Cristian Diaconescu, după congresul în care Eugen Tomac a fost reales președinte al PMP: „Se dorește distrugerea partidului și eliminarea mea de pe scena politică”

Cristian Diaconescu, după congresul în care Eugen Tomac a fost reales președinte al PMP: „Se dorește distrugerea partidului și eliminarea mea de pe scena politică”
Cristian Diaconescu / Sursa foto: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 21/02/2022, 22:33

Fostul președinte al Partidului Mișcarea Populară (PMP), Cristian Diaconescu, a transmis luni, prin intermediul unui mesaj pe Facebook, că „în pofida tuturor dezinformărilor”, congresul PMP convocat de membrii Colegiului Național, în urma căruia Eugen Tomac a fost reales președinte, „se află în continuare pe rolul instanţelor şi prin urmare orice acţiune triumfalistă nu are bază legală”.

„În contextul în care se doreşte distrugerea Partidului Mişcarea Populară şi eliminarea mea de pe scena politică fac următoarele precizări:

1. Nu renunţăm la proiectul «România Respectată».

2. Vom continua, împreună, să îl punem în aplicare şi sperăm că în acest demers ni se vor alătura tot mai mulţi susţinători şi forţe politice responsabile care iubesc această ţară şi care doresc să construiască o societate demnă în care cu toţii să avem o viaţă mai bună.

3. Nu renunţăm şi nu vom fi de acord cu distrugerea din interior a PMP, în folosul unor forţe din afara acestuia şi nici cu vreo formulă de fuziune cu un alt partid”, scrie pe Facebook Cristian Diaconescu.

El a mai afirmat că nu există fundament juridic pentru ca vreun membru PMP „care nu a fost de acord cu recentele decizii nestatutare” să fie exclus din partid sau să suporte sancţiuni nedrepte.

„Nu există fundament juridic care să dea dreptul cuiva să încerce să retragă sprijinul politic al vreunui ales local PMP. Orice acţiune în acest sens este nulă de drept şi vom face front comun în apărarea colegilor noştri. În pofida tuturor dezinformărilor, demersul nestatutar care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute se află în continuare pe rolul instanţelor şi prin urmare orice acţiune triumfalistă nu are bază legală”, este concluzia lui Cristian Diaconescu.

Eugen Tomac a fost reales președinte al PMP la congresul organizat sâmbătă, 19 februarie, la Sinaia. La adunare nu a participat și Cristian Diaconescu, fostul președinte al PMP, care a susținut că a fost încălcată procedura în momentul convocării congresului.

Recent, Colegiul Naţional al PMP a decis convocarea Congresului PMP, la Bucureşti, pentru alegerea unei noi conduceri.

Fostul lider, Cristian Diaconescu, a contestat decizia membrilor Colegiului Naţional al PMP. El spune că refuză să participe la orice încercare de „sabotare a existenţei PMP” şi-l acuză pe Eugen Tomac că are o strategie pentru a oferi partidul „în schimbul unor beneficii personale iluzorii”.

Diaconescu a anunţat că, în calitate de preşedinte al PMP, a convocat Congresul partidului pe data de 26 martie, potrivit Mediafax.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult