Cristian Cioacă a ieșit din închisoare. Avocata familiei Ghinescu: „Pe ea, pe Elodia, n-are cine să o mai aducă de acolo de unde este”

Cristian Cioacă a ieșit din închisoare. Avocata familiei Ghinescu: „Pe ea, pe Elodia, n-are cine să o mai aducă de acolo de unde este”
Publicat: 03/09/2022, 17:08

Cristian Cioacă, polițistul condamnat că și-ar fi ucis soția, pe avocata Elodia Ghinescu, a ieșit din închisoare, potrivit unor surse citate de Antena 3, care dezvăluie că el beneficiază de un alt regim față de alte persoane deținute.

Polițistul care a ucis-o pe Elodia Ghinescu este permisie până duminică, fiind a doua oară în ultimele 3 luni de când beneficiază fostul polițist de 24 de ore de libertate.

Chiar dacă nu a existat niciodată un cadavru și nu și-a recunoscut niciodată faptele pe care le-a făcut, fostul polițist a fost condamnat la aproape 16 ani de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte și profanare de cadavre, dar și de pentru violarea corespondenței electronice a soției sale, Elodia Ghinescu. Acesta a ispășit deja 8 ani de închisoare din pedeapsă de 15 ani și 8 luni”, relatează reporterii Antena 3.

Ce spune legea

Legea nr. 254/ 2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal prevede tipul de recompense permise pentru a fi acordate deținuților:

(1) Pentru interesul manifestat în procesul educativ și pentru participarea activă la activitățile organizate în centru, precum și pentru un comportament adecvat față de celelalte persoane internate și față de personalul centrului, se pot acorda următoarele recompense:

  • a) ridicarea unei măsuri disciplinare aplicate anterior;
  • b) suplimentarea numărului convorbirilor on-line;
  • c) suplimentarea drepturilor la pachete și/sau vizite;
  • d) trimiterea în tabere și excursii organizate de centru sau în colaborare cu alte instituții ori organizații;
  • e) învoirea, cu o durată de maximum 24 de ore, în localitatea în care este situat centrul;
  • f) învoirea, la sfârșit de săptămână, cu o durată de maximum 48 de ore, în localitatea de domiciliu a persoanei internate;
  • g) învoiri în familie, în timpul vacanțelor școlare, pe o perioadă de cel mult 15 zile, dar nu mai mult de 45 de zile pe an;
  • h) învoirea pentru motive umanitare, pe o durată de cel mult 10 zile.

(2) Recompensele prevăzute la alin. (1) se acordă de către consiliul educativ sau de comisia prevăzută la art. 146, la propunerea personalului care desfășoară activități directe cu persoanele internate, cu excepția învoirilor care depășesc 48 de ore, care se acordă de către directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, la propunerea consiliului educativ sau a comisiei prevăzute la art. 146.

Crina Radu: „Dumnealui beneficiază de un alt regim”

„Sunt alți condamnați care au solicitat să li se ofere această permisie în weekend, sâmbătă și duminică, și conducerea i-a refuzat spunând că nu se poate. În schimb, pentru Cristian Cioacă totul este posibil. Din ceea ce am mai înțeles și eu, că din start am semnalat acest lucru, dumnealui beneficiază de un alt regim față de alte persoane deținute în acest penitenciar”, a spus avocata familiei Ghinescu, sâmbătă, la Antena 3.

Avocata susține că faptul că Cioacă a lucrat în Poliție l-a ajutat în penitenciar. „Beneficiază de aceste permisii foarte des”, a spus ea. „El este la o vârstă destul de de tânără, urmează să iasă de închisoare, își va trăi restul vieții într-un mod normal. Se bucură și de aceste permisii. Ori pe ea, pe Elodia, n-are cine să o mai aducă de acolo de unde este”, a mai spus Crina Radu.

Cristian Cioacă ar putea ieşi din închisoare mai repede, chiar dacă a primit o condamnare de 15 de ani de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte în cazul Elodiei Ghinescu. De-a lungul timpului, presa a scris că Cioacă ar beneficia de tratament preferențial în închisoare, fapt confirmat acum de avocata părinților Elodiei, Crina Radu, care susține că el ar fi tratat „regește” și ar duce o viață de lux în închisoare. Dovadă că acesta are un singur coleg de celulă.

„Are acolo un regim preferențial. Ar fi în cameră doar cu încă o persoană. Dintotdeauna a avut un regim preferențial. Știu că acolo e privit așa ca un VIP, poate pentru faptul că e din Pitești. Toate instituțiile care au fost implicate în situația lui Cristian Cioacă nu au fost obiective, și în privința copilului.”, a declarat Crina Radu, la Antena Stars.

Din pedeapsa de15 ani și 8 luni, până acul el a executat abia 8 ani. Cu toate acestea, posibilitatea ca fostul polițist să iasă pe bună purtare din pușcărie este una foarte mare, afirmă avocata familiei Elodiei Ghinescu. „Cristian Cioacă este privit altfel decât alte persoane care sunt în situația dumnealui. Oricum i s-a aplicat o pedeaspă destul de mică. Dumnealui e tânăr și va ieși din închisoare, însă pe Elodia cine o mai aduce de acolo de unde e”, a spus Crina Radu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Resturile unei rachete abandonate în spațiul cosmic de 15 ani au trecut pe lângă un...