Cozi interminabile la „C.A.R.”-uri: „Greu, cu pensia de 100 de lei pe lună”

Cozi interminabile la „C.A.R.”-uri: „Greu, cu pensia de 100 de lei pe lună”
FOTO - ARHIVĂ: Mediafax Foto/Ana Poenariu
Publicat: 05/10/2022, 12:12

Tot mai mulți pensionari solicită bani de la Casele de Ajutor Reciproc, pentru a-și plăti facturile și hrana, respectiv medicamentele de zi cu zi.

În ultima perioadă, plata facturilor a devenit un coșmar, astfel încât oamenii fac împrumuturi pentru a le putea achita.

Tot pensionarii se confruntă și cu problema scumpirii medicamentelor, necesare supraviețuirii.

Aceștia își calculează fiecare leu și se împrumută la C.A.R.-uri când este nevoie.

Potrivit unui reprezentant al Casei de Ajutor Reciproc, împrumuturile sunt făcute strict pentru problemele care nu mai suportă amânare. Altădată, pensionarii mergeau în stațiuni, în vacanță, la copii, dar acum plătesc din credite doar strictul necesar.

Mulți pensionari caută să pună deoparte un ban, la C.A.R., pentru situațiile neplăcute.

Un pensionar spune că, anual, face împrumut pentru medicamente, internare în spital și alte lucruri pentru care altfel nu ar avea bani.

„Greu, cu pensia mică e foarte greu. Cu 100 de lei pe lună ce face? În ziua de azi, cu 100 de lei…”, spune un pensionar.

Sute de pensionari se împrumută lunar la Casele de Ajutor Reciproc.

Totodată, tot mai mulți dintre aceștia trăiesc de la un împrumut la altul, pe fondul veniturilor mici și a prețurilor tot mai mari, transmite realitatea.net.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase