Consilier Sector 1: „Primarul Clotilde Armand este un dictator corporatist. Ea crede că le știe pe toate, dar nu știe nimic”

Consilier Sector 1: „Primarul Clotilde Armand este un dictator corporatist. Ea crede că le știe pe toate, dar nu știe nimic”
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand / Sursă Foto: Mediafax Foto
Publicat: 01/04/2022, 13:51
Actualizat: 01/04/2022, 13:54

Daniel Ciungu, consilier PNL în Consiliul Local al Sectorului 1, a declarat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că primarul  Clotilde Armand este „un dictator corporatist”.

„Acest primar (Clotilde Armand – n.r.), și vorbesc aici pentru corporatiști, are acea terminologie de dictator corporatist. Ea crede că le știe pe toate, că poate să facă totul extraordinar, dar, de fapt, nu știe nimic. Nu știe să creeze echipe, nu știe să aibă grijă de oameni”, a declarat, vineri, Daniel Ciungu.

Consilierul PNL a mai precizat că deține o listă cu 22 de nume din Primăria Sectorului 1 care au plecat din această structură.

„Vă aduceți aminte anul trecut, primarul îi spunea directorului economic de la ADP să găsească el o soluție, să se ducă în jurul legii, ca să nu plătească niște datorii care erau pentru anumite firme din acea structură. Orice, că să nu respece legea (…)

Chiar dacă acest primar a avut anul trecut un buget imens, și vine și în acest an cu un buget de 1,4 miliarde de lei, anul trecut 400 de milioane de lei nu le-a cheltuit. Adică să investească în sector, în infrastructură, în școli, în spitale”, a mai precizat Ciungu.

Declarațiile au fost făcute în contextul crizei bugetului de la Sectorul 1.

Vineri, a 11-a convocare pentru buget

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a convocat pentru vineri, 1a ora 12.00, o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Sector 1. Singurul proiect aflat pe ordinea de zi este aprobarea bugetului general centralizat al Sectorului 1.

Este a 11-a oară când consilierii locali sunt convocaţi pentru a dezbate şi aproba acest proiect.

Potrivit celor de la PNL, proiectul de buget propus de Clotilde Armand ar fi ilegal.

Pe de altă parte, Armand îi acuză pe cei de la PNL că boicotează nejustificat bugetul Sectorului 1.

Sebastian Burduja: Clotilde Armand conduce singura administrație din țară unde bugetul nu trece

Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1, a declarat, vineri, în timpul unei conferințe de presă, că primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, nu poate trece bugetul pentru că nu poartă un dialog constructiv cu consilierii locali. Potrivit liderului PNL, administrația condusă de Armand este singura din țară unde bugetul nu poate trece.

„Noi i-am făcut campanie doamnei primar Clotilde Armand, suntem mulți membri ai filialei PNL Sector 1 care au făcut asta. Din păcate, ceea ce vedem de atunci și până astăzi este o totală lipsă de respect, o totală lipsă de dialog, o deconectare deplină față de agenda cetățenilor, și ne pare rău că lucrurile se întâmplă astfel”, a declarat, vineri, Sebastian Burduja.

Liderul PNL Sector 1 mai spune că sunt localități unde există 6 partide politice, însă, bugetul ar trece cu unanimitate de voturi.

„Este singurul caz din țară, pe care noi îl cunoaștem, cel puțin la nivelul unei administrații mari, municipale, în care primarul nu reușeste să aibă niciun fel de dialog cu Consiliul Local. Uitați-vă la alte localități, la Piatra Neamț, unde primarul are 6 partide în Consiliul Local și își trece bugetul cu unanimitate de voturi. Este în stare să poarte un dialog pe respect și pe agenda politică. La Sectorul 1 nu se întâmplă, și spunem asta de peste un an, că nu există niciun fel de preocupare pentru a avea administrație funcțională, nu este nicio preocupare pentru a livra rezultate pentru cetățeni”, a mai declarat Sebastian Burduja.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase