Criza din cartierul GREENFIELD. Nicușor Dan arată cu degetul spre Ministerul Mediului și Guvern, locuitorii cartierului fac greva foamei

Criza din cartierul GREENFIELD. Nicușor Dan arată cu degetul spre Ministerul Mediului și Guvern, locuitorii cartierului fac greva foamei
Criza din cartierul Greenfield / Sursa FOTO: greenfieldresidence.ro
Publicat: 21/11/2023, 17:43

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, îşi menţine punctul de vedere conform căruia municipalitatea bucureşteană poate prelua în administrare temporară drumul forestier din Pădurea Băneasa pentru accesul în Cartierul Greenfield.

Într-o reacție avută marți, Nicușor Dan a insistat că această opinie este consolidată şi de o expertiză judiciară.

Nicușor Dan: „Aşteptăm de la Ministerul Mediului să înainteze către Guvern…”

Precizările primarului general au fost făcute în contextul în care un locuitor al cartierului Greenfield face greva foamei în faţa Primăriei Capitalei, cerând soluţionarea problemei accesului în zonă.

Aşteptăm de la Ministerul Mediului să înainteze către Guvern o solicitare de schimbare temporară a proprietăţii pentru acel segment de drum.

Opinia noastră a rămas aceeaşi, care este şi consolidată de o expertiză judiciară, că se poate un transfer temporar.

Aşa, foarte pe scurt, dacă e să sumarizăm, cine poate mai mult, poate şi mai puţin”, a explicat Nicuşor Dan, în cadrul unei conferinţe de presă.

Profitând de context, Nicușor Dan nu a scăpat prilejul să atace fosta administrație a Capitalei, afirmând că situaţia cu care se confruntă locuitorii cartierului Greenfield este determinată de modul în care oraşul a fost gestionat în trecut din punct de vedere urbanistic.

S-au construit „mii de blocuri” fără să se asigure infrastructura necesară, a clamat primarul general.

S-au făcut blocuri fără drumuri, iar acum oamenii care stau în acele blocuri vin la actuala administraţie şi cer să li se construiască drumuri, ceea ce nu se întâmplă nicăieri în lumea civilizată.

Vinovaţi nu sunt oamenii care au cumpărat. Vinovate sunt, în primul rând, autorităţile care au dat documentaţii şi autorizaţii pentru clădiri care nu erau bine racordate la oraş, iar în al doilea rând dezvoltatorii care au cerut asta, iar apoi au vândut şi au dispărut din peisaj”, a precizat Nicuşor Dan.

La începutul anului, Nicuşor Dan insista că nu va face niciun demers pentru un drum permanent prin Pădurea Băneasa.

Totuși, el se declara de acord cu soluţia provizorie de traversare a pădurii pe drumul forestier, până la construirea unor ieşiri definitive în şoseaua de centură.

De asemenea, primarul Capitalei îşi exprima „toată susţinerea” pentru proiectele investitorului, care prevedeau drumuri de ieşire în şoseaua de centură.

Rezident Greenfield, în greva foamei

În timp ce primarul general al Municipiului București dă de înțeles că așteaptă ca Ministerul Mediului și Guvernul să soluționeze criza privind accesul în cartierul Greenfield, locuitorii de acolo au intrat în greva foamei.

Vineri, Florin Sandu, un rezident în vârstă de 70 de ani din Greenfield, Sectorul 1, Băneasa, a intrat în greva foamei în fața Primăriei Capitalei, de pe Bulevardul Regina Elisabeta, în semn de protest față de promisiunile nerespectate de edilul-șef privind deblocarea situației accesului în această zonă rezidențială.

El a trimis o scrisoare deschisă publicației GÂNDUL, în care menționează că este decis să rămână în greva foamei atât timp cât starea fizică îi va permite.

Azi, 21 noiembrie, Florin Sandu a revenit cu un nou mesaj adresat primarului general Nicușor Dan.

Redăm integral scrisoarea rezidentului din Greenfield aflat în greva foamei.

Domnule Primar,

Dupa un an de zile de stat, discutat, analizat si tergiversat in luarea unei decizii la nivel de Consiliu General al PMB pentru preluarea in administratie a drumului Vadul Moldovei, care trece prin Padurea Baneasa si amenajarea lui ca drum rutier, locuitorii cartierului Greenfield comunica prin mine si actiunea mea de  GREVA FOAMEI  ca rabdarea lor si-a atins limitele.

Starea actuala de neputinta  a oamenilor  s-a transformat in disperare si ura, cu consecinte puternice asupra starii lor fizice si psihice, atit a lor, precum si a numerosilor  copii, caci cartierul este populat de tineri familisti.

Sarcina dvs. institutionala si morala este sa reprezentati interesele acestor tineri si copii, a comunitatii Greenfield de 7000 de locuitori in crestere continua, caci 1200 de apartamente sunt gata de dat in folosinta si inca 1200 de familii ni se vor alatura curand.

Eu, Florin Sandu, imi pun viata in pericol pentru binele acestor tineri napastuiti de soarta de a va avea pe dvs. ca Primar lipsit de ratiune si minima compasiune fata de semeni.

Invocati un motiv fals ca drumul afecteaza mediul in aceasta padure. Dovada ca nu este asa stau drumurile din Occident care traverseaza paduri si parcuri.

Va dau un exemplu elocvent, e vorba de un drum care trece chiar prin Englischer Garten (Gradina Engleza) din München, si asta se afla in plin centrul orasului.  Alte exemple nu-si mai au rostul.

Nu afecteaza mediul un drum care trece prin padure, cat afectați Dumneavoastra sanatatea oamenilor prin indeciziile pe care le luați, care fac ca locuitorii să suporte un stres uriaș, dimineață de dimineață, stând ore la volan ca să ajungă la serviciu, grădinite și școlile din oraș.

Singura solutie pentru rezolvarea situației din Greenfield este să votați proiectul de hotărâre depus la Comisia CGMB la prima sedință ce urmează.

Până atunci, eu rămân în Greva Foamei și protestez în fața  Primăriei Generale  a Municipiului  București”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cu cât crește salariul minim pe economie de la 1 iulie 2024. Anunțul făcut de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
NOILE REGULI pentru acești angajați din ROMÂNIA. Modificările au intrat deja în vigoare
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum s-au răzbunat germanofilii pe membrii guvernul român care au hotărât intrarea în război împotriva...