Comunitatea din județul Iași se MOBILIZEAZĂ pentru a acorda ajutor tânărului care a ajuns invalid în urma accidentului de la Bivolari

Comunitatea din județul Iași se MOBILIZEAZĂ pentru a acorda ajutor tânărului care a ajuns invalid în urma accidentului de la Bivolari
Sursa FOTO: Arhiva Gândul/ Caracter ilustrativ
Publicat: 29/06/2023, 19:48

Medicii nu îi dădeau nicio șansă lui Marius Lența, tânărul nenorocit în accidentul de la Bivolari, însă acesta s-a întors acasă și are nevoie de ajutor. Acesta se zbate pentru recuperare, dar fondurile financiare par a fi insuficiente.

Mama tânărului de 21 de ani din satul Rădeni, comuna ieșeană Roșcani. se simte neputincioasă în fața copilului care trăiește niște clipe de groază, după accidentul din data de 14 martie 2023. Din nefericire, costurile pentru recuperarea lui sunt peste puterile familiei, mai ales că singurul părinte pe care îl mai are în viață este mama sa, Lenuța Lența.

Fiul său, Marius Lența, care părea să aibă tot viitorul în față, a ajuns într-un scaun cu rotile. În doar 4 luni s-a transformat total, iar din singurul sprijin pentru familia lui a ajuns să depindă de îngrijire permanentă. A stat luni întregi în spital, în comă, iar mai apoi în stare vegetativă, suferind leziuni grave ce i-au pus în primejdie viața.

Medicii erau rezervați în ceea ce privea supraviețuirea lui, dar a reușit să învingă. Greul abia începe. În acest moment nu poate merge și abia vorbește, având nevoie de o recuperare intensă, dar au nevoie de sprijin financiar ca să facă față.

„A fost internat la Spitalul Clinic de Urgențe «Sf. Spiridon» și apoi a fost transferat la Spitalul Clinic de Recuperare. A stat 4 luni pe patul de spital, timp în care s-a zbătut între viață și moarte. A stat în comă, apoi când s-a trezit nu se mișca și nu spunea nimic, până am reușit să îl luăm acasă. Medicii au făcut tot ce au putut, de acum trebuie să începem să-l ajutăm și noi. E foarte greu. Se află în scaun cu rotile, abia vorbește și se obosește psihic de la orice. Suferă mult.

Recuperarea costă foarte mult, trebuie să îi facem condiții în casă, o baie, un trotuar, o cameră separată unde să se poată duce cu scaunul și unde să se simtă bine, iar mai apoi recuperarea propriu-zisă. Mulți nu ne dau șanse de vindecare complet, dar mama lui nu își pierde speranța și se atârnă de orice fir de ață. S-a transformat. Înainte de accident, el pleca în străinătate și o întreținea pe mama și sora lui, de când a murit tatăl. Acum depinde el de ajutorul altora. Se consumă și plânge când se vede în această situație, dar cu toții încearcă să îl susțină pentru a depăși această perioadă.

Primarul comunei noastre ne ajută foarte mult, s-a implicat și l-a dus mereu acolo unde a fost nevoie. Suntem norocoși să trăim lângă astfel de oameni, dar, cu toate astea, banii sunt cei mai utili în această perioadă”, povestește o rudă de-a familiei citată de BZI.

Tragedia prin care a trecut Marius i-a lăsat urme adânci
Primarul comunei Roșcani, Ginovel Gheorghiu, a încercat să întindă o mână familiei Lența încă de la prima lui zi de spitalizare, când toți se aflau în pragul disperării. Acesta i-a ajutat cu transportul și cu cele necesare pentru a reuși să își construiască o baie în casă, pentru a-i ușura viața lui Marius. Dar, cu toate acestea, tânărul mai are nevoie de ajutor.

„Noi l-am ajutat și îl vom ajuta cu tot ce s-a putut. Știm de acest caz încă de la început. Dar mama lui mai are nevoie de susținere financiară, pentru a încerca să îl ajute pe băiat să se facă bine. Marius va avea nevoie de recuperare intensă și de multe alte lucruri necesare ca să supraviețuiască în astfel de condiții”, comunică primarul comunei Roșcani.

Vă reamintim că accidentul a avut loc pe raza comunei Bivolari, în data de 14 martie 2023. Marius s-a urcat în mașina prietenului său, pentru a face o plimbare, dar s-a întâmplat o tragedie. Sebastian Bura a vrut să își impresioneze amicii și a condus ca în filmele de acțiune, răsturnându-se pe dealuri. Din spaimă, l-a lăsat pe Marius să se zbată 40 de minute între viață și moarte, abia după a sunat să ceară ajutor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
TAXA obligatorie în România. Nu poți evita plata ei, oricine ai fi
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice