CRIME care au șocat planeta. ”Madona mexicană”, împușcată mortal de cea mai bună prietenă

CRIME care au șocat planeta. ”Madona mexicană”, împușcată mortal de cea mai bună prietenă
Yolanda Saldívar, o fostă infirmieră la domiciliu, care îi devenise prietenă Selenei, i-a dat artistei întâlnire la un motel, apoi a ucis-o cu sânge rece sursă foto: profimedia
Publicat: 27/08/2023, 09:00
Actualizat: 27/08/2023, 11:56

Moartea prematură a Selenei Quintallina-Pérez a fost una dintre cele mai cutremurătoare tragedii din lumea starurilor. Tânăra de origine mexicană, dar născută în Texas avea doar 23 de ani când a fost împușcată mortal de cea mai mare admiratoare și, totodată, cea mai bună prietenă a sa, Yolanda Saldívar. Această poveste șocantă despre obsesie, gelozie și bani a fost și ecranizată. Filmul despre destinul cumplit al tinerei artiste, intitulat ”Selena”, o are în rolul principal pe Jennifer Lopez.

Înzestrată cu o frumusețe aparte și un talent muzical de excepție, Selena Quintallina-Pérez a fost supranumită de admiratorii săi ”Madona mexicană”.

Născută în Texas, dar având origini mexicane, Selena părea născută cu menirea de a fi o mare vedetă. Tânăra făcea parte dintr-o familie de muzicieni. Mai mulți membri ai familiei sale formau Los Dinos, trupă care cânta tejano, un stil de muzică populară care îmbină influențele mexicane, europene și americane.

Când își dă seama de talentul fiicei sale, tatăl ei nu stă nicio secundă pe gânduri, îi pune microfonul în mână și o integrează în trupă. Selena avea doar 17 ani când câștigă titlul de cântăreața anului la ”Tejano Music Awards”.

Pe atunci, Yolanda Saldívar, o infirmieră la domiciliu, din San Antonio, avea 28 de ani. Era un mare fan al muzicii, dar nu prea gusta succesul Selenei și al trupei Los Dinos, despre care credea că sunt prea infantili. Când Selena semnează un contract cu marea casă de discuri EMI, ea tot nu înțelege ce găsește publicul la tânăra cântăreață.

În timpul unui turneu, Selena susține un concert și la San Antonio, la care merge și Yolanda. Aflată în public, aceasta are o revelație, iar după spectacol, începe să îl sune aproape zilnic pe tatăl Selenei pentru a-i propune înființarea primului fan club al cântăreței, la San Antonio.

Într-un final, Abraham Quintanilla acceptă propunerea. În iunie 1991, ia ființă clubul, dar la început Yolanda tratează cu sora Selenei, Suzette. Abia în decembrie își întâlnește noul idol pentru prima dată.

Apartamentul său arăta ca un altar închinat artistei

Între timp, Yolanda își părăsește locul de muncă, cîștigă mai puțini bani din activitatea sa la fan club, dar nu contează atât timp cât devine o apropiată a familiei Quintanilla și ajunge să facă parte din anturajul intim al Selenei.

Aceasta din urmă cunoaște un succes fulminant cu piesa ”Como la flor”, primește mici roluri în telenovele și se gândește să-și lanseze o linie vestimentară. Selena îl angajează pe stilistul Martin Gomez ca să-i deseneze prima colecție de prêt-à-porter.

În 1994, își deschide două magazine, unul la San Antonio și altul la Corpus Christi, acolo unde locuiește, și o numește pe Yolanda administratorul celor două magazine. A fost momentul în care lucrurile au început să derapeze.

La început, magazinele au mers foarte bine. Ca să fie mai aproape de Selena, care avea deplină încredere în ea, Yolanda s-a mutat la Corpus Christi. Foarte curând, însă, anturajul Selenei, dar și angajații magazinelor își schimbă părerea despre Yolanda, despre care spun că este efectiv obsedată de cântăreață. Apartamentul său arăta ca un altar închinat starului.

Publicul din Mexic o diviniza pe frumoasa cântăreață Selena Quintallina, supranumită ”Madonna mexicană” sursă foto: profimedia

Tatăl Selenei o suspectează că fură bani de la vedetă

La muncă, este o șefă tiranică, iar sub pretextul că o protejează pe Selena, începe să concedieze angajații pe bandă rulantă, fără motive întemeiate. Astfel, ajunge să dea afară jumătate din angajați, iar în lipsă de personal, încasările scad rapid.

În paralel, Selena se bucură de un succes din ce în ce mai mare. În 1994, devine cea mai populară cântăreață din istoria muzicii tejano, dar trăiește în continuare la Corpus Christi, alături de Yolanda, care nu încetează să îi discrediteze anturajul și asociații.

Răutățile sale sunt îndreptate în special asupra lui Ricardo Martinez, un fel de consilier financiar și avocat. Acesta din urmă își dă seama repede că ceva nu este în regulă cu Yolanda.

La mai puțin de un an de când Yolanda a preluat coordonarea afacerii cu haine a Selenei, cele două magazine au început să aibă mari probleme financiare. Angajații se plâng la tatăl Selenei, Abraham Quintanilla, care, la rândul său, i se plânge Selenei. Cu toate acestea, tânăra continuă să aibă încredere în prietena sa, Yolanda.

O lună mai târziu, Martin Gomez constată nereguli în contabilitatea magazinelor. Lipsesc facturi, tichete de casă, articole, documente administrative și bani.

Cel care trage semnalul de alarmă este tatăl Selenei. Membrii fan clubului reclamă faptul că au plătit cotizația, dar nu au primit niciodată confirmarea plății sau vreun document. În consecință, tatăl Selenei o suspectează pe Yolanda, care era în continuare președinta clubului, că deturnează fondurile, care ajung în conturile ei personale.

Și-a cumpărat gloanțe concepute special pentru a produce răni grave

Când descoperă lipsa a aproape 30.000 de dolari, acesta îi cere socoteală. În 1995, Abraham Quintanilla organizează o întâlnire la Corpus Christi cu Yolanda, Suzette și Selena. El amenință că va chema poliția dacă nu i se dau imediat documentele care lipsesc și îi pune în vedere Yolandei să stea departe de Selena.

Deși este foarte atașată de cea mai mare admiratoare a sa, Selena este obligată să o concedieze pe Yolanda de la conducerea celor două magazine.

A doua zi, Yolanda cumpără un Taurus 85 calibru 38 și gloanțe concepute special pentru a produce răni extrem de grave.

Pe 14 martie, în ciuda interdicției tatălui său, Selena răspunde invitației Yolandei de a se vedea. Se întâlnesc într-o parcare la Corpus Christi și au o discuție aprinsă în urma căreia ajung la o înțelegere: Yolanda va gestiona în continuare afacerile Selenei.

A fost o manieră de a o calma pe Yolanda, care era foarte furioasă, dar și de a se proteja, deoarece atât afacerile, cât și fan clubul sunt pe numele Selenei. Aceasta consideră că dacă Yolanda va face valuri, iar Poliția va declanșa o anchetă, cântăreața va fi expusă la un scandal uriaș. Ceea ce nu știa Selena era că acest compromis îi salvase viața, cel puțin în acea zi.

În aceeași seară, Yolanda îi returnează arma vânzătorului, sub pretextul că a găsit alta mai mică și mai discretă, dar păstrează gloanțele.

Câteva zile mai târziu, cele două pleacă împreună la Tennessee, pentru înregistrarea unei emisiuni, iar Selena profită de ocazie pentru a-i cere din nou Yolandei actele care lipseau.

Yolanda revine la magazinul de arme pentru a-și procura din nou faimosul Taurus 85.

S-a prăbușit pe scări, într-o baltă de sânge

Trei zile mai târziu, o sună pe Selena și îi cere să vină la ea, la motelul ”Days Inn”, sub pretextul că vrea să îi dea actele pe care i le ceruse cu insistență de atâta timp.

Când se întoarce acasă, Selena își dă seama că actele de la Yolanda sunt false. O sună din nou, nervoasă, dar aceasta îi cere să se întoarcă la hotel, explicându-i, în lacrimi, că fusese violată cu câteva zile în urmă, în Mexic. Neîncrezătoare, Selena o refuză, dar îi promite că o va vizita a doua zi.

31 martie 1995, ora 7.00 – Selena ajunge la hotel și o duce pe Yolanda la o clinică pentru control. Medicul nu remarcă nimic în mod special și îi spune că ar trebui să meargă la San Antonio, pentru un control mai complex.

Întoarse în camera de motel, cele două femei încep să se certe și să țipe una la cealaltă atât de tare, încât au fost auzite și de angajații motelului.

La ora 11.48, Yolanda scoate arma și o îndreaptă spre Selena. Aceasta se întoarce, încearcă să fugă, dar este împușcată în omoplatul drept. Glonțul îi sfâșie artera subclaviană și iese prin tors. Cântăreața pierde foarte mult sânge, dar reușește să iasă din cameră. Trece pe lângă agenții de pază, înmărmuriți de această scenă, care o văd în spate pe Yolanda furioasă, urlând.

Ajunsă în holul hotelului, Selena se împiedică, apoi se ridică, reușește să iasă afară, dar se prăbușește pe scări, într-o baltă de sânge.

Ucigașa, condamnată la închisoare pe viață

Yolanda iese și ea din hotel în fugă, urcă în mașina ei și pleacă în trombă, cu intenția de a-și regla conturile și cu Abraham Quintanilla.

Selena reușește să spună numele agresoarei sale, după care își pierde cunoștința. În ciuda faptului că medicii au venit foarte repede la fața locului, ea a murit la scurt timp, la spital, pe masa de operație, la doar 23 de ani.

Dată în urmărire, Yolanda se oprește într-o parcare și își pune pistolul la tâmplă, cerându-le polițiștilor să se retragă.

În acest timp, presa, care aflase de moartea Selenei, transmite știrea tristă, iar mii de oameni merg imediat la motel pentru a-i aduce un omagiu artistei. Nimeni nu o cunoaște pe Yolanda, numele ucigașei fiind făcut public câteva ore mai târziu.

În ziua următoare, trupul Selenei este expus la Corpus Christi pentru publicul care vrea să-și ia rămas bun de la ea. În două zile, 400.000 de persoane au venit să-i aducă un ultim omagiu ”Madonei mexicane”. Selena este înmormântată pe 3 aprilie 1995.

În două zile, 400.000 de persoane au venit să-i aducă un ultim omagiu ”Madonei mexicane”. Sursa foto: Profimedia

Yolanda a fost condamnată la închisoare pe viață și poate cere să fie eliberată condiționat abia în 2025.

Jennifer Lopez a interpretat rolul Selenei, în pelicula cu același nume

Drama cântăreței cu origini mexicane a fost redată și în filmul care îi poartă numele, ”Selena”.

Cea care i-a dat viață pe marele ecran Selenei a fost Jennifer Lopez, rolul interpretat aducându-i acesteia nominalizarea pentru un premiu Golden Globe, la categoria “Cea mai bună actriță într-un muzical”.

Inițial, rolul i-a fost propus unei alte actrițe celebre, Salma Hayek, dar aceasta l-a refuzat.


CITEȘTE ȘI:

Crime care au șocat planeta! Aristocratul francez care și-a ucis soția și cei patru copii. I-a îngropat sub terasă, cu statuete cu Maica Domnului

CRIME care au șocat planeta. ”Bunicuța” ademenea bătrâni în pensiune, apoi îi omora și le încasa ajutorul social. Victimele erau îngropate în grădină

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un cuplu de pensionari a vândut tot și a plecat într-o croazieră în jurul lumii....
Cum arată casa în care locuiește Zanni, câștigătorul Survivor All Stars. Vila full smart are...
FOTO. Ilinca Vandici a făcut-o praf pe Bianca Drăgușanu! Războiul frumoaselor foste iubite de fotbaliști
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
România introduce salariul minim european în acest an. Ciolacu: Termenul este 15 noiembrie
Nici vorbă de 100.000 euro! Câți bani primește Zanni, de fapt, pentru că a câștigat...
Veșnic tânără! Are 74 de ani, dar arată fabulos. Mulți nu îi dau vârsta: ce...
Tinerii îmbrăţişaţi înainte să fie luaţi de ape, în Italia, sunt români. Patrizia, Bianca şi...
Ei sunt cei trei tineri dispăruți în urma inundațiilor din Italia! S-au îmbrățișat în timp...
Crește salariul minim de la 1 iulie 2024: Câți bani vor lua în mână angajații...
Cum au arătat Andreea Esca, Delia sau Andra când s-au căsătorit. Andreea Bănică a strălucit...
Când se va circula pe autostradă între București și Sibiu? Informații despre viitoarea autostradă a...
Cele mai mari alegeri din lume. Primul exit poll arată că partidul premierului indian va...
LEGĂTURA cu VENUS, PIERDUTĂ! De ce este aceasta importantă?
Dispozitivul interzis pe mașini. Schimbare drastică pentru milioane de șoferi
Anunț de ultimă oră de la ANM! Temperaturile se apropie de pragul canicular. Unde se...
Cine e Dani, băiatul înecat în bazin! Detalii șocante
Cu ce intenții a chemat-o Gagea pe Roberta în camera roșie? Ce părere are Sebastian...
Andrei Aradits, dezvăluiri neașteptate despre relația cu Andreea Bălan: „Nu prea ne plăceam așa. Nici...
BANCUL ZILEI. Bulă ajunge pentru prima dată la țară. Vede un țăran și îl întreabă:...
Mai mulți asteroizi potențial periculoși amenință planeta Marte
×