Cum au început Vlad Voiculescu și USR-PLUS să taie și să spânzure în instituțiile cheie din București, totul pe mâna lui Nicușor Dan. Primarul le-a dat spitalele și parcurile din Capitală

Publicat: 23/06/2022, 13:24
Actualizat: 23/06/2022, 14:10

De câteva zile, viceprimarul Horia Tomescu (USR-PLUS) a început o adevărată campanie de schimbări ale oamenilor din funcții-cheie la ASSMB, administratorul majorității spitalelor din București, dar și de la ALPAB, care gestionează parcurile Capitalei. În spatele lui Tomescu se află nimeni altul decât Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, în prezent președintele USR-PLUS București. Voiculescu și-a dorit mereu să pună mâna pe spitalele din Capitală.

USR-PLUS, prin viceprimarul Horia Tomescu, a declanșat asaltul asupra funcțiilor de conducere ale spitalelor administrate de ASSMB și asupra celor din cadrul ALPAB.

Prima schimbare a avut loc la conducerea administratorului parcurilor bucureștene.

Doi directori schimbați în trei zile de viceprimarul USR-PLUS

„Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București are un nou director. Corina Simona Bega este un manager ambițios și motivat, cu peste 21 de ani de experiență în a coordona o companie de top, are competențe în a forma o echipă profesionistă cu scopul integrării activităților comerciale, un istoric de succes în proiecția fiscală pe termen scurt și mediu, în a controla costurile și a îmbunătăți procesele prin strategii inovatoare într-un sector extrem de competitiv”, anunța Horia Tomescu la începutul săptămânii.

Corina Simona Bega a înlocuit-o pe Roxana Bâlcu, pe care o pusese la conducerea ALPAB Nicușor Dan, după debarcarea lui Bogdan Tănase.

Miercuri, a urmat o altă mutare a celor de la USR-PLUS. Managerul Spitalului Colentina, medicul Victor Cauni, a fost schimbat din funcție. Cel care l-a înlocuit este Andrei Cosmin David, care a fost preşedinte al Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate.

Gândul a scris AICI despre înlocuirea medicului Victor Cauni de la conducerea Spitalului Colentina cu omul pus de Horia Tomescu, dezvăluind că în spatele deciziei ar fi Nic Voiculescu, cel mai mare lobbyist din industria farma, unchiul lui Vlad Voiculescu.

Andrei Cosmin David a ajuns miercuri la Spitalul Colentina, unde nu a stat decât 40 de minute. Primele imagini cu noul manager al Spitalului Colentina, care a venit cu o mașină cu șofer și a fost primit în curte de asistenta-șefă, au fost publicate în exclusivitate de Gândul.

Corpul de Control al Primarului, în „vizită” la ASSMB, la solicitarea USR-PLUS

Mai mult, în urmă cu câteva zile, Nicușor Dan a dispus un amplu control la Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) și a trimis Corpul de Control al Primarului General.

Potrivit suselor Gândul, controlul a fost solicitat de viceprimarul Horia Tomescu.

Controlul se va desfășura în perioada 20 iunie – 4 iulie 2022 și are, printre altele, următoarele obiective, potrivit unor documente intrate în posesia Gândul:

  • respectarea atribuțiilor stabilite prin Regulamentul de Organizare și Funcționare;
  • corectitudinea întocmirii pontajelor aferente desfășurării activității pentru cei care sunt angajați cu contract individual de muncă în ASSMB;
  • modul de implementare al proiectelor / programelor cu finanțare externă;
  • situația posturilor vacante, dosare concurs de la începutul anului 2019 până în prezent;
  • raportul de activitate ASSMB pentru anii 2019, 2020 și 2021;
  • state de plată din 2019 până în prezent;
  • situație funcții de conducere.

De unde are putere Horia Tomescu, omul lui Vlad Voiculescu

În luna martie, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, le-a „cedat” celor doi viceprimari ai Bucureștiului, Horia Tomescu (USR-PLUS) și Stelian Bujduveanu (PNL) atribuții cu drept de semnături pentru instituții extrem de importante. Tomescu a primit atunci ASSMB și ALPAB, inclusiv în ceea ce privește angajarea personalului, așa cum a dezvăluit Gândul.

„Începând cu data de 08.03.2022 și pe durata exercitării mandatului primarului general al municipiului București al domnului Nicușor Dan, se delegă domnului Tomescu Horia atribuțiile primarului general, inclusiv aprobarea organizării examenelor/concursurilor de ocupare a posturilor vacante/temporar vacante și de promovare a personalului, privind următoarele instituții și servicii publice de interes local al municipiului București:

  • Cabinet Viceprimar;
  • Direcția Generală Situații de Urgență, Statistici și Strategii;
  • Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București;
  • Administrația Lacuri, Parcuri, Agrement București, cu excepția încheierii contractelor de închiriere, concesiune, vânzare-cumpărare, asociere între ALPAB și terți privind patrimoniul;
  • Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București”, se arată în documentul semnat de Nicușor Dan, intrat în posesia Gândul.

Nicușor Dan a fost „forțat” să cedeze controlul pentru aceste instituții la începutul anului, la solicitarea celor de la USR-PLUS. La schimb, useriștii au votat bugetul propus de Nicușor Dan pe anul 2022.

Practic, fără cei de la USR, Nicușor Dan nu ar fi avut majoritatea în Consiliul General al Municipiului București, și astfel le-a cedat useriștilor spitalele din București, așa cum a voia de mult timp Vlad Voiculescu, șeful USR-PLUS București.


EXCLUSIV FOTO ȘI VIDEO | Noul manager al Spitalului Colentina și-a preluat mandatul. Cine este Andrei Cosmin David, omul pus de viceprimarul Horia Tomescu în locul medicului Victor Cauni

Managerul Spitalului Colentina a fost demis. Pe cine a pus viceprimarul Horia Tomescu să gestioneze bani aduși de Victor Cauni pentru extinderea unității sanitare

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
„Străzi deschise” weekendul 20 și 21 aprilie: O nouă zonă din București devine pietonală