CTP, după uciderea ursului Arthur: „Vânătoarea de plăcere să fie interzisă oriunde pe pământ. Este un obicei la fel de ticălos ca sclavia”

CTP, după uciderea ursului Arthur: „Vânătoarea de plăcere să fie interzisă oriunde pe pământ. Este un obicei la fel de ticălos ca sclavia”
Gazetarul Cristian Tudor Popescu, în studioul Digi 24 (FOTO: captură video)
Publicat: 08/05/2021, 11:21
Actualizat: 08/05/2021, 11:23

Cristian Tudor Popescu a vorbit vineri seară, la Digi 24, despre cazul uciderii ursului Arthur și despre prințul Emanuel von und zu Liechtenstein, cel care l-a vânat în țara noastră și pe care gazetarul l-a numit „marțafoi”.

„Persoana acestui marțafoi nu mă interesează sub nicio formă. Problema e cu cine a dat această aprobare, și să vedem în ce măsură ea intră sub incidență penală. Vânătoarea de plăcere să fie interzisă oriunde pe acest pământ, pentru că este un obicei la fel de dezgustător, de ticălos și de neomenesc ca sclavia”, a spus el.

Totuși, gazetarul spune că acum e scandal mare pe marginea vânării acestui urs de către o persoană din afara țării, dar nimeni nu a fost dezgustat de vânătoarea de mistreți de a Balc sau nu multă lume e consternată atunci când chiar români ucid animale de tot felul, nu doar din păduri.

„Asta cu omorârea, uciderea, împușcarea ursului (…) Că a venit prințul ăsta de nu știu unde și a omorât ursul nostru românesc. Dar, când au fost omorâți zeci, dacă nu sute… nu-mi mai amintesc cifra exactă, îmi amintesc doar priveliștea aceea de mistreți de la Balc… După ce Adrian Năstase pierduse alegerile prezidențiale în 2004, în iarna lui 2005 s-a dus la Balc, la invitația prietenului său Ion Țiriac, și acolo, împreună cu alte personaje, alți potentați, atât români, cât și străini, au făcut – nici măcar o vânătoare… au făcut un măcel la Balc. (…) Atâtea și atâtea animale au fost omorâte, și nu numai la vânătoare. Au fost omorâți cai, bătuți până când au căzut în genunchi și au murit. Au fost chinuiți și omorâți câini în țara asta, pisici, de către români”, a punctat gazetarul.

CTP i-a descris ca pe niște oameni răi pe cei care practică vânătoarea în sensul uciderii din plăcere a unor animale și a dat chiar și un exemplu.

De pildă, asta s-a întâmplat cu Mircea Dinescu. Mi-a spus la un moment dat, și l-am întrebat: „Ai fost la vânătoare?”. Mi-a povestit că a fost la vânătoare: „Da, te mai duci și la vânătoare!”. Nici nu l-am mai întrebat ce a vânat. Mi-a fost de ajuns.

„Este un om rău, cu care eu nu vreau să am de a face. E un om rău. Fundamental, în ființa lui este un om rău. Poate să aibă familie, copii, să fie un cetățean respectabil, cu avere, cum de altfel se și întâmplă, că nu se duc amărăștenii la vânătoare, dar toate astea ascund în spate un om fundamental rău. Eu când am auzit de așa ceva, în legătură cu persoane cu care am avut de a face, acela a fost momentul – faptul că respectivul se ducea la vânătoare – acela a fost momentul în care m-am despărțit mental, a început despărțirea mea de persoana respectivă”, i-a descris CTP pe vânătorii care ucid animale, în mod organizat, deci fără niciun risc pentru ei.

Gazetarul susține, chiar, că acești oameni care ucid doar din plăcere, luându-și toate măsurile de siguranță sunt niște lași.

„După părerea mea, acest „Lingănștain” (prințul Emanuel von und zu Liechtenstein-n.r.), ca și orice ins care se duce să omoare animale în felul ăsta, în primul rând este un laș, pentru că nici măcar nu este vorba de o vânătoare ca în Hemingway, adică ai arma, eventual cu doar un glonț pe țeavă, iar spre tine vine rinocerul, lansat… Câteva tone, cu cornul ăla, vine spre tine lansat. Ai foarte puțin, în carcasa din față a rinocerului, unde să-l lovești, astfel încât să-l ucizi și glonțul să nu devieze. Dacă reușești lucrul ăsta, atunci l-ai ucis. Dacă nu, vei fi făcut carne de mici de către rinocer, a declarat el.

Bineînțeles, că nu sunt de acord nici cu așa ceva… E o sălbăticie din partea omului ceea ce face, dar măcar e mai cinstit. Pe când la toți inșii ăștia li se aduc animalele cu hăitași, cu gonaci, li se aduc în bătaia puștii și stau acolo… au servit o bere, o fleică și după aia pac, trag în bietul animal care nu are nicio șansă. Sunt lași și răi astfel de oameni.

CTP: Domnul Tanczos Barna, ministrul Mediului, a spus că nu va mai fi așa. Deci, s-a terminat

„Ce am auzit de la domnul Tanczos Barna, ministrul Mediului, este că nu va mai fi așa. Deci, s-a terminat. Din momentul ăsta, extragerile se execută doar de persoanele din România, din organizațiile de stat, vânători profesioniști, și nu se mai vând astfel de drepturi persoanelor particulare”, a spus CTP, la Digi 24.

Prinţul Emanuel: „Nu eu l-am ucis pe ursul Arthur. Am dovezi”

Prințul Emanuel a oferit recent un interviu presei din Austria, spunând că nu el este cel care l-a ucis pe ursul Arthur, considerat cel mai mare exemplar din specia sa de pe teritoriul României.

În interviul acordat presei austriece, prințul spune că a ucis un urs în România, dar face precizarea că animalul pe care l-a ucis ar fi fost unul eliberat pentru împușcare, şi nu Arthur. Acesta mai precizează și că are fotografii care demonstrează că animalul ucis de el nu este ursul Arthur.

Coordonatoarea organizației din Austria care a reclamat uciderea ursului Arthur: ”Este revoltător că oameni influenți pot vâna animale protejate în alte țări pentru mulți bani” (INTERVIU EXCLUSIV)

Ann-Kathrin Freude, coordonatorul Verein Gegen Tierfabriken (VGT), organizația pentru drepturile animalelor din Austria care l-a acuzat pe prințul Emanuel von und zu Liechtenstein de braconaj, spune că România ar trebui să răspundă pentru uciderea ursului Arthur.

Mai mult, activista spune că România, prin neimplementarea măsurilor în vederea protejării urșilor, ”a atras turiști străini pentru a ucide animale protejate”.

Într-un interviu exclusiv pentru Gândul, Ann-Kathrin Freude spune că în vânătoarea de trofee ”sunt mulți bani implicați”. Ann-Kathrin Freude susține că România nu a încercat niciodată să aplice alternative pentru ca urșii să nu fie uciși.

A plecat prințul de Liechtenstein cu trofeul lui Arthur? Ministrul Mediului dezvăluie unde este acum cel mai mare urs împușcat vreodată în România

Trofeul ursului Arthur nu a părăsit România! După ce a fost împușcat de prințul Emanuel von Liechtenstein, „Regele Carpaților” a rămas în județul Covasna și se află la la asociația de vânătoare care a organizat partida. Cel puțin asta susține ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Pe de altă parte, politicianul UDMR este de părere că prințul Emanuel von Liechtenstein nu are nicio vină pentru ce s-a întâmplat. Asta, chiar dacă el este cel care a tras și l-a omorât pe cel mai mare urs vânat vreodată în România.

„A fost invitat”, îi ia apărarea Tanczos Barna. Ministrul Mediului este de părere că membrii asociației de vânătoare trebuie trași la răspundere, ei fiind cei care s-au ocupat de punerea în aplicare a autorizației.

În plus de asta, prințul de Liechtenstein nici măcar nu a plecat din țară cu blana și capul lui Arthur, arată ministrul! Tanczos Barna dă asigurări că stârvul se află încă în județul Covasna, la respectiva asociație de vânătoare.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Solistul celebru care s-a VINDECAT de cancer! A fost la un pas de moarte, dar...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Angajații români vor beneficia de trei noi tipuri de vouchere: Simona Bucura Oprescu „România e...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Ion Iliescu e VINOVAT: Se face dreptate pentru această rușine națională
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Mesajul transmis de Mihaela Rădulescu de ziua de naștere a iubitului ei, Felix Baumgartner: ”Mă...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Un veteran NASA a inventat un propulsor care sfidează legile fizicii