VIDEO | Liberalii și-au ales președintele. Nicolae Ciucă, singurul candidat, a fost declarat câștigător: „Este adevărat că nu am experiență politică. Nu vreau să par ceea ce nu sunt” / Rareș Bogdan: „Avem 22%, conform unui sondaj” / Lucian Bode: „Avem nevoie de mai multă coerență”

VIDEO | Liberalii și-au ales președintele. Nicolae Ciucă, singurul candidat, a fost declarat câștigător: „Este adevărat că nu am experiență politică. Nu vreau să par ceea ce nu sunt” / Rareș Bogdan: „Avem 22%, conform unui sondaj” / Lucian Bode: „Avem nevoie de mai multă coerență”
Sursa: Alexandra Pandrea/Gândul
Publicat: 10/04/2022, 09:10
Actualizat: 10/04/2022, 13:59

Nicolae Ciucă a fost ales, duminică, președinte al PNL, în urma Congresului extraordinar al partidului. A fost singurul candidat și a obținut 1.060 de voturi din cele 1.120 exprimate. „Vă doresc succes și vă îndemn să ne întoarcem fiecare acolo unde ne desfășurăm activitatea, să ne apucăm serios de muncă”, a spus el, după anunțarea rezultatelor.

Înregistrarea video a congresului PNL poate fi urmărită aici:

UPDATE ora 13:30 – Nicolae Ciucă a fost ales câștigător

Nicolae Ciucă a fost ales, duminică, președinte al PNL, după ce moțiunea lui „Uniți pentru o Românie stabilă și puternică” a obținut peste 1.000 de voturi la congresul PNL.

La congresul de duminică au fost 1.120 de voturi valabile, din care 1.060 de voturi au fost „pentru” moțiunea propusă de Nicolae Ciucă.

Au fost anulate 60 de voturi și au fost neutilizate 159 de voturi.

Astfel, Nicolae Ciucă, singurul candidat la congresul de duminică, devine noul președinte al PNL.

„Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru votul de încredere, pentru efortul pe acre l-ați făcut, ați venit unii astăzi, în ziua de Florii, ceilalți de peste tot de pe cuprinsul țării, diasporei vreau să-i mulțumesc foarte mult și m-aș bucura să fie la fel de uniți și la fel de dinamici cum au fost astăzi și să arate lumii că PNL, că România are spirit, are voință, are potențial, are capacitate și are resursă umană, să nu ne fie teamă că nu putem să ne angajăm la orice efort și la orice obiectiv, împreună cu tot ceea ce înseamnă valorile europene”, a spus Nicolae Ciucă, după anunțarea rezultatelor, citat de Mediafax.

„Vă doresc succes și vă îndemn să ne întoarcem fiecare acolo unde ne desfășurăm activitatea, să ne apucăm serios de muncă”, a mai spus el.

UPDATE ora 12:30 – A început votul

Discursurile s-au încheiat, fiind anunțată procedura de vot.

UPDATE ora 12:00 – Nicolae Ciucă și-a început discursul cu un moment de reculegere pentru victimele din Ucraina

Sursa: Alexandra Pandrea/Gândul

Nicolae Ciucă și-a început discursul cu un moment de reculegere pentru victimele din Ucraina. El le-a mulțumit colegilor, având același mesaj și pentru fostul președinte al PNL, Florin Cîțu, „pentru tot ceea ce a făcut bine pentru Partidul Național Liberal”.

„Am scris pe prima pagină a moțiunii că am făcut acest demers conștient că forța unui partid nu stă într-un om. Este adevărat nu sunt un membru cu vechime în partid, nu am experiență politică, dar nu vreau să par ceea ce nu sunt. Nu mă voi lăsa niciodată prizonier. Țara e condusă de un președinte care provine din PNL și e alături de noi. Și noi trebuie să fim alături de el. Avem și oportunități și nu ne va ierta nimeni dacă le ratăm”, a spus el.

UPDATE ora 11:30 – Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan: „Nu o să fiu la fel de zâmbăreţ ca de obicei. Sunt extrem de îngrijorat”

Sursa: Alexandra Pandrea/Gândul

„PNL are o misiune istorică. A avut atunci când a venit cea mai groaznică pandemie pentru noi, mulţumesc Marcel Vela şi mulţumesc colegilor din Guvernul de atunci, Nelu Tătar şi ceilalţi. De asemenea, am avut o situaţie extrem de complicată când a ajuns criza energetică şi am făcut faţă, cu soluţii. Am avut o situaţie complicată când timp de 8 luni de zile am dus o bătălie liberalo-liberală mai dură decţt bătăliile pe care le-am dus cu PSD cu USR sau cu PRM de-a lungul timpului. Şi ne-a slăbit şi ne-a durut şi încă sunt răni din cauza acestui lucru. Acum trebuie să facem faţă unei noi provocări, o provocare de securitate globală, o situaţie nouă pentru ţara noastră”, a mai declarat Rareş Bogdan, citat de News.ro.

