Cristian Tudor Popescu: Vor mai muri oameni arși și asfixiați în spitale

Cristian Tudor Popescu: Vor mai muri oameni arși și asfixiați în spitale
Cristian Tudor Popescu. Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 02/10/2021, 11:19

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a declarat vineri că vor mai exista oameni arși în spitale, așa cum s-a întâmplat în cazul incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța și în cele de la Spitalul Județea Piatra Neamț și Institutul Matei Balș din Capitală.

El a criticat, în cadrul unei emisiuni de la Digi24, și atitudinea managerului spitalului, Stela Halchidis, între timp demisă din funcție.

„Nu aveți sentimentul unei crude inutilități? O să discutăm, emisiunea o să se termine și singurul lucru sigur pe care îl pot comunica este că nu se va schimba nimic, că acești oameni nu sunt ultimii care vor muri arși, asfixiați în spitalele din România. Nu sunt ultimii care vor muri pe holuri în România, pentru că dacă faci COVID acum într-o formă gravă, de pildă în București, te duci să-ți tragi sufletul pe un hol de spital – nu mai e niciun loc la ATI – și eventual să-ți dai sufletul pe hol.

Am trăit, nu cu multă vreme în urmă, ceva care e greu de îndurat într-un spital, în țara asta: umilința. Sigur că lucrul cel mai rău care ți se poate întâmpla când te duci la spital este moartea. Dar înainte de moarte te așteaptă de foarte multe ori umilința.

Când mă gândesc ce trebuie să fie în sufletul unui om care stă pe un hol – dacă i se pun țevile de oxigen, ca să aibă ceva, să nu se spună că stă degeaba, dacă nu, nu, stă acolo. Este la mâna altora, nu are ce să facă, stă și așteaptă să se sufoce. Înainte de moarte, omul ăsta trăiește umilința care, pentru mine, e chiar comparabilă cu moartea. Lucrurile acestea se vor întâmpla în continuare”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Cristian Tudor Popescu: Managerul a avut un text de persoană care se duce să pupe moaște

Jurnalistul a vorbit și despre declarațiile fostului manager al spitalului, care a declarat vineri în fața jurnaliștilor că nu se simte bine și nu mai poate da declarații.

„Iată cum înțelege un manager de spital, un om care a făcut facultatea de medicină și care ne spune „s-a întâmplat un necaz”. Ăsta e text de persoană care se duce să pupe moaște la sfânta Parascheva: «S-a întâmplat un necaz, nu ne-a ajutat Dumnezeu». Acolo s-au întâmplat niște lucruri din niște cauze foarte precise, care pot fi determinate tehnic și științific. «S-a întâmplat un necaz»: suntem în plin misticism și ceasu’ rău, pisica neagră, asta ne spune.

După care, aceeași doamnă spune: «Mi-rău, nu mai pot să vorbesc». Stai, vorbește, fiindcă în fișa postului matale, stimată conducătoardspital, nu să-ți firău. Unui cetățean dpstradă poatsă-i firău când îi vedpoamenii ăia sărind pfereastră, când audcă au murit arși sau asfixiați 7 oameni. Unui manager de spital n-are voie să-i fie! A fost angajat acolo pentru ca tocmai în astfel de momente critice pentru unitatea pe care o conduce, care este un spital unde oamenii mor sau trăiesc în fiecare zi, în fiecare oră – ea a fost angajată ca să aibă competență, să aibă sânge rece și prezență de spirit. Nu să i se facă rău, să i se dea cu odicolon pe la nas. Nu există «mi-a fost rău» acolo, în funcția aia, în postul ăla.

Care «îi era rău»? A vorbit cu jurnaliștii și a plecat. După care spune: «Ce vreți, să mor aici?». Îi amenință pe reporteri: «Ce vreți, să mor aici? Ca apoi să fiți luați de procurori că m-ați omorât?» Ca bieții medici care au intrat în flăcări să salveze pacienții, acum dau cu subsemnatul la procuratură”, a mai spus CTP.

Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța

Șapte persoane au murit, vineri dimineață, în urma unui incendiu care a izbucnit la secția ATI de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța.

În fiecare dintre ultimele 3 valuri ale pandemiei secțiile ATI s-au confruntat cu incendii sau defecțiuni care au dus la moartea a zeci de pacienți care erau internați acolo. În valul 2 un incendiu a luat 15 vieți la Spitalul din Piatra Neamț, în valul 3 a ars secția ATI de la Spitalul Matei Balș din Capitală (17 morți), iar un TIR ATI de la Spitalul Victor Babeș din București s-a defectat (3 morți).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului