Control la Poliția Capitalei în cazul educatoarei ucise de soțul taximetrist

Control la Poliția Capitalei în cazul educatoarei ucise de soțul taximetrist
Valentin Nicușor Faur obișnuia s-o bată pe soția lui, Liliana
Publicat: 18/08/2021, 16:05

Ofițerii Serviciului Control Intern al Poliției Române verifică modul în care au fost gestionate de polițiști plângerile pentru violență domestică depuse, de-a lungul timpului, de educatoarea ucisă cu bestialitate de soțul ei, taximetristul Valentin Nicușor Faur. Femeia depusese zece astfel de reclamații, însă, de fiecare dată, ar fi renunțat să meargă până la capăt.

Controlul a fost declanșat miercuri și vizează, spun surse judiciare, modalitatea în care au fost instrumentate plângerile depuse de Liliana Faur, soția taximetristului ucigaș. Surse apropiate anchetei au afirmat faptul că femeia era terorizată de soțul ei, care obișnuia s-o loveacă, de cela mai multe ori în contextul unor crize de gelozie. În plus, acesta le bătea cu aceeași cruzime și pe cele două fiice ale sale, motiv pentru care una dintre ele a și solicitat un ordin de protecție.

Sursele citate au precizat că Liliana Faur a depus la Secția 7 zece plângeri. Dintre acestea, șapte fuseseră clasate după retragerea reclamațiilor iar alte trei erau încă în lucru, dar urmau să fie clasate, la rândul lor.

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, Valentin și Liliana Faur erau deja în proces de divorț. Cei doi nu mai reprezentau un cuplu, dar continuau să împartă aceeași locuință, în condițiile în care imobilul are mai multe camere.

Procesul se afla într-un impas, din caua unor neînșelegeri legate de partaj. Bărbatul considera că locuința a fost constuită din munca lui și i se părea nefiresc să fie el cel care părăsește casa.

Numărul plângerilor pentru violență domestică a atins o cifră record

Potrivit polițiștilor, Secția 7 este cea mai grea din București, în condițiile în care înregistrează, anual, un număr dublu de dosare față de orice altă secție din Capitală. În ce privește violența domestică, numai anul acesta, la Secția 7 au fost înregistrate peste 1000 de plângeri care privesc fapte de violență domestică.

Liliana, o educatoare din Bucureşti a fost înjunghiată mortal, joi, de soțul său taximetrist, cu care se afla în proces de divorț. Crima a avut loc în Sectorul 2. Femia obținuse mai multe ordine de protecție împotriva bărbatului, spun surse judiciare pentru Gândul.

Totodată, pe 20 iulie 2021, și fiica cea mare de 17 ani ceruse un nou ordin de protecție împotriva tatălui ei. Potrivit ordinului de protecție obținut de Gândul, „bărbatul a  strâns-o cu mâinile de gât și a ridicat-o pe peretele camerei, timp în care i-a adresat cuvinte jignitoare”, mai spun sursele mai sus citate.

Soții erau în proces de divorț, iar o primă sentință a fost dată de Judecătoria Sectorului 2 în ianuarie. Femeii i-a fost încredințată custodia uneia dintre fete, cea minoră, iar bărbatul a fost obligat să plătească o pensie de întreținere.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase