EXCLUSIV | Puterea la Primăria Capitalei, împărțită ca la „Monopoly”. USR și PNL au primit de la Nicușor Dan delegarea atribuțiilor pentru instituții cheie

Publicat: 09/03/2022, 10:53
Actualizat: 09/03/2022, 11:04

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, le-a „cedat” celor doi viceprimari ai Bucureștiului, Horia Tomescu (USR-PLUS) și Stelian Bujduveanu (PNL) atribuții cu drept de semnături pentru instituții extrem de importante. De exemplu, Tomescu va coordona ASSMB, inclusiv în ceea ce privește angajarea personalului, iar Bujduveanu s-a ales, printre altele, cu Administrația Străzilor.

„Începând cu data de 08.03.2022 și pe durata exercitării mandatului primarului general al municipiului București al domnului Nicușor Dan, se delegă domnului Tomescu Horia atribuțiile primarului general, inclusiv aprobarea organizării examenelor/concursurilor de ocupare a posturilor vacante/temporar vacante și de promovare a personalului, privind următoarele instituții și servicii publice de inters local al municipiului București:

  • Cabinet Viceprimar;
  • Direcția Generală Situații de Urgență, Statistici și Strategii;
  • Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București;
  • Administrația Lacuri, Parcuri, Agrement București, cu excepția încheierii contractelor de închiriere, concesiune, vânzare-cumpărare, asociere între ALPAB și terți privind patrimoniul;
  • Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București”, se arată în documentul semnat de Nicușor Dan, intrat în posesia Gândul.

De asemenea, Horia Tomescu va coordona activitățile pentru Direcția de Mediu, Serviciul Învățământ, Turism sau Direcția Spațiu Locativ și cu altă Destinație, Clubul Sportiv Municipal București, Centrul pentru Tineret și cel pentru seniori.

Cu ce a rămas Nicușor Dan

Totodată, lui Stelian Bujduveanu îi sunt delegate atribuțiile lui Nicușor Dan pentru direcții extrem de importante, precum cea de Transporturi, Administrația Fondului Imobiliar sau Administrația Străzilor.

De asemenea, Bujduveanu va coordona și alte direcții, precum Administrația Cimitirelor.

Totuși, lui Nicușor Dan îi rămân în coordonare structuri importante, precum Urbanismul, investițiile, achizițiile și fondurile europene.

De ce a făcut Nicușor Dan această împărțeală?

Surse din aparatul de conducere al Primăriei Capitalei au precizat pentru Gândul că Nicușor Dan a avut nevoie de cei de la PNL și USR pentru a trece bugetul ( care s-a votat luni), dar și pentru a avea majoritate în CGMB, pentru proiectele viitoare, astfel că în urma unor negocieri „la sânge”, edilul a fost nevoit să „cedeze” aceste atribuții.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult