Cum pot fi RECUPERATE mesajele șterse de pe WhatsApp. Totul este mai simplu decât te aștepți

Cum pot fi RECUPERATE mesajele șterse de pe WhatsApp. Totul este mai simplu decât te aștepți
Sursa foto - caracter ilustrativ: Shutterstock
Publicat: 29/03/2023, 20:03
Actualizat: 29/03/2023, 20:04

Aplicația WhatsApp este extrem de folosită, pentru a trimite sau primi mesaje de orice fel. Mai mult, când greșim, celebra aplicație permite ștergerea mesajelor printr-o simplă atingere a unei taste. Dar poate nu toți utilizatorii știu că, odată șterse, mesajele pot fi din nou vizibile.

Astfel, în conversațiile pe WhatsApp există funcția „Ștergere pentru toată lumea”, ca modalitate de revocare a mesajelor. Ea rămâne valabilă aproximativ o oră de la trimiterea lor și este foarte des folosită, atunci când s-a trimis un mesaj la un chat greșit sau mesajul trimis are o greșeală.

Cu toate acestea, unele persoane – mai curioase – se întreabă uneori ce se ascunde în spatele mesajului misterios, care a fost șters. Astfel, există această posibilitate de a le vedea, chiar dacă celălalt utilizator care ți l-a trimis poate nu dorește acest lucru, scrie Adevărul.

De asemenea, atât utilizatorii de iOs, cât și cei de Android trebuie să știe că există modalități simple de a descoperi unele mesaje șterse din greșeală.

Cum pot fi recuperate mesajele șterse de pe WhatsApp

Există unele trucuri inteligente care pot fi folosite pentru a recupera acele mesaje șterse de pe Whatsapp, stocate pe telefon, cu ajutorul funcțiilor de backup. Una dintre aceste metode se referă la accesarea mesajului șters prin intermediul unei aplicații terțe numite Notification History, care poate fi descărcată prin intermediul Google Play Store.

Aceste aplicații au anumite limitări, totuși, pentru că pot fi recuperate doar acele mesaje șterse care au generat o notificare pe dispozitiv și care au fost văzute sau cu care s-a interacționat. Însă, cu toate acestea, dacă alegi să descărci aplicații specializate, în special din Google Play, unde multe aplicații conțin programe malware care ar putea infecta un dispozitiv, ar trebui să acționezi cu prudență.

Totodată, dacă nu optați pentru o versiune cu plată, aceste aplicații pot fi destul de dificil de utilizat și, cel mai probabil, vor fi pline de reclame.

Așadar, în primul rând, înainte de a șterge toate aplicațiile iOS, utilizatorii trebuie să se asigure că mesajele WhatsApp sunt salvate în iCloud pentru a putea fi recuperate. Următorul pas va fi să ștergeți WhatsApp de pe telefon și să o reinstalezi folosind App Store.

După ce aplicația este instalată, conectează-te din nou la contul tău, apoi tot ce trebuie să faci este să așteptați opțiunea care va apărea oferind, pentru a fi restaurate, mesajele copiate anterior. Când această opțiune este selectată, toate mesajele WhatsApp vor fi recuperate, chiar dacă au fost șterse.

Și cei care folosesc Android 11 și versiuni mai noi decât acesta, pe care îl suportă cele mai recente dispozitive, pot recupera acele mesaje șterse de pe telefoanele lor.

Funcția „Istoric notificări” păstrează un jurnal al fiecărui mesaj primit prin WhatsApp stocat pe telefon. Va trebui să accesezi „Setări” (Settings) de pe smartphone și să selectezi „Aplicații și notificări” (Apps and Notifications).

Apoi va trebui să intri în „Notificări” și să găsești opțiunea „Notification History” și să apeși butonul de lângă…. „Use Notification History”. Când acest lucru este finalizat, meniul va afișa un jurnal al tuturor notificărilor primite de dispozitiv, care va include mesajele text găsite în WhatsApp înainte de a fi fost șterse.

Dacă, vreodată, vei dori să te întorci la mesaje șterse, tot ce va trebui să faci este să revii la această secțiune din setări.

Metodă alternativă pentru utilizatorii de Android

O metodă alternativă pentru utilizatorii de Android este de a restaura mesajele WhatsApp printr-o bază de date. Pentru început, lansează browserul de fișiere de pe dispozitiv.

Deschide dosarul WhatsApp și intrați în „Baza de date” (Database), unde se vor afla toate fișierele de backup salvate local pentru aplicație. Apoi trebuie să apeși lung pe fișierul „msgstore.db.crypt12” pentru a-l selecta, apoi pe „Edit name”.

Schimbă-i numele în „msgstore backup.db.crypt12” pentru a te asigura că fișierul nu este suprascris. Ulterior, va trebui să alegi cel mai recent fișier de backup și să îi schimbi numele în „msgstore.db.crypt12”.

După ce ai făcut acest lucru, deschide Google Drive pe smartphone și alege opțiunea de meniu cu trei linii verticale din partea dreaptă sus. Dă click pe „Backups” și șterge copia de rezervă WhatsApp.

Apoi trebuie să ștergi WhatsApp și să îl instalezi din nou. În timpul instalării, ți se va cere să recuperezi WhatsApp dintr-o copie de rezervă locală, deoarece nu mai există o copie de rezervă în cloud. Când ți se solicită, alege fișierul „msgstore.db.crypt12” și fă click pe „Restabilește” (Restore)!

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
În ce stare se află Florin Piersic după ce ar fi contactat o bacterie nosocomială!...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
OBLIGAȚIE totală pentru toți cei care au CONT LA BANCĂ. Regulile au venit direct de...
Au început lucrările la o autostradă vitală pentru România. S-a forat primul kilometru de tunel
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Opere pierdute ale Fraților Grimm, redescoperite în colecția unei biblioteci din Polonia