Corin Romanescu și doi consilieri PMP, arestați pentru corupție. Ce i-a promis omul de afaceri primarului Sectorului 2 dacă îl lasă să amplaseze 100 de panouri publicitare

Corin Romanescu și doi consilieri PMP, arestați pentru corupție. Ce i-a promis omul de afaceri primarului Sectorului 2 dacă îl lasă să amplaseze 100 de panouri publicitare
Corin Romanescu (FOTO - Facebook)
Publicat: 26/10/2021, 16:49
Actualizat: 26/10/2021, 18:25

Tribunalul București a decis, marți, arestarea preventivă pentru 30 de zile a omului de afaceri Corin Romanescu, a unui consilier local PMP de la Sectorul 2 și a unui consilier general PMP. Acuzațiile aduse de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București sunt de dare de mită și trafic de influență.

În cauză, sustin surse Gândul, ar fi vorba despre modul în care Romanescu ar fi fost implicat în determinarea celor doi consilieri, de la Partidul Mișcarea Populară (PMP), pentru ca aceștia să îl constrângă pe primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, să emită autorizatie pentru amplasarea unor panouri publicitare.

Corin Romanescu și cei doi consilieri PMP au fost reținuți luni, iar marți, instanța a hotărât să admită cererea procurorilor de arestare preventivă a celor trei inculpați pentru fapte de corupție. Decizia a fost atacată de avocați, care susțin că nu există la dosar, până la acest moment, vreo probă certă că aceștia ar fi săvârșit infracțiunile de care sunt acuzați.

Contestația va fi judecată la Curtea de Apel București, dar Romanescu și cei doi consilieri PMP vor sta în arest preventiv până când instanța va decide definitiv dacă rămân încarcerați pentru 30 de zile, vor fi plasați în arest la domiciliu sau cercetați sub control judiciar.

Corin Romanescu voia să amplaseze 100 de panouri publicitare

Parchetul Tribunalului București a anunțat pentru ce fapte au fost reținuți și arestați cei trei inculpați.

”La data de 25.10.2021, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor: M.M.C. – consilier general în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti sub aspectul infracţiunii de trafic de influenţă, Ş.C.C. – consilier în cadrul Consiliului Local Sector 2 sub aspectul infracţiunii de instigare la trafic de influenţă şi luare de mită, respectiv R.C. sub aspectul infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă şi dare de mită”, potrivit procurorilor.

Consilierul local PMP de la Sectorul 2 arestat preventiv este Cătălin Constantin Șerpescu, iar consilierul general PMP pus sub acuzare este Marian Cătălin Militaru, potrivit surselor Gândul.

Anchetatorii au probe că, pe 6 iulie 2021, consilierul general PMP Marian Cătălin Militaru, i-a cerut primarului Sectorului 2, Radu Mihaiu, să fie de acord cu emiterea unor acte administrative care i-ar fi permis firmei controlate de Corin Romanescu să amplaseze 50-100 de panouri publicitare închiriabile pe domeniu public al Sectorului 2.

În schimb, consilierul general PMP i-ar fi promis primarului Sectorului 2 că, ”prin influența pe care o are asupra consilierilor locali Ş.C.C. și I.F.I. din partea aceleiași formațiuni politice, îi va determina să-și exercite dreptul de vot într-un mod favorabil Primarului pe durata actualului mandat”, susțin procurorii.

Ulterior, pe 8 septembrie 2021, consilierul general Marian Cătălin Militaru i-ar fi cerut primarului Sectorului 2 să găsească un loc de muncă pentru consilierul local I.F.I., tot de la PMP, care în schimb va susține proiectelor prezentate de edil în Consiliul Local.

Cu o lună înainte, pe 5 august 2021, și consilierul local PMP Cătălin Constantin Șerpescu i-ar fi cerut primarului Sectorului 2 să îi găsească un loc de muncă lui Marian Cătălin Militaru, dar această solicitare a fost formulată ”în numele său și în interes personal”.

”Aceasta a fost o cerință proprie și suplimentară celei referitoare la exercitarea favorabilă a atribuțiilor de Primar raportat la panouri”, susțin procurorii.

Corin Romanescu voia ca primarul Sectorului 2 să îl ajute să obțină drept de amplasare a panourilor publicitare ale firmei sale pe o perioadă de cinci ani. Omul de afaceri i-a transmis primarului solicitarea pe 18 august 2021 și i-ar fi promis în schimb că la alegerile locale din 2024 va putea să folosească în ”condiții avantajoase” panourile publicitare, pentru campania electorală, potrivit anchetatorilor.

Surse Gândul au precizat că firma care administrează panourile publicitare ar fi a unei rude apropiate a omului de afaceri, iar la dosar ar exista mai multe interceptări ambientale.

Omul de afaceri Corin Romanescu deține centrul de ceremonii „The President” din Parcul Tei.

Decizia PMP după arestarea celor doi consilieri

Partidul Mișcarea Populară (PMP) a anunțat, după decizia instanței, că a luat act de măsurile preventive dispuse în dosarul în care sunt acuzați cei doi consilieri ai PMP București.

„Prin urmare, Partidul Mișcarea Populară a demarat procedurile de excludere din partid pentru cei doi consilieri”, a precizat PMP, într-un mesaj postat pe Facebook.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase