CNA, plângere penală împotriva unui post de radio online care ar promova MIȘCAREA LEGIONARĂ / „Vom căuta soluții tehnice noi”

CNA, plângere penală împotriva unui post de radio online care ar promova MIȘCAREA LEGIONARĂ / „Vom căuta soluții tehnice noi”
Publicat: 16/02/2024, 13:15
Actualizat: 16/02/2024, 13:16

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) va depune o plângere penală împotriva postului de radio online „Radio Camarad”, acuzând conducerea radioului că promovează Mișcarea Legionară.

Joi, 15 ianuarie 2024, CNA a analizat această speță, în contextul în care „Radio Camarad” promovează însemnele mişcării legionare pe site şi prin informaţiile prezentate pe post, un exemplu fiind  o rubrică numită „Cuvânt legionar cu Marcel Petrişor”.

Potrivit Pagina de Media, deținătorul postului de radio este un fost jurnalist de la Radio Total, Iulian Senos.

Chestionat în legătură cu promovarea Mișcării Legionare pe postul de radio, acesta a declarat că îi este cunoscută legislația din România referitoare la promovarea mișcărilor legionare, fasciste sau comuniste, dar a spus că există unele „coliziuni” la nivel legislativ.

„Da, îmi este cunoscută şi sunt foarte revoltat că există anumite coliziuni între Constituţia României şi legi şi că aceste coliziuni sunt remarcate de un om mărunt ca mine şi nu de oameni mult mai importanţi din statul român. Doar dacă puneţi faţă în faţă titlurile «Libertatea Conştiinţei» cu «Interdicţia de a nega», ajungem în faţa unui moment foarte stânjenitor pentru cei care au realizat o lege cu rând mai mic decât Constituţia, care practic suprascrie o prevedere constituţională”, a declarat Iulian Senos, potrivit sursei citate.

Așa cum a poruncit Căpitanul în nenumărate rânduri, vom respecta toate deciziile autorităților românești”

Urmare a ședinței publice, reprezentanții „Radio Camarad” a transmis și un comunicat, pe site, în care își anunță ascultătorii că CNA a adus „critici aspre” postului și că vor fi luate măsuri tehnice pentru ca „Radio Camarad” să nu mai emită.

„Dragi camarazi. Vă anunțăm cu tristețe, că Radio Camarad a fost criticat foarte aspru în sedința CNA din data de 15 februarie 2024. Președintele CNA, dna Gubernat, ne-a înștiințat oficial că se vor lua toate măsurile tehnice legale astfel încât Radio Camarad să nu mai poată fi ascultat pe teritoriul României.

Așa cum a poruncit Căpitanul în nenumărate rânduri, vom respecta toate deciziile autorităților românești. În virtutea drepturilor fundamentale prevăzute în Constituția României, legea cu rangul cel mai înalt din legislația românească, ne vom păstra libere conștiița și exprimarea. Vom căuta soluții tehnice noi, pe care le vom comunica public”, au transmis reprezentanții Radio Camarad.

Aici este o situaţie în care eu mă poziţionez într-un context foarte dificil de controlat”

Întrebat de ce promovează, prin intermediul postului de radio „Camarad” o mișcare care este interzisă prin lege, Iulian Senos a spus că acest radio online este un „proiect personal” și că echipa încearcă să spună „adevărul despre legionari, adică ceea ce ştim despre legionari că nu ar fi adevărat”.

„Este un proiect personal pe care într-adevăr îl fac cu convingere. Această convingere nu este bazată pe faptul că aş face rău, ci această convingere este bazată, aşa cum e declarat şi pe site, că încercăm să spunem adevărul despre legionari, adică ceea ce ştim despre legionari că nu ar fi adevărat.

Dacă faptul că ei sunt cu caracteristici negative totale, sunt demonul însuşi, nu ar fi adevărat, încetăm să mai avem motive să-i scoatem în afara legii. Aici este o situaţie în care eu mă poziţionez într-un context foarte dificil de controlat de către mine, dar am această conştiinţă că fac binele şi nu răul. (…) Eu, ca şi creştin, vreau să fiu de partea adevărului chiar dacă Cezarul mă ceartă”, a răspuns Iulian Senos.


Citește și:

Europa trebuie să pună ACUM mâna pe activele Rusiei lui Putin: „Prejudiciul predominant s-a produs în Ucraina, dar UE a suportat costuri imense”

Australia dezvăluie numele HACKERULUI RUS care a „atacat” milioane de dosare medicale sensibile și le-a „scurs” pe Dark Web: „Criminal cibernetic”

Moscova are doar de CÂȘTIGAT din rezolvarea crizei de la Marea Roșie cu „mână” americano-engleză: „Loviturile împotriva Houthi, apreciate la Kremlin”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
ȘOCANT! Cum arată un hamburger de la McDonald’s după ce a fost ținut timp de...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Anunț istoric pentru cei care au mașini PE MOTORINĂ. Vestea pe care nu o mai...
Rețetă tradițională de plachie de crap. Nu durează mult să faci un pește sănătos și...
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Motivul pentru care Paula Seling a vrut să plece definitiv din România: ”Drumul meu era...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cărți scoase de pe rafturile Bibliotecii Naționale a Franței deoarece ar conține arsenic