Cum arată primul tramvai nou din ultimii 40 de ani, produs la Arad, cumpărat de Primăria din Galați | FOTO

Publicat: 25/08/2021, 15:20
Actualizat: 25/08/2021, 16:09

Primul tramvai produs în ultimii 40 de ani la Arad a ajuns la Galați. Primăria orașului de pe malul Dunării a cumpărat 8 astfel de vehicule.

Primul tramvai dintr-o serie de opt, care au fost cumpărate cu fonduri europene, a ajuns la Galaţi şi a intrat în probe pe străzile orașului de pe malul Dunării. Tramvaieie sunt produse la Arad.

„Este primul tramvai nou din ultimii 40 de ani care a sosit la Galaţi. Din prima clipă am susţinut că gălăţenii merită să circule doar cu mijloace de transport noi şi moderne care să ofere confort şi siguranţă. Este primul tramvai din seria celor opt care vor veni etapizat până la sfârşitul lunii noiembrie”, a anunțat primarul Galațiului, Ionuţ Pucheanu.

Valoarea contractului de achiziţie pentru cele 8 tramvaie este de peste 44 milioane de lei. Din fonduri europene.

Tramvaiul a intrat, miercuri, în teste

„Testăm în această perioadă noul tramvai care a ajuns la Galați. Ne asigurăm că semenii noștri nu vor întâmpina probleme pentru călătoriile cu noile tramvaie pe care le-am prevăzut cu podea joasă și rampe de acces.  Suntem în continuare deschiși în a găsi împreună soluțiile potrivite pentru persoanele cu dizabilități”, a mai anunțat miercuri primarul din Galați.

Potrivit primăriei, noile tramvaie au fiecare o capacitate de 114 pasageri, dintre care minimum 30 pe scaune, un consum de energie scăzut şi grad înalt de fiabilitate.

Tramvaieie au o lungime de 19 de metri şi lăţimea de 2,4 metri.