Criza bugetului de la Sectorul 1: Sebastian Burduja: Clotilde Armand conduce singura administrație din țară unde bugetul nu trece

Criza bugetului de la Sectorul 1: Sebastian Burduja: Clotilde Armand conduce singura administrație din țară unde bugetul nu trece
Publicat: 01/04/2022, 12:18
Actualizat: 01/04/2022, 12:20

Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1, a declarat, vineri, în timpul unei conferințe de presă, că primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, nu poate trece bugetul pentru că nu poartă un dialog constructiv cu consilierii locali. Potrivit liderului PNL, administrația condusă de Armand este singura din țară unde bugetul nu poate trece.

„Noi i-am făcut campanie doamnei primar Clotilde Armand, suntem mulți membri ai filialei PNL Sector 1 care au făcut asta. Din păcate, ceea ce vedem de atunci și până astăzi este o totală lipsă de respect, o totală lipsă de dialog, o deconectare deplină față de agenda cetățenilor, și ne pare rău că lucrurile se întâmplă astfel”, a declarat, vineri, Sebastian Burduja.

Liderul PNL Sector 1 mai spune că sunt localități unde există 6 partide politice, însă, bugetul ar trece cu unanimitate de voturi.

„Este singurul caz din țară, pe care noi îl cunoaștem, cel puțin la nivelul unei administrații mari, municipale, în care primarul nu reușeste să aibă niciun fel de dialog cu Consiliul Local. Uitați-vă la alte localități, la Piatra Neamț, unde primarul are 6 partide în Consiliul Local și își trece bugetul cu unanimitate de voturi. Este în stare să poarte un dialog pe respect și pe agenda politică. La Sectorul 1 nu se întâmplă, și spunem asta de peste un an, că nu există niciun fel de preocupare pentru a avea administrație funcțională, nu este nicio preocupare pentru a livra rezultate pentru cetățeni”, a mai declarat Sebastian Burduja.

Vineri, a 11-a convocare pentru buget

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a convocat pentru vineri, 1a ora 12.00, o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Sector 1. Singurul proiect aflat pe ordinea de zi este aprobarea bugetului general centralizat al Sectorului 1.

Este a 11-a oară când consilierii locali sunt convocaţi pentru a dezbate şi aproba acest proiect.

Potrivit celor de la PNL, proiectul de buget propus de Clotilde Armand ar fi ilegal.

Pe de altă parte, Armand îi acuză pe cei de la PNL că boicotează nejustificat bugetul Sectorului 1.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase