Cristian Pîrvulescu: Așteptăm în Ucraina un atac necruțător, aerian și cu rachete

Cristian Pîrvulescu: Așteptăm în Ucraina un atac necruțător, aerian și cu rachete
Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 23/01/2022, 13:28

Politologul Cristian Pîrvulescu spune că președintele Rusiei, Vladimir Putin, nu va ataca niciun stat membru al NATO, dar că Ucraina ar putea fi ținta unui atac rusesc fără precedent.

Acesta a declarat, într-un interviu acordat Digi24, că Rusia va ataca cu siguranță Ucraina, necunoscuta fiind doar cât de mult vor pătrunde trupele rusești în interiorul țării vecine.

Mai mult, Pîrvulescu spune că este posibil ca incursiunea să vină din trei direcții, inclusiv dinspre Belarus și Transnistria.

„Atacul pe care îl așteptăm e posibil să fie unul necruțător, un atac aerian și cu rachete. Mulți vorbesc despre tancuri, dar va fi probabil pregătit de un atac de război de secol XXI”, a spus politologul Cristian Pîrvulescu.

Cristian Pîrvulescu: Rusia încearcă să destabilizeze unele state NATO, inclusiv România

Politologul spune că Moscova a făcut eforturi mai pentru a destabiliza unele state NATO, printre care și România, deoarece Statele Unite au trimis sau intenționează să trimită trupe în aceste țări.

„(Rusia, n. red.) a încercat să dezorganizeze inclusiv aliații din zona aceasta a NATO, pentru că SUA și NATO au dorit să aducă trupe în Bulgaria, România și Slovacia. În Bulgaria, a destabilizat viața politică, iar noul guvern era cât pe ce să pice în momentul în care s-a pus problema, în urmă cu două săptămâni, în mod oficial, a aducerii a 5.500 de militari americani.

În Slovacia, Parlamentul a votat deja împotrivă, deci România rămânea singura țară în care acest lucru se întâmpla, în care nu existau curente puternice îndreptate împotriva prezenței americane – și mai nou, franceze, pentru că a spus asta Emmanuel Macron în discursul de la Strasbourg de marți.

Ei bine, și aici am impresia că se încearcă destabilizare în  momentul de față printr-o serie întreagă de scandaluri – și nu discut de ceea ce știm cu toții, despre războiul hibrid și teoriile conspirației care fac parte din atacul concentrat al Rusiei nu numai împotriva aliaților Americii.

De altfel, Vladimir Putin desconsideră România, spunea la un moment dat că el nu discută cu Bucureștiul, discută direct cu stăpânii de la Washington”, spune analistul politic.

„Rusia nu va ataca NATO, ci va ataca Ucraina”

Potrivit lui Pîrvulescu, Vladimir Putin nu va ataca vreun stat membru NATO, dar Ucraina ar urma să fie ținta unui atac fără precedent. Mai mult, politologul consideră că Vladimir Putin va avea mult de pierdut dacă nu va ataca Ucraina, dar, în același timp, țara sa va avea costuri uriașe în cazul unei operațiuni militare.

„Sunt mulți în România care au început să creadă că chiar așa e situația, deși vorbim despre un război în Ucraina. Nu e posibil niciun război cu România, este o evidență: Putin nu va ataca NATO, va ataca Ucraina. Ceea ce nu știm este cât de adânc va intra în Ucraina. Se vorbește despre Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, ceea ce nu ar fi imposibil pentru că trebuie să dea un semnal din punctul acesta de vedere.

Când facem calcule politice trebuie să vedem cine are cel mai mult de pierdut dacă NU se întâmplă ceva. Lumea spune și Biden, și Putin au de pierdut, și Ucraina. Cel mai mult de pierdut, dacă nu atacă, are Putin. Situația lui Putin este foarte complicată dincolo de aparențe, pentru că Rusia nu este o mare putere. Apropo, nu-și vor putea permite să ocupe un teritoriu mare din Ucraina și să-l organizeze, pentru că vor fi costuri importante.

Trebuie să dea mai degrabă o lecție, dar Ucraina ar putea fi supusă unui atac fără precedent. De data aceasta, Ucraina nu se va confrunta cu niște insurgenți, cu unii care nu au niciun drapel în spatele lor, se va confrunta cu o armată bine pregătită și este posibil un atac multifront, adică în afară de atacul dinspre Rusia, ar putea fi un atac dinspre Belarus și nu este exclus nici un atac dinspre Transnistria. Asta, numai ca să dea o lecție. Transnistria înseamnă deja Republica Moldova, știm că staționează trupe acolo, este o complicație foarte mare. Nu știu dacă se va merge atât de departe, dar cert este că în momenul de față există concentrări de trupe, există exerciții în Belarus. Belarusul a devenit un aliat supus”, mai spune el.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Reghecampf dă de pământ cu Anamaria Prodan. Declarații incendiare făcute de fostul soț
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Declarații cutremurătoare făcute de mama lui Sebastian Olariu, tânărul ucis în accidentul de la 2...
Florin Piersic, în stare GRAVĂ când a ajuns la spital! Declarațiile șocante ale medicilor
Vremea 13 mai - 10 iunie 2024. ANM anunță ploi și vânt în toată țara;...
Florin Piersic, inconștient la Terapie Intensivă! Breaking news
Ce mesaj a transmis Florin Piersic Jr. în timp ce marele actor era supus unei...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Diabetul ar putea fi vindecat de un medicament anticancerigen
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
DECIZIE pentru Elena Udrea. Se întâmplă chiar pe 6 iunie
Irinel Columbeanu, de la azil la distracție în club. Cum a fost posibil
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie, după ce a ascultat melodia „Să iubești două...
Sebastian Dobrincu și Ioana Ignat s-au despărțit după 3 ani de relație: ”Nu am acceptat”
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Oamenii cred că Inteligența Artificială este „mai morală”, indică un studiu