Confesiunea cutremurătoare a actriței Rodica Popescu Bitănescu: ”Eu am vrut să mă sinucid, prima oară, când eram elevă la liceul Lazăr”

Confesiunea cutremurătoare a actriței Rodica Popescu Bitănescu: ”Eu am vrut să mă sinucid, prima oară, când eram elevă la liceul Lazăr”
Confesiunea cutremurătoare a actriței Rodica Popescu Bitănescu
Publicat: 08/07/2021, 10:08

Renumita actriță Rodica Popescu Bitănescu a făcut mărturisiri incredibile în timpul emisiunii pe care Denise Rifai o moderează la postul de televiziune Kanal D. Îndrăgita artistă a mărturisit că a avut, de multe ori, gânduri de sinucidere.

Rodica Popescu Bitănescu, în vârstă de 82 de ani, este o actriță de teatru care a jucat în numeroase comedii la Teatrul Național ”Ion Luca Caragiale” din București. Aceasta a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București în anul 1960, la clasa profesor A. Pop Marțian.

Marea actriță Rodica Popescu Bitănescu a fost prezentă în platoul emisiunii ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la Kanal D. Printre altele, aceasta a vorbit și despre momentele în care a avut gânduri de sinucidere.

Confesiunea cutremurătoare a actriței Rodica Popescu Bitănescu: ”Dumnezeu a văzut că eu tot o trag să mă omor”

Rodica Popescu Bitănescu a mărturisit că totul a avut legătură cu un vis pe care l-a avut în copilărie.

”Sunt Leoaică. Am înțeles, la un moment dat, că Leoaica e predispusă la așa ceva. Eu am vrut să mă sinucid prima oară când eram elevă la liceul Lazăr. Vezi, am o sensibilitate anume și d-asta am scris o replică senzațională în piesa „Încă-i bine”, în această comedie. Am explicat chestia asta cu sinuciderea și de ce nu m-am sinucis niciodată. Am avut un vis. Mi s-a trimis un vis pentru că Dumnezeu a văzut că eu tot o trag să mă omor, să mă omor. Am avut un vis fantastic care este povestit în piesă. Eram elevă și m-a prins furând, copiam, adică am copiat.

M-am simțit atât de prost față de această profesoară de matematică, o chema Teodorescu. Pe mine mă întreba: „Rodica, m-ai furat tu pe mine?” Mă gândeam în timpul ăsta. Noi suntem la etajul 2, eram la geam cu banca. Dacă m-aș arunca acum de pe geam? Oare aș muri, că îmi e rușine. Măi, și nu m-am aruncat pentru că a trecut la altcineva. Era să o fac. Poate că mă schilodeam, poate că muream, nu știu ce se întâmpla. Eram un copil atât de curat și m-am simțit așa de prost la vârsta aia să mi se spună așa ceva, încât eram în stare să mă și omor. Ăla a fost începutul. Nu mai spun că de mică mă obseda că o să murim, dar nu să mă omor eu”, a declarat Rodica Popescu Bitănescu la emisiunea lui denise Rifai, potrivit wowbiz.ro.

Rodica Popescu Bitănescu: ”Dumnezeu a văzut că eu tot o trag să mă omor”

Ce a răspuns Rodica Popescu Bitănescu când a fost întrebată despre copii

Rodica Popescu Bitănescu nu are copii. La emisiunea respectivă, acesta a ținut să infirme zvonurile conform cărora nu și-ar fi dorit copii.

”Nu este adevărat că nu mi-am dorit copii. Acel adevăr îl ştiu numai eu şi Dumnezeu. Nu am să vorbesc niciodată despre acest lucru. Este un lucru prea personal. Nu se pune problema că nu am vrut, pentru că eu ador copiii. O să spun numai dacă o să scriu o carte. Acesa este un subiect de roman. Nu am să dezvălui de ce nu am copii, acesta este secretul meu”, a spus actrița, citată de kanald.ro.

”Ştii ce suporţi şi atunci când ai copii, şi atunci când nu ai. Deci, fiecare trebuie să se gândească bine la ce face. Eu m-am gândit şi nu discut despre asta. Am şi eu nişte motive. Sunt ale mele. Le ştiu eu. Le ştie Dumnezeu. Poate într-o carte am să le scriu”, a completat Rodica Popescu Bitănescu.

Întrebată dacă regretă că nu are copiii, Rodica Popescu Bitănescu a răspuns: ”Nicio clipă nu regret! Sunt destul de puternică și de conștientă că, în clipa în care m-am hotărât să fac un lucru, nu mă mai uit înapoi și nu încep să mă vait (…) Eu am vrut să fac 11 copii, la un moment dat, după ce urmărisem un film rusesc (…). Iubesc enorm copiii (…) dar mi-am întors gândul din niște motive foarte serioase… mi-am schimbat gândul și n-am mai făcut niciunul, și trăiesc foarte bine, mulțumesc lui Dumnezeu!”.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politicăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase