Cum furau doi bărbați din București zeci de mii de lei din mașini folosind chei „mincinoase”

Cum furau doi bărbați din București zeci de mii de lei din mașini folosind chei „mincinoase”
Sursa: Shutterstock
Publicat: 07/08/2022, 16:40
Actualizat: 07/08/2022, 16:40

Polițiștii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în aplicare, sâmbătă, două mandate de aducere, emise pe numele a doi bărbați, într-un dosar penal privind furtul unor sume de bani din autoturisme, în Sectorul 1.

„Cercetările au fost declanșate la data de 27 octombrie 2021, când polițiști din cadrul Secției 1 au fost sesizați, de către un bărbat, cu privire la faptul că din autoturismul parcat, la o adresă din Sectorul 1, i-au fost sustrași 15.000 de lei.

De asemenea, la data de 13 aprile 2022, la nivelul Secției 2 Poliție se înregistra plângerea unei persoane care reclama faptul că din autoturismul său, parcat la o adresă din același sector, persoane necunoscute i-au sustras 11.500 de lei”, se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei.

Potrivit sursei citate, din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că ambele fapte ar fi fost săvârșite de doi bărbați, unul dintre ei cunoscut cu preocupări de natură infracțională.

Banii, furați din torpedou

„Probatoriul administrat a relevat faptul că la data de 27 octombrie 2021, în jurul orei 13.00, în timp ce unul dintre bărbați ar fi urmărit persoana vătămată, bărbatul cunoscut cu preocupări de natură infracțională ar fi pătruns în autoturismul acesteia, prin folosirea unor chei potrivite sau «mincinoase», iar din torpedou ar fi sustras 15.000 lei.

De asemenea, în cursul acestui an, la data de 13 aprilie,  în jurul orei 17.30, același bărbat ar fi pătruns în interiorul altei mașini, din același sector, de unde ar fi sustras 11.500 de lei.

Tot din cercetările efectuate, a reieșit faptul că bărbatul cunoscut cu preocupări de natură infracțională ar fi condus un autoturism, pus la dispoziție de celălalt bărbat, fără a poseda permis de conducere”, se arată în comunicatul Poliției Capitalei.

În cursul zilei sâmbătă au fost puse în aplicare două mandate de aducere, emise pe numele celor doi, bărbatul cunoscut cu preocupări de natură infracțională fiind depistat la un punct de trecere a frontierei.

„Cei în cauză au fost conduși la audieri, iar în baza probatoriului administrat au fost reținuți pe o perioadă de 24 de ore, iar instanța a dispus arestarea acestora pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de Serviciul Investigații Criminale – Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt, furt calificat, complicitate la furt calificat și conducere fără permis”, se mai arată în comunicatul Poliției.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase