CTP, atac dur la ÎPS Teodosie: „Are atitudine față de femeie de care un membru ISIS ar fi foarte mândru”

CTP, atac dur la ÎPS Teodosie: „Are atitudine față de femeie de care un membru ISIS ar fi foarte mândru”
Gazetarul Cristian Tudor Popescu / Foto: Captură YouTube.com
Publicat: 08/05/2021, 11:39

Cristian Tudor Popescu l-a criticat dur pe ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, după ultimele declaraţii ale acestuia din urmă la adresa femeilor.

Gazetarul a comparat afirmatiile facute de IPS Teodosie cu cele ale membrilor ISIS:  „asta este atitudine față de femeie de care un membru ISIS ar fi foarte mândru și ar aplauda-o”.

„Tot ce a făcut acest individ, pentru că asta este o încununare ce spune acum despre femei, despre femeie, insul ăsta, nu mai amintesc, am discutat aici, în emisiune, cine este specimenul.

Nu știu ce aș mai putea să spun despre această dihanie, care este îmbrăcată în odăjdii și care, în felul ăsta, impresionează pe oamenii mai slabi de minte. Mai grav este altceva. Știți a ce seamănă ce a spus insul ăsta? A ISIS.

Asta este atitudine față de femeie de care un membru ISIS ar fi foarte mândru și ar aplauda-o. Deci femeia este o păcătoasă prin simpla ei existență, ea este păcătoasă din naștere. Atenție! Din naștere. Simpla venire pe lume a unei femei…”, a zis CTP la postul Digi24.

Calinic Argeșeanul îi răspunde lui ÎPS Teodosie

Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, Calinic Argeșeanul, a numit femeia un „înger pe pământ” și „ființă dumnezeiască”, dupa declaratiile facute de  Arhiepiscopului Tomisului ÎPS Teodosie despre rolul femeii în Biserică.

„Cine ar putea cu adevărat să cuprindă cu mintea ce a însemnat în cei două mii de ani, ziditorul exemplu al femeilor mironosiţe, al mamelor celebre şi al tuturor mamelor din lume? Toate au zidit la temelia lumii! Toate au zidit viaţa de familie şi creşterea pruncilor în duhul Evangheliei lui Hristos! Toate au zidit şi au întărit dragostea între oamenii din toate timpurile! Toate au schimbat, ca şi azi, de altfel, climatul spiritual al vremii!”, arată înaltul prelat.

ÎPS Teodosie, explicații despre lipsa rolului unei femei în Biserică

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a oferit o explicatie despre lipsa rolului  femeii în Biserică, aşa cum are bărbatul. Înaltul prelat afirmă că lipsa femeilor din funcțiile important ale BOR nu are deloc de a face cu o discriminare.

Înalt Prea Sfințitul spune că femeia “nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiţia slăbiciunilor sale”.  Arhiepiscopul mai spune că ”Ea (n.r. femeia) a început păcatul şi iată, se află cu această neputinţă”.