Clotilde Armand: Am mers pe Aleea Modrogan 1A şi am văzut şantierul de acolo. Este îngrozitor

Clotilde Armand: Am mers pe Aleea Modrogan 1A şi am văzut şantierul de acolo. Este îngrozitor
Clotilde Armand: Am mers pe Aleea Modrogan 1A şi am văzut şantierul de acolo. Este îngrozitor / Foto: Facebook
Publicat: 18/01/2021, 11:47

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, spune că va cere prefectului Capitalei anularea autorizaţiei de construire şi va sesiza ISC pentru Aleea Modrogan 1A: „Este îngrozitor să priveşti cum o zonă protejată devine betonată din cauza unor funcţionari publici cu interese meschine”.

În această dimineaţă (luni dimineaţa – n.r.) am mers pe Aleea Modrogan nr. 1A din inima Bucureştiului şi am văzut şantierul de acolo. Este îngrozitor să priveşti cum o zonă protejată devine betonată din cauza unor funcţionari publici cu interese meschine. În Parcelarea Filipescu cineva s-a gândit să planteze 3 blocuri şi să distrugă zona istorică. Ştim foarte bine cine a dat aceste avize şi autorizaţii de construire”, afirmă Clotilde Armand.

Ea anunţă că viceprimarul Sectorului 1 Oliver Păiuşi care a început deja demersurile de verificare a documentaţiei elaborată de funcţionarii din Primăria Sectorului 1.

„Eu voi înainta către prefectul municipiului Bucureşti o solicitare de anulare a autorizaţiei de construire şi voi sesiza Inspectoratul de Stat în Construcţii. Avem zero toleranţă faţă de cei care aleg să distrugă moştenirea impresionantă a Bucureştiilor”, conchide primarul Sectorului 1.

Clotilde Armand, amendată de Garda de Mediu cu o sumă-record în scandalul gunoaielor din Sectorul 1! Decizia arată că ROMPREST a respectat întocmai legislația!

Garda Națională de Mediu s-a pronunțat în legătură cu gunoaiele din Sectorul 1 și a sancționat Primăria lui Clotilde Armand pentru nerespectarea obligațiilor legale ce îi revin cu privire la curățenia urbei. De altfel, Garda a apreciat că Romprest respectă legislația în vigoare referitoare la deșeuri și salubrizare.

„Autoritatea Administrației Publice Locale Sector 1 a fost sancționată de GNM-CMB întrucât nu a respectat dispozițiile OUG nr. 195/2005 privind protecția mediului precizate la art. 90, lit. f întrucât nu a asigurat „prin serviciile publice și operatorii economici responsabili, măsurilor de salubrizare a localităților, de întreținere și gospodărire a spațiilor verzi, a piețelor și a parcurilor publice”, se arată în nota de constatare încheiată în 22 decembrie și definitivată în 23 decembrie, la sediul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Municipiului București.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase