Cum au sărbătorit sindicaliștii de la metrou încheierea protestului spontan de vineri (VIDEO)

Cum au sărbătorit sindicaliștii de la metrou încheierea protestului spontan de vineri (VIDEO)
FOTO - Captură video: DIGI 24
Publicat: 26/03/2021, 23:35
Actualizat: 26/03/2021, 23:40

Sindicaliștii Metrorex au sărbătorit încheierea protestului spontan de vineri, chiar pe peronul stației de metrou Piața Unirii. Au fost urale și aplauze, dar și un discurs al unuia dintre sindicaliști. 

Acesta i-a anunțat pe cei prezenți care au fost rezultatele discuțiilor de la Prefectura Capitalei, acolo unde a avut loc o întâlnire de dialog social cu reprezentanții sindicali, USLM și CNSLR Frăția, conducerea Metrorex și reprezentanții lucrătorilor din subteran, moment în care oamenii au aplaudat și au scandat.

Protestul de la metrou s-a încheiat, vineri după-amiază, fiind eliberate liniile, dar circulația trenurilor va fi reluată sâmbătă dimineața. Sindicalistul USLM (Unitatea – Sindicatul Liber din Metrou), Marian Artimon, a declarat la ieșirea de la discuții, că trebuie făcute verificări şi nu are rost, pentru o jumătate de oră, să fie scoase trenurile şi să se consume energie.

Este regretabil că a trebuit ca salariaţii metroului să facă o formă de protest de un asemenea nivel ca să putem să regăsim în cadrul ministerului şi Metrorex o formă de dialog social care ar fi cea normală (…) Vom merge la Piaţa Unirii, vom anunţa salariaţii de ceea ce am obţinut aici şi imediat vom elibera… Nu cred că se va mai relua circulaţie (vineri-n.r) pentru că trebuie verificări, nu are rost pentru o jumătate de oră să scot trenurile de metrou, să am consum de energie degeaba”, a spus sindicalistul, citat de Digi 24.

VIDEO: Digi 24

Protestul spontan al sindicaliștilor de la metrou a început încă de vineri dimineață și, astfel, peste 250.000 de călători din Capitală au rămas fără transportul în comun din subteran.

Circulația de la suprafață fiind îngreunată de numărul mare de mașini și mijloace de transport ale Societății de Transport București (STB), care a suplimentat parcul de vehicule.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, mesaj pentru sindicalistul Ion Rădoi: „S-a terminat! Ceea ce ai făcut, zeci de ani, nu mai merge!”

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, i-a transmis un mesaj liderului sindicaliștilor de la metrou, Ion Rădoi: „S-a terminat! Ceea ce ai făcut zeci de ani nu mai merge”.

Declarația a fost făcută, vineri, în cadrul unei conferințe de presă. Cu aceeași ocazie, ministrul le-a cerut scuze bucureștenilor și le-a cerut autorităților să „intervină și să elibereze șinele de ilegaliști”.

Ministrul Transporturilor a depus plângere penală la DNA: Metroul trebuie eliberat și trebuie să revină în circulație

Ministrul Transporturilor a depus plângere la DNA împotriva organizatorilor protestului spontan de vineri, de la metrou.

Cătălin Drulă a mentionat, pe pagina sa de Facebook, toate neregulile constatate în cazul acțiunii celor de la Metrorex.

Plângerea penală a fost depusă împotriva persoanelor responsabile pentru blocarea metroului bucureștean pentru: zădărnicirea combaterii bolilor, abuz în serviciu, trafic de influență, folosirea funcției pentru favorizarea altor persoane, folosirea de către liderii sindicali a influenței și autorității în scopul obținerii de bani, bunuri și foloase necuvenite, șantaj și infracțiuni contra siguranței circulației pe căile ferate.

Conducerea METROREX sesizează DIICOT: „Încălcarea art. 1 din Legea nr. 535/2004, privind prevenirea și combaterea terorismului”

Conducerea METROREX a sesizat Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), potrivit unui comunicat transmis de Direcția Generală de Poliție a Municipiului București (DGPMB) și Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București (DGJMB).

Conducerea METROREX acuză, practic, sindicaliștii, că încalcă – prin acest protest care a paralizat Capitala – art. 1 din Legea nr. 535/2004, privind prevenirea și combaterea terorismului, accentul fiind pus pe litera c) din articolul 1 al legii.

Dan Barna, atac dur la sindicaliștii de la Metrorex: „Șantaj al unor grupări mafiote”!

Vicepremierul Dan Barna, atac dur la sindicaliștii de la Metrorex! Liderul USR PLUS este de părere că statul român nu ar trebui să facă niciun pas în spate în chestiunea grevei de la Metrorex. De fapt, vicepremierul îi numește „mafioți” pe sindicaliștii care vineri dimineață au blocat activitatea metroului.

Adoptând o poziție de forță, Barna a declarat că autoritățile nu vor ceda la presiunea şantajului unor grupări mafiote.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
LEGEA pe care o așteptau extrem de mulți ROMÂNI. S-a decis azi, 28 martie: Așa...
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
”Ne înclinăm în fața domnișoarei doctor și ne luăm rămas bun” Durere fără margini la...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Cum să avem grijă de plămânii noștri?