Manchester United a anunțat despărțirea de Cristiano Ronaldo, „de comun acord și cu efect imediat”. Reacția fotbalistului portughez si posibile variante de transfer

Manchester United a anunțat despărțirea de Cristiano Ronaldo, „de comun acord și cu efect imediat”. Reacția fotbalistului portughez si posibile variante de transfer
Cristiano Ronaldo / FOTO - Shutterstock
Publicat: 22/11/2022, 22:40
Actualizat: 22/11/2022, 22:52

Clubul englez de fotbal Manchester United a anunțat marți, prin intermediul unui comunicat, că se desparte de fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo, „de comun acord, cu efect imediat”.

„Cristiano Ronaldo urmează să părăsească clubul Manchester United de comun acord, cu efect imediat. Clubul îi mulțumește pentru contribuția sa imensă în două perioade la Old Trafford, marcând 145 de goluri în 346 de apariții, și îi urează succes lui și familiei sale pentru viitor. Toată lumea de la Manchester United rămâne concentrată pe continuarea progresului echipei sub Erik ten Hag și să lucreze împreună pentru a oferi succes pe teren”, este mesajul clubului Manchester United.

După acest anunț, atacantul – care se află în Qatar pentru a participa la a cincea Cupă Mondială din cariera sa – a reacționat imediat.

 „În urma discuţiilor cu Manchester United, am convenit de comun acord să încheiem contractul nostru mai devreme. Iubesc Manchester United şi iubesc suporterii, asta nu se va schimba niciodată. Cu toate acestea, mi se pare momentul potrivit să caut o nouă provocare. Doresc succes echipei pentru restul sezonului şi pentru viitor”, a transmis fotbalistul.

Posibile variante de transfer pentru Ronaldo

Prosport scrie că există deja unele variante șoc de transfer pentru Cristiano Ronaldo după despărțirea de Manchester United.

Astfel, portughezul ar putea să rămână în Premier League, unde este în atenția clubului Newcastle United… sau există posibilitatea ca acesta să plece în Arabia Saudite, la Al-Nasr, potrivit Marca.

În ambele cazuri, există același patron: Mohammed Bin Salman, moștenitorul tronului Arabiei Saudite.

Manchester United anunţase, încă de vineri, că va „lua măsuri adecvate” ca răspuns la afirmaţiile lui Ronaldo, care l-au vizat şi pe antrenorul olandez Erik ten Hag.

Recent, în cadrul unui interviu acordat jurnalistului Piers Morgan, Ronaldo (câștigătorul a cinci „Baloane de Aur”) s-a arătat dezamăgit față de clubul englez la care evolua, din 2021.

„(…) Au încercat să mă forțeze să plec. Nu doar antrenorul, ci și două-trei persoane din cadrul clubului, din conducere. Mă simt trădat. (Crezi că au încercat să scape de tine?-n.r.) Sincer, nu ar trebui să spun asta, nu știu. Nu-mi pasă, dar oamenii trebuie să știe adevărul. M-am simțit trădat și am simțit că anumiți oameni nu m-au vrut. Nu numai sezonul acesta, ci și sezonul trecut. (…) După cum ştiţi, Manchester United e un club de marketing. Vor primi bani din marketing-sport, nu prea le pasă, după părerea mea. Cred că fanii ar trebui să ştie adevărul, ar trebui să ştie că jucătorii vor tot ce este mai bun pentru club. Eu vreau tot ce e mai bun pentru club, de aceea am venit la Manchester United”, a spus Cristiano Ronaldo.

„Mereu e vina mea, eu sunt mereu problema, sunt oaia neagră! Chiar dacă te descurci bine sau rău, mereu te vor critica. Chiar și la națională, în ultimele 3 luni, am fost atât de criticat. Nu doar în fotbal, dar și din punct de vedere al familiei, m-au făcut să par un om rău, ceea ce nu e adevărat! Oamenii trebuie să asculte adevărul din gura mea, de asta și ofer acest interviu, pentru că simt că e momentul potrivit să spun ce am pe cap. Ceea ce au spus în ultimele 4-5 luni a fost un gunoi! 99% a fost gunoi. Oamenii spun lucruri false, mint. În special despre problemele familiei”, a mai precizat fotbalistul.

Cristiano Ronaldo revenise pentru a doua oară pe Old Trafford, în vara anului 2021, dar după aducerea antrenorului Erik ten Hag – la începutul acestui sezon – portughezul a fost lăsat mai mult pe banca de rezerve, iar asta l-a deranjat enorm.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase