Povestea înfiorătoare a lui Costică din Tulcea. A plecat la muncă în Spania, dar a rămas fără un picior și, acum, doarme în piață

Povestea înfiorătoare a lui Costică din Tulcea. A plecat la muncă în Spania, dar a rămas fără un picior și, acum, doarme în piață
Povestea înfiorătoare a lui Costică din Tulcea. A plecat la muncă în Spania, dar a rămas fără un picior și, acum, doarme în piață / Sursa foto: Rotalianul
Publicat: 01/11/2022, 09:40
Actualizat: 01/11/2022, 09:48

Se numește Costică Roman, are 46 de ani și este originar din Tulcea. A plecat în Spania pentru că își dorea o viață mai bună, alături de soția lui. Din cauza unor probleme medicale a ajuns, însă, infirm. Un picior i-a fost amputat din cauza circulației insuficiente a sângelui. De atunci a început calvarul.

Costică doarme într-o piață din Mallorca, între doi palmieri. Și-a amenajat o saltea, pe care o acoperă cu o prelată atunci când plouă. Are și un mic panou solar, sprijinit pe unul dintre palmieri, pe care un prieten i l-a instalat pentru a-și putea încărca telefonul mobil și pentru a avea o sursă de lumină.

Românul se plimbă cu bicicleta prin orașul din Spania. De multe ori se așează în fața unui supermarket, în caz că cineva îi dă ceva de mâncare. El nu cere nimic, iar dacă cineva îi dă ceva, românul primește cu recunoștință.

„Uneori oamenii îmi dau mai multă mâncare decât am nevoie, iar eu le spun că deja am destul, nu pentru că nu mi-o doresc, ci pentru că dacă o aduc acasă, unde n-am frigider, se strică. Când primesc și șase-șapte euro pe deasupra, mă duc cu plăcere acasă, unde stau până a doua zi, când mă întorc din nou la supermarket. Ce fac pentru restul zilei? Stau aici, mă spăl, dacă trebuie să mă spăl, pregătesc prânzul și cina și intru pe internet pe mobil”, a povestit Cositcă, pentru publicația spaniolă Ultima Hora.

Românul nu are niciun fel de venit

Costică este căsătorită și tată de copil.

„Am plecat din România pentru că mama și soția mea nu s-au înțeles. Acolo am lucrat în diverse locuri: pe șantiere, pe câmp, ca pictor, am reparat mașini… Am câștigat puțin, pentru că acum în țara mea aproape totul este în mâna mafiilor. Nu mai e ca pe vremea lui Ceaușescu. Deşi puţin, cu toţii primeam bani în fiecare lună, aveam casă, copiii mergeau la şcoală… Acum totul s-a schimbat, în rău. Din cauza asta și din cauza lipsei de înțelegere a mamei mele cu soția mea, am plecat”.

În Spania s-a stabilit la Malaga, unde și-a adus soția și fiul, dar picioarele i s-au îmbolnăvit din cauza circulației proaste a sângelui, care a provocat o tromboză.

„Un prieten care locuiește în Mallorca mi-a spus să vin, că aici este de lucru. Ajung în Mallorca și aflu că prietenul meu consumă droguri și alcool. Am un carnet de muncă, un card de sănătate din Andaluzia, Insulele Baleare, un card de cetățean”, a mai povestit Costică.

El afirmă că își dorește foarte mult să muncească și, chiar dacă nu este foarte rapid, este ambițios și consecvent.

Românul visează la două lucruri: ca cineva să-i dea un cățeluș, „să-mi țină companie, pentru că singurătatea nu e bună, iar eu petrec mult timp singur, fără să vorbesc cu nimeni. Aș vrea să-mi găsesc și un loc de muncă, pentru că, având proteză la picior, pot lucra la multe lucruri dacă stau pe un scaun.  Îmi place să lucrez. Poate că nu lucrez la fel de repede ca alții, dar muncesc și sunt foarte consecvent. În plus, mă mulțumesc cu puțin. De aceea cer o șansă. Cu bicicleta mă pot deplasa oriunde”.

Vă recomandăm să citiți și:

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Ce făcea, de fapt, Vali Vijelie în timp ce soția lui anunța că divorțează după...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
A pierdut la Marriott banii de la cămătari și... De ce a cedat Mititelu Jr.?!...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
EL e ucigașul Ana-Mariei?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Ioana Dichiseanu, cu lacrimi in ochi, despre ultimele clipe ale tatălui ei: "Mi-a luat mana...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Teama de incertitudine: când devine toxică pentru sănătatea mintală?