Cornel Cernoschi, bărbatul care pretinde că este urmaşul lui Ştefan cel Mare, a fost arestat din nou. Care e motivul

Cornel Cernoschi, bărbatul care pretinde că este urmaşul lui Ştefan cel Mare, a fost arestat din nou. Care e motivul
Cornel Cernoschi / FOTO: glasulsucevei.ro
Publicat: 17/05/2022, 17:34
Actualizat: 17/05/2022, 17:44

Cornel Cernoschi, electricianul sucevean care pretinde că este urmaşul lui Ştefan cel Mare şi refuză să se supună legilor țării, iar la un moment dat a vrut să conducă țara în locul lui Traian Băsescu, a fost arestat din nou.

El conduce, fără a avea permis auto, un autoturism „înmatriculat” cu plăcuțe care conțint numele său dar și numărul de telefon. Tocmai din acest motiv a ajuns din nou în arestm după ce a fost oprit în trafic de poliţiştii rutieri suceveni.

Suceveanul a fost reţinut pentru 24 de ore, dar are experienţă în arest, având în trecut pedepse cu închisoarea chiar şi de câte 8 luni pentru aceleaşi fapte. Autorităţile continuă cercetările şi vor decide ce măsură vor lua de această dată împotriva bărbatului.

Faptele „rebelului” Cernoschi

Cornel Cernoschi, de meserie electrician,umblă mereu prin judeţ fără a deţine permis de conducere, susținând că nu are nevoie de un astfel de document.

El face parte dintr-o mişcare care contestă deciziile statului şi consideră că oamenii nu ar trebui să se supună unor legi care controlează diverse aspecte din viaţa omului de rând.

În anul 2010, suceveanul a cerut să-i fie cedat locul lui Traian Băsescu, în fruntea țării, motivând că-i reprezintă pe românii care nu votează.

În septembrie 2007, a depus chiar și o petiţie la Tribunalul Suceava, în care a reclamat că este „nepotul lui Ştefan cel Mare“ şi că doreşte ca Moldova să-i fie retrocedată. Un an mai târziu, a solicitat şi postul de guvernator al Moldovei.

Pentru a-şi susţine acţiunea, s-a folosit de fraza „Moldova n-a fost a mea, nu e a voastră, ci a urmaşilor voştri şi a urmaşilor urmaşilor voştri“. Magistraţii au încheiat procesul după doar două termene.

„Au cerut să plătesc taxa de timbru care să certifice valoarea Moldovei“, a declarat electricianul, la vremea respectivă.

Omul susţine că a fost prost înţeles, pentru că nu dorea decât un post de guvernator al Moldovei, nu teritoriul lui Ştefan cel Mare, scrie Adevărul.

FOTO – glasulsucevei.ro

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult