Concert pentru pace la Catedrala Sfântul Iosif: ”O comemorare a victimelor războiului din Ucraina”

Concert pentru pace la Catedrala Sfântul Iosif: ”O comemorare a victimelor războiului din Ucraina”
Publicat: 29/03/2022, 17:08
Actualizat: 29/03/2022, 17:09

”Rugă pentru pace” este un concert de muzică sacră care îmbină sonoritățile transcendentale ale Requiem-ului de Faure cu rugăciunea bizantină și cântecul ancestral ebraic. Totul se transformă, în ultimă instanță, într-un îndemn la pace între popoare și o comemorare a tuturor victimelor războiului din Ucraina.

Evenimentul – organizat de către Arhiepiscopia Romano-Catolică de București – va avea loc în data de 2 aprilie, ora 20:00, în interiorul Catedralei Sfântul Iosif din Capitală.

Distributia artistică este formată din Marta Sandu Ofrim (soprană), Maria Miron Sârbu (mezzosoprană) și Leonard Bernad (bass), acompaniați de către Orchestra Metropolitană București și Corul Accoustic, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga, Manager General al Operei Naționale București.

Primăvara aceasta se află sub semnul acceptării, integrării și al cooperării, iar artiștii români își deschid sufletele întru ajutorarea semenilor.

Organizatorii acestui eveniment precizează că intrarea este liberă, iar concertul va fi transmis – live – pe canalul de Youtube al Catedralei Sfântul Iosif.


Citește și: 

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult