Cum a ajuns Dani Oțil în război cu Clotilde Armand. Primărița i-a pus gând rău la braseria din Herăstrău: „S-a demarat procedura de confiscare a veniturilor”

Publicat: 19/05/2022, 13:59

Primăria Sectorului 1 din Capitală a pus gând rău teraselor din Parcul Hărăstrău și recent a trimis Poliția Locală să-i amendeze pe patroni, pe motiv că nu au autorizații de funcționare. Printre cei care au intrat în război cu edilul Clotilde Armand este și Dani Oțil, care deține, împreună cu un asociat, o braserie, la șosea, cu intrare chiar din „Aviatorilor”, deschisă recent. Ei bine, proaspăt inaugurată, terasa lui Oțil a intrat în colimatorul primăriei, care, prin Poliția Locală, i-a suspendat activitatea.

Primarul Sectorului 1 al Capitalei a dispus, recent, un amplu control în Parcul Herăstrău, unde a luat „la țintă” terasele din această locație.

Controalele s-au desfășurat prin Poliția Locală, în urma cărora au curs amenzile, dar și decizii de suspendare a activităților.

„Poliția Locală Sector 1 – Compartimentul Control Activități Comerciale a făcut verificări în Parcul Herăstrău. În situația a 6 unități de alimentație publică sancționate anterior, în luna aprilie, pentru desfășurarea activității fără deținerea autorizației de funcționare, dar care au formulat plângeri împotriva proceselor verbale de constatare și sancționare a contravențiilor (Tuya, Funky Lounge, Il Locale, Taverna Racilor, Hero și It Cucina), s-a aplicat o nouă sancțiune cu amendă și s-a dispus măsura suspendării activității comerciale (6 sancțiuni în cuantum de 7.000 lei)”, a anunțat recent primarul Clotilde Armand.

Dacă în cazul celor șase localuri mai sus menționate s-a suspendat activitatea, în cazul altor trei „cârciumi”, printre care și cea deținută de Oțil (Inpresso), primarul de la sectorul 1 afirmă că li se pot confisca banii din vânzări.

„În cazul a 3 societăți comerciale, care au mai fost sancționate, s-a aplicat amendă pentru funcționare în perioada suspendării activității și s-a demarat procedura de confiscare a veniturilor ilicite realizate în perioada în care au funcționat fără autorizație”, mai afirmă Clotilde Armand.

Dani Oțil a contestat în instanță procesul verbal de la Poliția Locală Sector 1

Se pare însă că patronii teraselor, printre care și Dani Oțil, nu s-au lăsat intimidați de acțiunile demarate de Clotilde Armand.

Astfel, decizia de suspendare a activității „Inpresso Lounge”, deținută de vedeta de la Antena 1, a fost contestată în instanță, iar terasa poate funcționa până la soluționarea cazului, potrivit surselor Gândul.

Pe de altă parte, managerii de la „Inpresso” recunosc faptul că nu au autorizație de funcționare.

„Suntem în curs de obținere a autorizației pentru desfășurarea activității, celelalte autorizații le avem. Am contestat procesul verbal de la Poliția Locală, așteptăm decizia”, a confirmat, pentru Gândul, unul dintre managerii Inpresso.

Pe locul terasei funcționa o toaletă publică pe vremuri

Braseria lui Dani Oțil a fost amenajată pe locul unde pe vremuri funcționa o toaletă publică și se află pe bulevardul Aviatorilor, chiar în buza parcului declarat monument istoric.

Dani Oțil mai deține, cu același asociat, un restaurant în zona de nord a Capitalei

„Eu și asociatul meu, Dani Oțil, suntem la al doilea proiect, primul, început acum 6 ani, fiind restaurantul ‘The Grill’. De fapt, motivul reîntoarcerii mele în România a fost colaborarea cu Dani. Fiecare se ocupă cu partea să: eu, de tot ce înseamnă know-how, iar el, de partea de imagine și marketing. Construcția cafenelei a început de la cafeaua Inpresso, pe care noi o avem ca brand. Pentru că ne începem activitatea devreme și terminăm târziu în noapte, acoperim toate segmentele orare: începem cu micul dejun, apoi cu elemente de patiserie, dar avem și un mix tip brunch”, declara recent Marian Damian, asociatul lui Dani Oțil, despre activitatea terasei din Herăstrău.

În ceea ce privește controalele Poliției Locale în Herăstrău, și alte terase sau restaurante au primit sancțiuni.

„În perioada 02.05.2022 – 08.05.2022, în urma controalelor din Herăstrău, au mai fost aplicate 11 sancțiuni cu amendă în cuantum de 51.000 lei, după cum urmează:

  • 9 sancțiuni contravenționale în cuantum de 45.000 lei pentru amplasarea teraselor pe domeniul public (teren ALPAB), fără deținerea autorizațiilor/ avizelor necesare (Isoletta, Quatro Stagione, Pescăruș, Taverna Racilor, It Cucina, etc);
  • 1 sancțiune contravențională în valoare de 1.000 lei pentru amplasarea terasei pe domeniul privat, fără deținerea autorizațiilor/avizelor necesare (Ristorante Il Calcio);
  • 1 sancțiune contravențională pentru fumat în spații închise (Isoletta)”, transmit reprezentanții administrației din Sectorul 1.
Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Anunț pentru toți românii care au CARDURI pentru ALIMENTE. Pe 25 Aprilie a fost ultima...
Păstrăv în crustă crocantă. Rețetă perfectă de Florii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Sofia Vicoveanca, luată prin surprindere de Victor Rebengiuc: "Un exemplu de urmat". Gestul incredibil făcut de...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 100 de prizonieri au evadat dintr-o închisoare afectată de inundații