Craiova: Dubă cu deținuți, blocată într-o groapă în fața Penitenciarului Craiova | VIDEO

Publicat: 22/06/2021, 22:57

O dubă pentru transportul deținuților a rămas blocată marți într-o groapă apărută în asfalt în fața Penitenciarului Craiova.

Mai mulți deținuți se aflau în dubă în momentul în care vehiculul a rămas blocat cu roata din dreapta spate în groapa apărută din senin în asfalt.

Angajații penitenciarului au reușit, în cele din urmă, să deblocheze duba, cu ajutorul altui vehicul.

„Din cauza ploilor din ultimele două săptămâni, ploi cu un debit foarte mare, în timp foarte scurt, canalizarea oraşului a intrat în presiune, lucru ce a dus la explozia conductelor de beton, care au o vechime în anumite zone. După retragerea apelor s-a tras pământul de pe stradă şi s-a lăsat asfaltul. Colegii intervin, iar în cursul zilei, totul va fi rezolvat”, a declarat directorul Companiei de Apă Oltenia, Alin Şuiu.

Acesta nu este primul incident de acest tip din Craiova

O femeie din Craiova s-a trezit, luni seara, cu mașina scufundată aproape pe jumătate în asfalt. S-a întâmplat într-o parcare pe unul dintre cele mai mari bulevarde din oraș. Din primele verificări, asfaltul a cedat din cauza infiltrațiilor mari de apă cauzate de ploile din ultimele zile.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Dolj, luni după amiază, polițiști din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu privire la faptul că un autoturism a rămas suspendat cu roata stângă față, ca urmare a faptului că o porțiune din locul unde autoturismul era parcat s-a surpat.

La fața locului, polițiștii au stabilit că autoturismul în cauză aparține unei femei de 39 de ani din Craiova și că avariile s-au produs în altă împrejurare decât ca urmare a unui eveniment rutier. A fost astfel întocmit un proces verbal în baza căruia a fost eliberată o autorizație de reparație.

Reprezentanții Primăriei Craiova au precizat că o echipă de la Compania de Apă a ajuns imediat în zonă pentru a remedia situația și ca să verifice canalizarea din zonă, locul respectiv fiind semnalizat corespunzător.

Este o întâmplare asemănătoare celei de pe strada Gheorghe Bibescu, petrecută în urmă cu aproximativ două săptămâni.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase