Credea că este ÎNSĂRCINATĂ, însă doctorii au făcut o descoperire șocantă. Ce au găsit în abdomenul unei femei din Sibiu

Credea că este ÎNSĂRCINATĂ, însă doctorii au făcut o descoperire șocantă. Ce au găsit în abdomenul unei femei din Sibiu
Foto: Envato
Publicat: 19/03/2023, 12:01
Actualizat: 19/03/2023, 12:02

Medicii de la Spitalul Militar de Urgență ”Dr. Alexandru Augustin” Sibiu au făcut, recent, o descoperii șocantă. Au consultat o femeie care părea mai degrabă însărcinată decât bolnavă, iar ceea ce au găsit i-a făcut să o opereze cât mai repede.

În urma unui consult ginecologic și a unor investigații medicale, doctorii au descoperit că femeia avea un chist ovarian uriaș. Aceasta a fost  operată la Spitalul Militar din Sibiu. Potrivit analizelor, formațiunea tumorală cântărea 4,5 kg.

”Un chist ovarian voluminos, de 4,5 kg, descoperit la o pacientă, în urma unui consult ginecologic și a unor investigații în cadrul Laboratorului radiologie și imagistică medicală al Spitalului Militar de Urgență ”Dr. Alexandru Augustin” din Sibiu (Spital Militar Sibiu – n.red.), a fost operat cu succes de colegul nostru, Remus Maxim, medic primar obstetrică-ginecologie. Existând suspiciunea de neoplasm, medicul din cadrul Compartimentului Ginecologie din Secția Chirurgie Generală a luat decizia de a extrage formațiunea chistică în întregime, operația fiind un succes”, se arată pe pagina de Facebook a spitalului.

Care sunt simpotomele acestei afecțiuni

Chistul ovarian reprezintă o afecțiune ginecologică foarte frecvent întâlnită la femeile de toate vârstele. Astfel de formațiuni pot varia foarte mult în dimensiune, de cele mai multe ori sunt de natură benignă.

Cele mai multe dintre femei au chisturi ovariene la un moment dat pe parcursul vieții, mai spun specialiștii, dar precizează că majoritatea sunt de mici dimensiuni și dispar, se resorb de la sine.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase