Cristian Diaconescu (PMP): ”Dreptatea încă așteaptă pentru victimele de la COLECTIV”

Cristian Diaconescu (PMP): ”Dreptatea încă așteaptă pentru victimele de la COLECTIV”
Cristian Diaconescu, președintele PMP

La șase ani de la tragedia din clubul ”Colectiv”, Cristian Diaconescu – președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP) – scrie, în mediul online, că încă nu au fost găsiți vinovații, nimeni nu și-a asumat responsabilitatea pentru moartea a 65 de oameni și nu există nicio condamnare.

Inerția în care este ”prins” sistemul medical din România este o realitate cruntă. În depozite zace, din păcate aparatura medicală atât de necesară, iar cazurile grave sunt tratate în străinătate. Și asta în vreme ce ”bolnavii mor pe capete în spitale” – cauza fiind infecțiile nosocomiale -, în pofida faptului că România beneficiază de aportul unor medici de excepție.

”Au trecut șase ani de la tragedia” Colectiv”. Nici un vinovat, nici o condamnare, nici o măsură pentru a preveni repetarea acestor drame. Nimeni nu și-a asumat responsabilitate pentru cele 65 de persoane decedate, din cauza unei neglijențe criminale.

Sistemul de sănătate a rămas înțepenit în veșnica inerție. Cazurile grave sunt tratate în străinătate, în timp ce aparatura medicală necesară zace prin depozite. Bolnavii mor pe capete în spitale din cauza infecțiilor nosocomiale, luate din saloanele nedezinfectate. Dar este la fel de adevărat că OAMENI extraordinari – medici şi personal medical – au forţa, care vine dintr-un profesionalism superb, de a face minuni în exerciţiul actului medical”, notează Cristian Diaconescu, liderul PMP.

”Da, este la fel de adevărat că în Justiţie, covârşitoarea majoritate a magistraţilor face dreptate, în adevăratul sens al cuvântului, cu devotament şi o inegalabilă dedicaţie spre dreptate (sunt numeroase exemple de magistraţi care sunt supusi – ei şi familiile lor – unor ameninţări teribile, din partea clanurilor mafiote). Dar cazul „Colectiv” nu a primit o soluţie definitivă nici după 6 ani. Este aberant şi nu cred că cineva care a îmbrăcat roba de magistrat mă poate contrazice”

Cristian Diaconescu

”Toți factorii de decizie au aruncat vina pe alții, iar Guvernele care s-au succedat, au acuzat greaua moștenire”

Președintele PMP consideră că, în acești șase ani care au trecut de la tragedia ”Colectiv”, cazul s-a transformat – pentru societatea românească – într-un dureros ”reper de neîncredere”.

Vina a fost plasată dintr-o parte în alta de către factorii de decizie și, în România contemporană, ”responsabilitatea şi asumarea privind răspunsul la crize majore rămân iluzii triste”.

”Cazul Colectiv a devenit pentru societatea românească un reper de neîncredere în stat şi justiţie. Păcat de munca medicilor şi a magistraţilor dedicaţi. Toți factorii de decizie au aruncat vina pe alții, iar Guvernele care s-au succedat, au acuzat greaua moștenire. Când instituţiile statului român au de susţinut examene dramatice, apar nişte oameni mici, dezorientaţi, care încearcă disperat să-şi salveze imaginea publică înainte de orice altceva.

Revoluţia, Mineriadele, Colectiv, 10 August – teste care au demonstrat că, în România, responsabilitatea şi asumarea privind răspunsul la crize majore rămân iluzii triste. Iar societatea oboseşte, românii pleacă din ţară, nu mai ies la vot și în viaţa publică se implică tot mai mult cei care cred că prin aranjamente şi şmecherie se poate rezolva orice”, mai notează Cristian Diaconescu.

”Nici măcar în al 12 ceas, nu este prea târziu să se facă dreptate pentru victimele de la Colectiv. Este un act de justiție, de curățenie morală, necesară, pentru toți românii. Doar așa românii își vor recâștiga încrederea în instituțiile statului și se vor simți în siguranță, în propria țară. Până atunci nu ne rămâne decât să spunem «Dumnezeu să îi odihnească în pace pe îngeri!»”.

Cristian Diaconescu

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Omenirea, speriată cu strategii pentru o nouă pandemie. Ce s-a întâmplat la Geneva
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Marina Voica, povestea unei vieți ca un Tango la ceas de seară | EXCLUSIV la...