CTP, despre afirmațiile lui Serghei Lavrov referitoare la evrei: Mi s-a suit sângele la cap când am văzut ce declară domnul Javrov ăsta

CTP, despre afirmațiile lui Serghei Lavrov referitoare la evrei: Mi s-a suit sângele la cap când am văzut ce declară domnul Javrov ăsta
Cristian Tudor Popescu. Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 08/05/2022, 08:44
Actualizat: 08/05/2022, 08:47

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a reacționat după ce Serghei Lavrov a făcut afirmații jignitoare la adresa evreilor. El spune că nu a mai întâlnit tipul de propagandă pe care îl practică Rusia în prezent, numindu-l pe ministrul rus de externe „domnul Javrov”. 

„Cel mai dezamăgitor mi se pare răspunsul premierului israelian Naftali Bennett, care declară acum că a discutat cu Putin și că Putin și-a cerut scuze pentru ce a spus  Lavrov. Reamintesc, Lavrov a spus că nu e o problemă că președintele Ucrainei este evreu, poate să fie și nazist, pentru că, la urma urmei, Hitler avea sânge evreiesc și cei mai mari antisemiți au fost evrei. Ce rezultă pe cale de consecință este că evreii sunt omorâți de evrei, au fost omorâți de evrei în Holocaust și că ucrainenii sunt omorâți de ucraineni, nu de ruși! Asta vrea să spună domnul acesta, domnul Lavrov. Ce spune Naftali Bennett? Spune: Putin a cerut scuze pentru ce a spus Lavrov, vorbind cu mine, premierul Naftali Bennet. După care Kremlinul dă comunicat unde nu pomenește absolut nimic, de nicio scuză în legătură cu ce a spus Lavrov!” – a spus CTP la Digi24.

„Cum, cum să te mulțumești cu așa ceva?” s-a întrebat indignat gazetarul.

„Păi, ce a spus Lavrov este o jignire înspăimântătoare adresată poporului evreu, nu doar lui Bennett, care vorbește la telefon el cu Putin. Nu! E adresată poporului evreu din întreaga lume și este adresată tuturor oamenilor de bun-simț și de bună conștiință din întreaga lume, indiferent că sunt evrei sau nu. Mie mi s-a suit sângele la cap – și eu nu sunt evreu – când am văzut ce declară domnul Javrov ăsta, despre care vorbesc unii și alții pe la televiziune, invitați să ne spună cât de distins diplomat este domnul Javrov! Deci, acest individ a spus și a transmis acest mesaj, nu și-a cerut scuze, n-a prezentat scuze domnul Lavrov. Nu! Vine Putin și-i spune la ureche, la telefon, lui Naftali Bennett!” – a adăugat sursa citată.

Vladimir Putin i-a cerut scuze premierul israelian

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a cerut scuze, joi, premierului israelian Naftali Bennett pentru declarațiile ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, cu privire la „sângele evreiesc” al lui Adolf Hitler.

Biroul premierului israelian a informat despre acest lucru, citat de presa israeliană, după discuţia lui Bennett cu Putin, care a avut loc joi, 5 mai.

În declaraţia sa, Kremlinul nu a scris nimic despre scuzele lui Putin, ci a consemnat doar faptul că Rusia cere rezistenţei de la Mariupol să predea armele.

Zelenski, răspuns lui Lavrov: Moscova a uitat sau nu a învăţat deloc lecţiile celui de-al doilea război mondial

Preşedintele Volodimir Zelenski a atras atenția, în 3 mai, că declaraţia ministrului rus de externe Serghei Lavrov, conform căreia liderul nazist Adolf Hitler avea origini evreieşti, arată că Moscova a uitat sau nu a învăţat deloc lecţiile celui de-al doilea război mondial.

„Nu am cuvinte… Nimeni nu a auzit vreo dezminţire sau vreo justificare de la Moscova. Tot ce avem de acolo este linişte….asta înseamnă că liderii ruşi au uitat toate lecţiile celui de-al doilea război mondial”, a spus Zelenski, care este evreu, în mesajul video transmis luni seara. „Sau poate că nu au învăţat niciodată acele lecţii”, a adăugat preşedintele Ucrainei, scrie ndtv.com, care citează Reuters.

Amintim că Serghei Lavrov a declarat, în 2 mai, într-un interviu acordat unei televiziuni italiene, că originea evreiască a președintelui Ucrainei „nu neagă existența nazismului în Ucraina, fiindcă şi Hitler avea sânge evreiesc”. El a continuat discursul halucinant spunând că „unii dintre cei mai răi antisemiţi sunt chiar evreii”.

În urma acestor comentarii, Ministerul de Externe israelian l-a convocat pe ambasadorul Rusiei în Israel, Anatoli Viktorov, la o întâlnire să clarifice declarațiile lui Lavrov.

De asemenea, ministrul israelian de externe Yair Lapid a spus că declarațiile ministrului rus de externe sunt „impardonabile, scandaloase şi o greşeală istorică teribilă”.

„Evreii nu s-au ucis între ei în Holocaust. Cel mai josnic nivel de rasism împotriva evreilor este să-i acuzi pe evrei înşişi de antisemitism”, a mai spus Lapid.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Noua regulă de pe 31 MARTIE. Este absolut OBLIGATORIU pentru milioane de români care călătoresc
Prințul Harry, presat de Meghan să se împace cu Familia Regală. Este un interes la...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația