Controversata judecătoare Ancuţa Popoviciu, care judecă dosarul lui Vlad Pascu, află miercuri dacă va fi suspendată din funcție de CSM

Controversata judecătoare Ancuţa Popoviciu, care judecă dosarul lui Vlad Pascu, află miercuri dacă va fi suspendată din funcție de CSM
Controversata judecătoare Ancuţa Popoviciu,
Publicat: 24/04/2024, 09:02
Actualizat: 24/04/2024, 13:00

Secția pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) analizează, miercuri, propunerea Inspecției Judiciare de suspendare din funcție a Ioanei Ancuța Popoviciu, judecătoarea care are pe rol dosarul „2 Mai”, în care este implicat Vlad Pascu.

UPDATE 1: Mai bine de un minut, Ioana Ancuţa Popoviciu, a stat în faţa jurnaliştilor fără a răspunde la nicio întrebare

Secţia pentru Judecători a CSM a dezbătut, miercuri, de la ora 11.00, cererea Inspecţiei Judiciare de suspendare din funcţie a judecătoarei din dosarul accidentului de la 2 Mai.

La ieşirea din sediul instituţiei, Ioana Ancuţa Popoviciu a stat mai bine de un minut în faţa jurnaliştilor, dar nu a răspuns la nicio întrebare.

Ea a refuzat să spună de ce nu a studiat dosarul înainte de a intra în sala de judecată, de ce a mestecat gumă în timpul şedinţei, dar şi de ce a cerut buletinul tânărului care a decedat în accident, neştiind că acesta a murit, sau de ce a întrebat dacă este în sală, conform News.ro.

În prezent, cauza a rămas în pronunţare, spun oficialii CSM.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Săptămâna trecută, Secția a acceptat cererea de amânare a judecății cazului, formulată de judecătorul Ioana Ancuța Popoviciu, pentru a asigura dreptul la apărare al acesteia.

Judecătoarea dosarului „2 Mai” a amânat, joi, 18 aprilie, procesul în care Vlad Pascu este acuzat de ucidere din culpă şi a formulat cerere de abţinere. Se pare că ea le-a solicitat colegilor săi magistraţi să o retragă din acest dosar.

Pe 16 aprilie, Inspecția Judiciară a propus Consiliului Superior al Magistraturii suspendarea din magistratură a judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu, din cadrul Judecătoriei Mangalia.

„Inspectorii judiciari au apreciat că exercitarea în continuare a funcției de către judecător ar putea afecta desfășurarea cu imparțialitate a procedurilor disciplinare și ar putea aduce atingere gravă prestigiului justiției”, se menționa într-un comunicat al IJ.

În luna februarie, Inspecția Judiciară s-a autosesizat și a demarat verificări privind comportamentul magistratului în sala de judecată, în urma informațiilor apărute în spațiul public despre desfășurarea ședinței de judecată din 22 februarie la Judecătoria Mangalia.

La acea ședință de judecată, părinții uneia dintre victime au relatat că judecătorul i-a întrebat dacă fiul lor este în sală și că acesta părea nepregătit și mesteca gumă.

Pe 11 octombrie 2023, Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia a anunțat că Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea mai multor infracțiuni, inclusiv ucidere din culpă și conducere sub influența substanțelor psihoactive.

„În sarcina inculpatului s-a reţinut că, în dimineaţa zilei de 19.08.2023, a condus pe drumurile publice un autovehicul, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar, la intrare în localitatea 2 Mai, a acroşat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului.

În urma impactului, a rezultat decesul numiţilor O.A.S. (21 ani) şi D.R.M. (20 ani), precum şi vătămarea corporală a numiţilor B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) şi I.C.I. (20 ani). De asemenea, se reţine că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului”, au transmis procurorii.

Citește și: 

Ioana Ancuța Popoviciu rămâne JUDECĂTOR în dosarul „2 mai”. Decizia este fără cale de atac

Prima MĂRTURIE a unei victime rănite de Vlad Pascu în accidentul din 2 Mai: „El nu s-a dat jos din mașină, doar a oprit și s-a întors înapoi în Vamă”

Judecătoarea dosarului „2 Mai” cere să fie RETRASĂ! Avocatul Adrian Cuculis: „Dacă se va admite cererea, întreg procesul se reia de la zero”

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
“Am plâns pentru Vlad Pascu. Este o victimă!”. Elena Merișoreanu a șocat și tulburat România...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Îl recunoşti? Da, e chiar EL! Suferinţa şi-a pus amprenta pe chipul său
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
"N-am văzut de când sunt așa ceva!" Potop cu grindină în Prahova. Mașini înghițite de...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
A murit marele actor. A fost iubit de toată lumea. L-au adorat
Dispar unele pensii. Românii care ar trebui să se grăbească să-și depună dosarul
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Actorul Kevin Spacey a negat noi acuzații de comportament sexual nepotrivit