Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, mesaj pentru sindicalistul Ion Rădoi: „S-a terminat! Ceea ce ai făcut, zeci de ani, nu mai merge!”

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, mesaj pentru sindicalistul Ion Rădoi: „S-a terminat! Ceea ce ai făcut, zeci de ani, nu mai merge!”
Sindicalistul Ion Rădoi (s) și ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă
Publicat: 26/03/2021, 17:28
Actualizat: 26/03/2021, 20:26

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, i-a transmis un mesaj liderului sindicaliștilor de la metrou, Ion Rădoi: „S-a terminat! Ceea ce ai făcut zeci de ani nu mai merge”. Declarația a fost făcută, vineri, în cadrul unei conferințe de presă. Cu aceeași ocazie, ministrul le-a cerut scuze bucureștenilor și le-a cerut autorităților să „intervină și să elibereze șinele de ilegaliști”.

„Le cer scuze bucureștenilor. Câteva zeci de miniștri ai Transporturilor în ultimii 20 de ani au lăsat un buboi enorm să se formeze la metrou. O mafie. Câtă vreme sunt eu aici, vă asigur că statul nu va ceda niciun milimetru în fața mafiei. Pentru că despre asta este vorba, despre o grupare care se comportă mafiot și atunci când îi sunt atinse interesele recurge la șantaj. Liderul de cartel Ion Rădoi a decis că bucureștenii nu contează, a decis că singurul lucru care trebuie să conteze sunt banii firmei pe care o controlează. Spun foarte clar: Rădoi, s-a terminat! Ceea ce ai făcut, zeci de ani, nu mai merge”, a declarat Drulă.

Drulă îi acuză pe protestatari de zădărnicirea combaterii bolilor, abuz în serviciu, trafic de influență și șantaj. El a mai spus că este absolut inadmisibil ca o infrastructură critică națională să fie blocată, iar șinele să fie ocupate.

Este absolut imperativ ca metroul să circule urgent, din nou. Le cer celor implicați și poate mulți dintre ei manipulați să nu mai persiste în această acțiune și să se oprească din încălcarea legii. Autoritățile care veghează la ordinea publică și au aceste responsabilități trebuie să-și facă datoria, pentru că numai ele pot elibera șinele de acești ilegaliști. (…) Mizele acestei acțiuni sunt cele identificate de Corpul de control – cartelul, controlul oneros asupra companiei și proprietății statului, spațiile comerciale ocupate fără drept. Miza este exact aceasta: banii pe care firma sindicatului îi încasează din chiriile de la spațiile comerciale. Pe acest subiect nu avem ce discuta”, conchide ministrul Transporturilor.

Ministrul Transporturilor a depus plângere penală la DNA: Metroul trebuie eliberat și trebuie să revină în circulație

Ministrul Transporturilor a depus plângere la DNA împotriva organizatorilor protestului spontan de vineri, de la metrou.

Cătălin Drulă a mentionat, pe pagina sa de Facebook, toate neregulile constatate în cazul acțiunii celor de la Metrorex.

Plângerea penală a fost depusă împotriva persoanelor responsabile pentru blocarea metroului bucureștean pentru: zădărnicirea combaterii bolilor, abuz în serviciu, trafic de influență, folosirea funcției pentru favorizarea altor persoane, folosirea de către liderii sindicali a influenței și autorității în scopul obținerii de bani, bunuri și foloase necuvenite, șantaj și infracțiuni contra siguranței circulației pe căile ferate.

Conducerea METROREX sesizează DIICOT: „Încălcarea art. 1 din Legea nr. 535/2004, privind prevenirea și combaterea terorismului”

Conducerea METROREX a sesizat Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), potrivit unui comunicat transmis de Direcția Generală de Poliție a Municipiului București (DGPMB) și Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București (DGJMB).

Conducerea METROREX acuză, practic, sindicaliștii, că încalcă – prin acest protest care a paralizat Capitala – art. 1 din Legea nr. 535/2004, privind prevenirea și combaterea terorismului, accentul fiind pus pe litera c) din articolul 1 al legii.

Dan Barna, atac dur la sindicaliștii de la Metrorex: „Șantaj al unor grupări mafiote”!

Vicepremierul Dan Barna, atac dur la sindicaliștii de la Metrorex! Liderul USR PLUS este de părere că statul român nu ar trebui să facă niciun pas în spate în chestiunea grevei de la Metrorex. De fapt, vicepremierul îi numește „mafioți” pe sindicaliștii care vineri dimineață au blocat activitatea metroului.

Adoptând o poziție de forță, Barna a declarat că autoritățile nu vor ceda la presiunea şantajului unor grupări mafiote.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Devine ILEGAL în România. Legea e adoptată. Se aplică din 28 aprilie pentru toată lumea
Codul Rutier. Situația în care și pasagerii riscă dosar penal
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”