Află cum prăjești peștele ca să obții o crustă perfectă: aurie și crocantă. Iată cum trebuie să fie, de fapt, mălaiul, și ce să adaugi în el, pentru a obține un pește crocant în Postul Paștelui.
Dacă ai poftă de un pește prăjit crocant și delicios în zilele de dezlegare din Postul Paștelui, acest truc trebuie neapărat încercat. El te va ajuta să obții un preparat perfect, cu o textură deosebită și un gust nemaipomenit.
Din 3 martie și până pe 19 aprilie 2025, creștinii ortodocși țin Postul Paștelui, în care alimentele de origine animală sunt interzise. Însă, pe 25 martie, de Buna Vestire, și pe 13 aprilie, atunci când sunt sărbătorite Floriile, credincioșii au dezlegare la pește.
Un mod simplu și gustos de a-l prepara este prăjirea, dar în acest caz există anumite secrete pentru a obține un produs auriu și crocant. Astfel că, secretul pentru o crustă aurie și crocantă este să alegi un mălai gros sau cel de tip polentă, datorită texturii ideale pentru formarea unei cruste delicioase și crocante. Pe de altă parte, dacă vrei un rezultat aromat, cu un gust deosebit, asigură-te că amesteci mălaiul cu condimente.
Poți folosi sare și piper, dar și paprika, dacă ești adeptul unui gust picant. În plus, mai poți adăuga și busuioc și cimbru, pentru un plus de prospețime și complexitate rezultatului final.
Deși nu te-ai gândit la asta, probabil, pentru o crustă crocantă, uniform și care să se lipească bine la peșet, trebuie să adaugi și un ingredient lichid. Poți să folosești lapte, iaurt sau smântână, care vor ajuta la formarea unui strat care se va lipi perfect de pește.
CITEȘTE ȘI: