% în primele 6 luni”

Publicat: 02/08/2022, 22:00
Actualizat: 02/08/2022, 22:04

Premierul Nicolae Ciucă, a declarat, marți, că PNL a discutat în ședința Biroului Politic Național despre soluții și acțiuni concrete pentru a beneficia de absorbţia unor sume mari din fonduri europene, despre PNRR și anumite aspecte ce țin ce alegeri interne la nivelul organizațiilor de seniori, tineret și femei.

„Am discutat cu preşedintii filialelor judeţene pentru desfăşurarea unor acţiuni concrete la nivelul UAT pentru a beneficia de absorbţia unor sume mari din fonduri europene, atât fonduri de coeziune, PNRR, cât şi cadrul financiar multianual 2021- 2017”, a spus Nicolae Ciucă.

Premierul mizează pe stabilitatea Guvernului pentru a putea asigura în continuare un cadru financiar atractiv pentru zona de investiții.

„Avem nevoie de stabilitate și avem nevoie de asigurarea unui cadru financiar cât se poate de consolidat și care devină, așa cum a fost de altfel până acum, atractiv pentru investiții

Am subliniat până în acest moment, la nivelul Guvernului avem o cifră importantă de creștere a investițiilor străine directe. Au crescut în prima jumătate a anului investițiile străine directe cu 53,1 % de asemenea și absorbția”, a declarat el.

Nicolae Ciucă a precizat că România înregistrează după multă vreme o absorbție bună a fondurilor europene, dar subliniază că important este ca aceste oportunități să fie și fructificate.

„Înregistrăm cea mai mare absorbție a fondurilor europene. Totodată, este nevoie ca la nivelul autorităților locale, așa cum subliniam, poată acceseze toate aceste oportunități, pentru altfel nu putem ne îndeplinim obiectivele așa cum ni le-am asumat”, a mai spus premierul.

„Au fost aspectele legate de prioritățile legislative, au fost discutate și pregătim activitățile interne pentru noua sesiune parlamentară și, desigur, chestiunile interne legate de alegerile la nivelul organizațiilor de seniori, tineret și femei, precum și la nivelul oamenilor de afaceri”, a spus Ciucă.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase