Cu ce VITEZĂ circula tânărul de 19 ani din județul Hunedoara, când a lovit un grup de șase copii. Unul dintre ei a murit la spital

Cu ce VITEZĂ circula tânărul de 19 ani din județul Hunedoara, când a lovit un grup de șase copii. Unul dintre ei a murit la spital
Publicat: 23/02/2023, 21:30
Actualizat: 23/02/2023, 21:44

Anul trecut, cu puțin timp înainte de Crăciun, un tânăr de 19 ani intra cu mașina într-un grup de șase copii. Unul dintre ei, în vârstă de 11 ani, a murit la spital și ceilalți cinci au fost răniți. Șoferul nu avea permis auto și se afla sub influența băuturilor alcoolice, iar după accident a fugit de la fața locului. Acum, expertiza tehnică judiciară a mașinii a dezvăluit și viteza cu care circula în momentul impactului.

„Viteza de deplasare a autoturismului condus de C.N. în momentul premergător producerii accidentului a fost de 135-137 km/h. Viteza autoturismului VW Passat la momentul producerii impactului a fost de aproximativ 115-116 km/h”, arată raportul de expertiză tehnică auto judiciară.

De asemenea, raportul experților judiciari a mai scos la iveală că autoturismul avea defecțiuni care nu permiteau să fie folosit pe drumurile publice.

„Autoturismul VW Passat, având defecțiuni la sistemul de direcție, nu îndeplinea condițiile legale pentru a putea circula pe drumurile publice”, a mai stabilit expertiza.

Dacă ar fi circulat cu viteza legală (50 km/h), tânărul ar fi putut evita prin frânare producerea accidentului, având nevoie de un spațiu total de oprire prin frânare de circa 40 metri, potrivit aceluiași raport.

„Momentul apariției stării de pericol a fost acela în care pietonii au pătruns pe trecerea de pietoni în traversare, iar conducătorul auto nu a luat nicio măsură de evitare a accidentului (reducerea vitezei din timp). Conducătorul auto a avut posibilitatea să observe victimele de la o distanță de aproximativ 100 de metri, când acestea se aflau pe trotuar, având intenția de traversare, iar când au intrat pe carosabil, autoturismul se afla la o distanță de 58,13 metri față de locul impactului. Accidentul, în condițiile date, nu putea fi evitat prin frânare sau schimbarea direcției de mers, întrucât timpul avut la dispoziție este mai mic decât timpul total necesar pentru oprirea autoturismului”, mai arată raportul de expertiză auto judiciară, citat de Adevărul.

Tragedia s-a petrecut în seara de 21 decembrie 2022, în jurul orei 22:00, pe o trecere de pietoni din Petroșani, județul Hunedoara. Victimele activau la un club de fotbal din oraș și se întorceau de la serbarea de sfârșit de an.

Cei șase copii, cu vârste între 11 și 14 ani, au fost loviți de mașina condusă de tânărul de 19 ani, care apoi a părăsit locul accidentului. Victimele au primit primul-ajutor și au fost transportate la spital. Unul dintre minori, în stare gravă, a murit.

La scurt timp, polițiștii l-au găsit pe șofer, în orașul său natal, Aninoasa, tânărul fiind arestat preventiv pentru 30 de zile.

„În urma declanșării activităţilor specifice, a fost identificat în localitatea Aninoasa, pe strada Căzănești, un tânăr de 19 ani, din Aninoasa, care nu posedă permis de conducere, bănuit de comiterea evenimentului rutier. Conducătorul auto a prezentat o concentrație la etilotest de 0,81 mg/l, alcool pur în aerul expirat”, informa Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

Inițial, a fost acuzat de ucidere din culpă, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia.

Ulterior, el a fost pus sub învinuire pentru omor calificat și tentativă de omor calificat, iar pe 10 februarie Tribunalul Hunedoara a prelungit, cu 30 de zile, măsura arestării preventive a acestuia.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Un produs foarte căutat s-a ieftinit. Mulți români l-au cumpărat deja
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului