Comandantul regimentului Azov a avut o convorbire cu soția sa. Soldații ucraineni evacuați din Mariupol s-ar afla în condiții satisfăcătoare

Comandantul regimentului Azov a avut o convorbire cu soția sa. Soldații ucraineni evacuați din Mariupol s-ar afla în condiții satisfăcătoare
Sursa foto: Mediafax Foto
Publicat: 25/05/2022, 18:43

Comandantul regimentului Azov, Denis Prokopenko, a avut o scurtă convorbire la telefon cu soția sa, Katerina. Soldatul ucrainean i-a transmis partenerei sale că este bine și că stă în condiții satisfăcătoare, alături de colegii lui.

„A zis că e bine și m-a întrebat cum sunt. Am auzit din alte surse că stau în condiții mai mult sau mai puțin satisfăcătoare. Erau hrăniți. Nu au fost abuzați până acum”, a afirmat Katerina Prokopenko, soția comandantului Azov. Cu toate acestea, femeia a precizat că nu a fost clar dacă în timpul apelului soțul ei a putut vorbi liber.

Potrivit Katerinei, condițiile în care soldații ucraineni se află sunt monitorizate de o terță parte reprezentată de ONU și Crucea Roșie.

„Ce se va întâmpla în continuare, nu știm, desigur, dar în acest moment există terți – ONU și Crucea Roșie – care controlează situația”, a mai spus Katerina.

De asemenea, soția comandantului Azov a menționat că părțile ucrainene și ruse au convenit asupra înmormântării soldaților decedați și asupra prevederii anumitor condiții pentru militarii deținuți. Printre acestea se numără inclusiv dreptul la convorbiri telefonice cu familia o dată pe săptămână.

Potrivit unei alte soții, Iulia Fedosiuk, o parte din luptătorii ucraineni care au apărat orașul Mariupol și se află în prezent pe teritoriul Donbasului au reușit să-și contacteze familiile telefonic familiile în ultimele două zile, informează ziare.com.

Cei mai mulţi dintre luptătorii batalionului Azov sunt ţinuţi într-o închisoare din satul Olenivka, situat în regiunea Doneţk ocupată de ruşi. De asemenea, un mic grup de soldați răniți se află în spitalul Novoazovsk, aflat în aceeași zonă. Potrivit Katerinei Prokopenko, niciunul dintre luptătorii care au părăsit teritoriul uzinei Azovstal nu a fost dus pe teritoriul Federației Ruse.

Anterior, presa rusă a raportat că soldații au fost plasați în centrele de arest preventiv Taganrog și Rostov-pe-Don. Ieri, ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a admis posibilitatea de a efectua un schimb de militari ruși contra soldaților din Azov.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, s-a alăturat echipei Gândul, în mai 2022, unde tratează subiecte de actualitate, în calitateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase