Ciucă și Rafila, discuții cu specialiștii privind măsurile de prevenire și combatere a unui eventual nou val pandemic

Ciucă și Rafila, discuții cu specialiștii privind măsurile de prevenire și combatere a unui eventual nou val pandemic
Premierul Nicolae Ciucă / Sursa: captura Facebook - Guvernul României
Publicat: 23/12/2021, 18:22
Actualizat: 23/12/2021, 18:23

Premierul Nicolae Ciucă a participat joi la o discuție cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila și cu reprezentanții structurilor asociative din mediul public și privat pentru a căuta soluții pentru gestionarea unui eventual nou val pandemic, ce este așteptat să vină la începutul lui 2022.

„Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, a avut, astăzi, consultări cu structurile asociative din mediul public și privat, privind măsurile de prevenire și combatere a pandemiei Covid-19. Alături de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, la dialog au participat și alți specialiști implicați în identificarea și implementarea soluțiilor de protejare a populației”, se arată într-un comunicat de presă.

De asemenea, în cadrul discuțiilor s-a pus în vedere importanța implementării certificatului verde, precum și respectarea măsurilor de prevenție și combatere a pandemiei. De asemenea, subiectul vaccinării a fost în centrul atenției, reiterându-se ideea că vaccinarea ne protejează de formele grave ale bolii și pierderea vieții.

„În ceea ce privește certificatul COVID-19, participanții au susținut nevoia unui cadrul legal adecvat pentru gestionarea unui eventual nou val pandemic, precum și importanța respectării măsurilor de prevenție și combatere a pandemiei, atât pentru sănătatea românilor, cât și pentru menținerea activităților economice, care să poată oferi continuitate în derularea afacerilor, a serviciilor publice, precum și în menținerea locurilor de muncă, în conformitate cu prevederile legale și constituționale.

În cadrul discuțiilor, a fost subliniată eficiența vaccinării și a fost reiterată opinia experților privind capacitatea vaccinurilor autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului de a oferi cel mai înalt nivel de apărare în fața formelor severe ale bolii provocate de Sars-Cov 2, înțelegând, practic, că deși vaccinul nu ne protejează de infectare, în schimb, ne protejează de formele grave ale bolii și pierderea vieții”, potrivit comunicatului de presă.

„Premierul a precizat că Guvernul va continua să susțină cele mai potrivite măsuri pentru a proteja cetățenii, continuarea în bune condiții a activităților economice, precum și asigurarea serviciilor publice.

Totodată, prim-ministrul a cerut ministrului Sănătăți și șefului Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) să facă toate demersurile necesare pentru pregătirea sistemului sanitar de oferire a asistenței medicale în condiții de pandemie, precum și pentru a avea la dispoziție schemele de tratament adecvate”, se precizează în comunicatul de presă.