Cristian Diaconescu (PMP): Parlamentul trebuie să adopte, în regim de urgență, legea offshore

Cristian Diaconescu (PMP): Parlamentul trebuie să adopte, în regim de urgență, legea offshore
Cristian Diaconescu (PMP)
Publicat: 02/11/2021, 14:18

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, este de părere că independența energetică oferă suveranitate națională.

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, susține că acum, în condițiile extrem de vitrege pentru importurile de energie, este momentul ca România să se întoarcă la exploatarea propriilor resurse naturale.

„Independența energetică oferă suveranitate națională, potențial de dezvoltare economică și un statut special în relațiile cu alte state, mai ales, cu țările vecine”, susține Cristian Diaconescu.

Potrivit unui comunicat PMP, Christina Verchere, CEO-ul companiei OMV Petrom, a transmis, zilele acestea, un mesaj foarte clar României, că intenționează să remodeleze societatea ca parte a tranziției către energia verde, iar cheia acestei afaceri, rămâne gazul natural.

„În ultima perioadă s-a înregistrat un record în privința importurilor de gaze naturale”

„Dar ea a precizat foarte clar că este nevoie, ca anul acesta, legea offshore să fie schimbată, pentru a începe exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră.

În acest context, aflăm că, în ultima perioadă, s-a înregistrat un record în privința importurilor de gaze naturale, tendință păguboasă pentru țara noastră, mai ales că România deține una dintre cele mai mari resurse de hidrocarburi din Europa”, se arată în comunicatul PMP.

Potrivit sursei citate, Cristian Diaconescu face, din nou, un apel către Parlament, să voteze, în regim de urgență, noua lege a offshore, „care deschide calea spre negocieri cu marile companii românești și internaționale pentru începerea exploatării resurselor din Marea Neagră”.

„România beneficiază de un puternic suport din partea NATO și SUA pentru securitatea la Marea Neagră, lucru esențial în vederea începerii investițiilor în această zonă strategică, din punct de vedere economic”, se mai arată în comunicatul PMP.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase