Cristian Diaconescu (PMP): ”UE trebuie să ofere Republicii Moldova o alternativă la gazul rusesc”

Cristian Diaconescu (PMP): ”UE trebuie să ofere Republicii Moldova o alternativă la gazul rusesc”
Cristian Diaconescu (PMP)
Publicat: 29/10/2021, 10:30

Partidul Mișcarea Populară face apel la Uniunea Europeană să ajute Republica Moldova pentru a-și recâștiga independența energetică față de Rusia. Acum este momentul ca Moldova să se desprindă din spațiul de influență economică al Moscovei și nu va putea face acest lucru decât cu sprijinul UE.

Cristian Diaconescu, președintele PMP, transmite că Josef Borell, reprezentantul UE pentru Afaceri Externe, a confirmat mesajul PMP potrivit căruia Rusia folosește gazul natural ca ”armă politică”.

”Josef Borell, reprezentantul UE pentru Afaceri Externe, a transmis, ieri, un mesaj clar Chișinăului de susținere în acest război hibrid dus de Gazprom cu unele țări europene, declarând că Rusia folosește gazul natural ca armă politică. Este o confirmare a celor spuse și de PMP, partid popular din cadrul PPE” a precizat Cristian Diaconescu.

”Este nevoie ca Uniunea Europeană să ofere Chișinăului modele alternative de dezvoltare economică”

Liderul PMP consideră că UE trebuie să realizeze o strategie energetică comună, care să combată tendințele de monopol ale Rusiei pentru transportul gazelor naturale către Europa.

”Dacă dorim ca Republica Moldova să aibă un parcurs european, este nevoie ca Uniunea Europeană să ofere Chișinăului modele alternative de dezvoltare economică, ca o soluție de integrare în spațiul UE. Pătrunderea pe piața europeană poate oferi Republicii Moldova un confort al stabilității ofertei de energie și nu numai, dar și o garanție de securitate financiară a țării”, a mai spus Cristian Diaconescu.

Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult