VIDEO | Conspirație anti-Putin (DOCUMENTAR)

Publicat: 25/05/2022, 21:30

Oficialii ruși de rang înalt deja complotează și formează un guvern fără Vladimir Putin, după ce sursele de la Kremlin au susținut că președintele rus a întors oamenii împotriva lui după invazia în Ucraina.

O sursă guvernamentală a declarat pentru publicația ruso-letonă Meduza că „aproape nu există oameni care să fie mulțumiți de Putin” printre oficialii de la Kremlin și elitele ruse.

„Oamenii de afaceri și mulți membri ai guvernului sunt nemulțumiți că președintele a început războiul fără să se gândească la amploarea sancțiunilor – este imposibil să trăiești cu astfel de sancțiuni”, a susținut sursa, pentru Meduza.

Dezvăluirea vine în momentul în care șeful de spionaj al Kievului a susținut că Vladimir Putin a scăpat de o tentativă de asasinat la aproximativ o lună de la începutul războiului și a declarat că izolarea liderului rus este o măsură preventivă susținută dintr-o neîncedere profundă față de subalternii săi.

Tot în acest sens, un diplomat rus veteran de la biroul ONU de la Geneva, Boris Bondarev, a demisionat din cauza a ceea ce el a descris drept o faptă intolerabilă, o invazie a Ucrainei de către Putin și a crezut tot mai mult în afirmațiile aduse de publicația ruso-letonă Meduza, că mulți diplomați ruși nu susțin războiul.

Bărbatul, în vârstă de 41 de ani, a demisionat după 20 de ani în serviciul diplomatic și a trimis o scrisoare către 40 de diplomați în care spunea că: „Nu mi-a fost niciodată atât de rușine de țara mea“.

În scrisoare, el a condamnat „războiul agresiv declanșat de Putin împotriva Ucrainei și, de fapt, împotriva întregii lumi occidentale”.

Totodată, el susține că: „Este intolerabil ceea ce face guvernul meu acum… nu toți diplomații ruși sunt amenințători. Sunt rezonabili, dar trebuie să își țină gura”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a ridicat din umeri în privința plecării lui Bondarev și a declarat că diplomatul este împotriva lor, iar acțiunile conducerii ruse sunt susținute de aproape întreaga populație.

Izolarea liderului Vladimir Putin vine chiar dacă sănătatea sa continuă să se deterioreze, potrivit unui canal rus Telegram care pretinde că are surse în interiorul Kremlinului.

Cu zvonurile persistente despre starea gravă în care se află puternicul lider rus, o metodă de „a trece mai departe” fără a fi nevoie de o lovitură de stat violentă ar fi să-l plaseze într-un spital de lungă durată pentru bolnavii incurabil, a sugerat Richard Dearlove, fostul șef al Serviciului secret de informații britanic.

Ambasada Rusiei la București a încercat să pună capăt zvonurilor cu privire la starea gravă de sănătate a președintelui rus, Vladimir Putin, spunând că „speculațiile presei occidentale, des replicate și în România, despre boala” acestuia sunt „la fel de neadevărate” ca „masacrele” de la Bucea.

Recent, aliatul său din Belarus, Aleksander Lukașenko, susținea că Putin este complet sănătos și la cap și la trup și ar fi în mare formă. Lukașenko a comentat chiar că Putin „ne va îngropa pe toți”.

Cu toate acestea, canalul de telegram General SVR susține că: „În noaptea de luni spre marți (16/17 mai), președintele rus Vladimir Putin a fost supus unei intervenții chirurgicale. După medicii implicați în tratamentul președintelui, operația a avut succes”.

Informațiile au apărut la doar câteva ore înainte ca liderul de la Kremlin să apară la întâlnirea de stat cu aliatul belarus Alexander Lukașenko, când a fost surprins de camerele de filmat răsucindu-și stângaci picioarele în timp ce cei doi s-au așezat pentru discuții.

Este pentru a doua oară când Vladimir Putin este filmat în timp ce face o mișcare ciudată. Acesta a fost surprins și de camerele de filmat în timpul unei întâlniri cu președintele Tadjikistanului.

Emomali Rahmon a părut să observe mișcarea în timpul întâlnirii cu Putin și a aruncat o privire la picioarele liderului, deși nu discutat despre acest lucru.

Acum, în timp ce Rusia se confruntă cu probleme militare și logistice după invazia în Ucraina, dar și cu probleme economice, oficialii de la Kremlin pare că se gândesc serios la modul de înlocuire a celui care se află la putere și caută înlocuitorii.

Cine sunt posibilii succesori ai lui Putin

„Nu este vorba despre faptul că vor să-l răstoarne pe Putin chiar acum și se pregătește o conspirație. Dar există o înțelegere, sau o dorință, că într-un viitor destul de previzibil el să nu mai conducă statul”, explică una dintre surse pentru publicația Meduza.

Potrivit sursei, chiar și figurile succesorilor președintelui sunt discutate în culise la Kremlin. Printre ei se află chiar și primarul Moscovei, Serghei Sobianin, vicepreședintele Consiliului de Securitate, Dmitri Medvedev, și prim-adjunctul șefului administrației prezidențiale, Serghei Kirienko.

Serghei Sobianin este în prezent primarul Moscovei. Acesta a fost șef al administrației prezidențiale în perioada 2005-2008 și viceprim-ministru al Rusiei, în perioada 2008-2010.

E considerat a fi un apropiat al omului de afaceri miliardar rus, Vladimir Bogdanov, directorul general al Surgut, a cincea cea mai mare companie din Rusia și a doua companie energetică a țării. De-a lungul anilor, acesta a fost lăudat pentru eforturile sale în combaterea corupției.

Dmitri Medvedev este un om politic care ocupă funcția de vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, condus de Vladimir Putin. El a fost președintele Federației Ruse din 2008 până în 2012 și a fost succedat de Vladimir Putin.

Medvedev și-a dat demisia, împreună cu restul guvernului, la 15 ianuarie 2020, pentru a permite președintelui rus să facă schimbări constituționale. În aceeași zi, liderul de la Kremlin l-a numit pe Medvedev în funcția pe care o ocupă acum.

Medvedev a inițiat o reformă a poliției ruse și a lansat o campanie anticorupție, în ciuda faptului că a fost acuzat de corupție însuși.

Serghei Kirienko este prim-adjunctul șefului administrației prezidențiale. În perioada 23 martie-23 august 1998 a ocupat funcția de prim-ministru al Federației Ruse, iar acum este și directorul corporației de stat pentru energie nucleară, Rosatom.

Serghei Kirienko a discutat în mod regulat cu liderul de la Kremlin despre Donbas și economie. Totodată, acesta a fost trimis la Mariupol pentru organizarea unei parade militare.

Mulți spun că planurile lui Kirienko diferă. Dacă unii consideră că vrea să devină măcar prim-ministru, alții sunt siguri că prin activitățile sale el încearcă să își demonstreze eficiența în funcția pe care o are în Administrația Prezidențială.

În același timp, sursele au afirmat că atunci când se discută despre Kirienko și alți succesori, toți cei implicați înțeleg că Vladimir Putin ar putea părăsi președinția doar dacă starea sa de sănătate s-ar deteriora grav.

Drept urmare, nemulțumirea oficialităților de rang înalt rămâne în acest moment doar în stadiul de discuție.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
Anunț-îngrijorător despre Kate Middleton, după ce a spus public că are cancer! Starea ei de...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Cum să faci 1 milion de euro în 5 ani! Discuție cu analistul financiar Iancu...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A vrut să experimenteze pe copil". Un tată și-a lăsat bebelușul să moară de foame...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Vânzările de lux ale grupului LVMH au depăşit exporturile agricole ale Franței