„Nu vom mai spune ”vom face”, pentru că avem scadenţe pe care nu le-am mai făcut. Spun doar că primarii noştri au nevoie de bani şi de încredere. Preşedinţii de CJ au nevoie de siguranţă şi de dezvoltare a comunităţii lor”, a mai spus europarlamentarul.

Acesta a prezentat datele unui nou sondaj care arată că PNL are peste 22%, PSD 31,1%, AUR 16,2% şi UDMR 5%.

UPDATE ora 11:20 – Lucian Bode: Nicolae Ciucă este „omul care reuneşte şi reuşeşte să ţină lucrurile sub control”

Sursa: Alexandra Pandrea/Gândul

Lucian Bode a fost al doilea liberal care a urcat pe scena Congresului.

„Avem nevoie de mai multă coerență. Azi ne luptăm pentru un partid puternic”, a transmis el.

El a spus că Nicolae Ciucă este „omul care reuneşte şi reuşeşte să ţină lucrurile sub control şi să asigure stabilitatea de care românii au nevoie”.  

„Trebuie să generăm stabilitate, credibilitate şi siguranţă, atât în acţiunea politică internă, cât şi în actul de guvernare centrală şi locală. Avem un candidat credibil şi echilibrat la preşedinţia PNL, pe domnul prim ministru Nicolae Ciucă, care  garantează eficienţa guvernării într-o mare coaliţie, în contextul actual marcat de multe crize globale. Avem responsabilitatea bunei guvernări. Trebuie să ne asigurăm că există o sinergie pe termen lung în ceea ce priveşte viziunea privind viitorul PNL, respectiv viziunea privind viitorul României. Cele două viziuni au la bază valorile specifice PNL care definesc un partid european: libertatea ca un drept fundamental, apărarea democraţiei şi pluralismului. PNL a gestionat toate crizele majore ale României de-a lungul istoriei sale”, a mai spus Bode, citat de News.ro.

UPDATE ora 11:10 – Congresul a fost deschis de preşedintele interimar, Gheorghe Flutur

El a anunțat că la congres participă o mie de delegaţi și a punctat faptul că toate procedurile interne au fost respectate.

Sursa: captură video

UPDATE ora 11:05 – Fostul președinte al PNL, Florin Cîțu, întâlnire cu Nicolae Ciucă

Înainte ca întrunirea politică să înceapă, și-a făcut apariția și fostul lider al PNL, Florin Cîțu. El a dat mâna cu Nicolae Ciucă, iar cei doi au avut un schimb de cuvinte.

Sursa: Alexandra Pandrea/Gândul

UPDATE ora 11:00 – Ciucă, înaintea Congresului: Sper ca prin acest demers pe care l-am asumat PNL să-şi găsească echlibrul. Nu suntem într-o situaţie simplă

„În câteva minute, va începe Congresul Extraordinar al Partidului Național Liberal, partid care va vota moțiunea pe care am depus-o „Uniți pentru o Românie stabilă și puternică. Sper că prin acest demers, pe care l-am asumat, PNL să-și găsească echilibrul. Nu suntem într-o situație simplă, dar am convingerea că vom putea să ne găsim un rost și că vom putea să ne găsim o direcție.
Trăim într-o situație geopolitică deosebit de gravă, iar pentru noi cel mai important obiectiv este să guvernăm țară. Sunt convins că după această activitate, aleșii locali, liderii filialelor județene se vor întoarce acasă și se vor preocupă de tot ce înseamnă de administrarea comunelor orașelor, iar noi, de aici, împreună cu miniștri din Guvern, ne vom ocupă de tot ce înseamnă administrarea țării. Cetățenii români așteaptă de la noi soluții, așteaptă de la noi măsuri, așteaptă să fie protejați. Cetățenii rom s-au săturat de această gâlceava și de toate aceste discordii care apar în spațiul public. Important este să avem stabilitatea necesară să putem să guvernăm țara”, a spus Nicolae Ciucă, înainte de Congres.


ȘTIRE INIȚIALĂ

Congresul extraordinar al PNL are loc duminică. Aceste este organizat după demisia lui Florin Cîțu din funcția de președinte al PNL, conform Mediafax.

Premierul Nicolae Ciucă și-a depus, miercuri, candidatura pentru funcția de președinte al PNL.

„Am decis să-mi depun moțiunea de candidatură pentru funcția de președinte al PNL. Am decis să îmi asum această responsabilitate după o discuție pe care am avut o cu colegii și, desigur, în urma analizei pe care am făcut-o asupra întregii situații politice. Partidul Național Liberal este astăzi la guvernare și are datoria să asigure stabilitatea țării”, a spus Nicolae Ciucă.

El spune că una din condițiile esențiale pentru buna guvernare este ca în interiorul partidului nostru să existe o stare de armonie și o concentrare a tuturor asupra obiectivelor.

„Uniți pentru o Românie stabilă și puternică” este titlul moțiunii cu care candidează Nicolae Ciucă.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Protejarea demnităţii lui David a lui Michelangelo: O luptă pentru libertatea de exprimare
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Anunțul care O DĂRÂMĂ pe Simona Halep. Sportiva NU SCAPĂ nici acum: Dopajul a existat
Scandalul puilor vopsiți. Ce ascund autoritățile
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația