Cum îi „fac la bani” chelnerii din Vama Veche pe turiști, în 2022. Un fost ospătar a recunoscut: „După ce clientul a consumat și dorește să plătească…”

Cum îi „fac la bani” chelnerii din Vama Veche pe turiști, în 2022. Un fost ospătar a recunoscut: „După ce clientul a consumat și dorește să plătească…”
SURSA FOTO: Pexels
Publicat: 25/08/2022, 10:42

O nouă metodă de păcălire a clienților se pare că este în vogă în restaurantele de pe litoralul românesc, după cum susține un fost angajat pe post de chelner în Vama Veche.

Fostul angajat de pe litoral povestește, conform unei înregistrări audio preluată de presa locală, că o metodă de țepuire a clienților pe litoralul Mării Negre este prin folosirea cardurilor Revolut.

Numărul românilor care folosesc cardul Revolut a crescut în ultima perioadă, date fiind avantajele – până decizii definitive ale instanțelor, de a le folosi chiar dacă utilizatorii au popriri pe conturi – însă există și „portițe” pe care unii comercianți sau administratori de restaurante le exploatează pentru a scoate bani în plus de la clienți.

Modul de operare

Bărbatul din Focșani, care a lucrat într-o cherhana din Vama Veche, a dezvăluit pentru Replica de Constanța cum a fost învățat să țepuiască clienții:

„Oamenii aceia care ne învățau cum să ne descurcăm ca ospătari căutau tot felul de vicleșuguri, să păcălească clientul prin plata cu cardul Revolut. După ce clientul a consumat ceea ce a comandat și dorește să plătească, ospătarul îi spune că nu a bătut pe bon fiscal consumația, așa că, dacă are Revolut, să plătească cu cardul, clientul dacă deține un astfel de card, poate să-i transfere banii ospătarului cu cardul Revolut, și se poate plăti consumația prin Revolut. Plata prin cardul Revolut are o mică șmecherie. Consumația, spre exemplu, este 150 de lei, plata cu cardul Revolut îi dă posibilitatea ospătarului să bată 165 de lei, ca să primească tips (bacșiș – n.r.). Pentru noi ospătarii părea extraordinar, îl păcăleam pe client și ne ieșea și nouă mai mult tips. Numai că omul își putea da seama și exista posibilitatea ca acesta să nu se mai întoarcă, să fim descoperiți, și nu în ultimul rând, să nu mai calce pe acolo, să ne mai facă și reclamație”, a dezvăluit bărbatul, citat de presa locală.

Câți români folosesc Revolut

Revolut, aplicația financiară globală cu peste 20 de milioane de utilizatori în întreaga lume a anunțat, în martie 2021, operaționalizarea licenței sale bancare în România, după ce în noiembrie 2020 Revolut anunțase lansarea conturilor curente locale pentru clienții din România, în parteneriat cu Libra Internet Bank. Numărul utilizatorilor serviciilor Revolut în România a depășit 2 milioane de persoane, conform unor declarații recente ale oficialilor. Deși imediat după lansare Revolut era folosit ca un card de călătorii, acum românii îl folosesc zilnic, peste 60% dintre tranzacții fiind efectuate la acea dată în țară, la diferiți comercianți.

Potrivit informațiilor oficiale, aplicația Revolut, lansată în 2015, oferă clienților posibilitatea de a ști cât cheltuiesc în fiecare lună, pe categorii. Utilizatorii pot stabili bugete lunare pentru fiecare categorie în parte și pot totodată să-și administreze cheltuielile recurente pentru abonamente ori să economisească folosind funcționalitatea de rotunjire a mărunțișului. Clienții Revolut pot de asemenea să cheltuie și să transfere bani, fără taxe ascunse, la nivel global, să dețină valută în peste 30 de monede, direct în aplicație și să transfere bani instant prietenilor sau familiei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu a răbufnit: Nu are ce căuta în funcția de președinte al României
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”