CRIMINALA de la Mangalia dezvăluie motivul care a împins-o să își ucidă prietena din copilărie: „Am început să tremur și m-am pierdut cu firea”

CRIMINALA de la Mangalia dezvăluie motivul care a împins-o să își ucidă prietena din copilărie: Am început să tremur și m-am pierdut cu firea
Criminala de la Mangalia dezvăluie motivul care a împins-o să își ucidă prietena din copilărie: "Am început să tremur și m-am pierdut cu firea"
Publicat: 11/08/2023, 09:05
Actualizat: 11/08/2023, 12:06

Tânăra acuzată de crimă din Mangalia și-a dezvăluit întreaga poveste anchetatorilor, însă persistă numeroase semne de întrebare cu privire la modul în care a acționat.

Criminala a explicat în fața anchetatorilor că a fost orbită de furie în momentul în care a decis să își atace prietena din copilărie. Însă faptele ulterioare ridică serioase semen de întrebări cu privire la modul calculat în care a încercat să ascundă probele.

Mai mult, ea a menționat că a imitat gesturi pe care le-a văzut în filme. Prietenii victimei spun că exista o tensiune între cele două, cauzată tocmai de femeia acuzată de crimă.

De unde a început conflictul între cele două prietene?

Conflictul dintre cele două femei a început cu mult timp în urmă. Loredana, suspecta, era invidioasă pe succesul Alinei, victima. Încercând să controleze viața acesteia, Loredana a solicitat chiar mutarea într-o altă cameră de hotel, în încercarea de a o presa pe prietena ei. Când Alina a ales să plece de bună voie, Loredana a simțit că își pierde complet controlul.

„Au existat discuții contradictorii cu Elena despre plecarea ei acasă, pentru că știam că vrea să părăsească hotelul. În camera noastră aveam un cuțit de bucătărie pe care îl foloseam pentru gătit. Într-un moment de furie, deoarece Elena răspundea evaziv, am luat cuțitul de pe raft și am ezitat inițial, apoi am înjunghiat-o. Nu intenționam să o omor, dar mi-am pierdut controlul și am comis această crimă”, a mărturisit ea.

Una dintre motivele invidiei Loredanei față de prietena ei a fost relația apropiată pe care Alina o avea cu iubitul său. Loredana a încercat de mai multe ori să o îndepărteze pe Alina de iubitul ei și să trăiască doar ele două, așa cum făceau în copilărie.

„Era geloasă pe relația noastră”

„Loredana îi băga în cap (Alinei n.red) tot felul de prostii. I-a sugerat de multe ori lui Alina să mă înșele. Cred că era geloasă pe relația noastră, pentru că ea avusese înainte o relație abuzivă și era geloasă că eu nu mă comportam astfel. Alina era fericită cu mine și îmi spunea totul despre relația noastră, ceea ce a stârnit invidie. Ea s-a amestecat adesea în relația noastră, încercând să ne despartă. A văzut că nu poate și, în ultimul timp, Loredana îmi trimitea mesaje că Alina are o relație cu un băiat și că trebuie să o părăsesc”, a povestit Sergiu, iubitul Alinei.

„Criminala a explodat pur și simplu și nu a mai putut controla situația, iar asta a dus la omorul persoanei pe care o invidia. Este vorba despre invidie, ură și gelozie cu adevărat”, explică Dan Antonescu, specialist criminolog.

După atac, Loredana a spus că a stat alături de Alina timp de jumătate de oră, până când aceasta a murit. În tot acest timp, Alina s-a luptat cu toate puterile, zgâriind-o și lovind-o pe Loredana, urme care au fost descoperite ulterior de anchetatori. După moartea Alinei, Loredana a încercat să facă tot posibilul pentru a-și ascunde fapta.

„Camera s-a umplut cu sânge”

„Camera s-a murdărit cu sânge pe pat, mochetă și saltea. Am început să curăț camera, ștergând urmele de sânge de pe mochetă și perete. Am luat lenjeria și hainele murdare de sânge și le-am pus într-un sac de plastic albastru. Dimineața, în jurul orei 10:00, am dus acest sac în tomberonul hotelului. Cuțitul l-am ascuns sub salteaua patului meu, apoi, după ce am dus sacul, mi-am amintit și de cuțit, l-am pus într-un sac galben pentru gunoi și l-am dus la gunoi”, a declarat Loredana.

Ea a încercat chiar să corupă taximetristul care a transportat valiza cu cadavrul Alinei, plătindu-i de zece ori mai mult pentru a transporta valiza.

„Sunt traumatizat rău, mă doare capul. Sunt terminat, vă spun. Mulțumesc lui Dumnezeu că nu m-a omorât și pe mine.Nu știam ce e în geantă, altfel aș fi scos-o de acolo. Vreau să renunț la taximetrie, nu mai vreau să fac asta, pentru că am familie acasă”, a declarat și taximetristul.

Atât modul în care a acționat, cât și declarațiile date procurorilor sugerează că Loredana a planificat totul în mod calculat. Inițial, ea a vrut să ducă valiza cu cadavrul la Vaslui, pentru a îndepărta suspiciunile că omorul s-a petrecut la mare, sperând să ducă anchetatorii cât mai departe de ea. Când acest plan a eșuat, a încercat o nouă tactică, crezând că asta va funcționa.

„Am recunoscut fapta pentru că am văzut în filme că, dacă recunoști, primești o pedeapsă mai ușoară. Am fost cele mai bune prietene de-a lungul anilor”, a declarat ea, potrivit Antena 3.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Schimbare pentru cei cu MAȘINI PE BENZINĂ. Este răsturnare totală de situație pentru milioane de...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Gerard Peter Kuiper, pionier în explorarea Sistemului Solar. Părintele științei planetare moderne