Te-ai gândit care sunt ingredientele pe care le poți folosi într-o salată de roșii sănătoasă și gustoasă? Fiecare preparat poate fi făcut în funcție de rețetă sau după propriul gust, dar atunci când vine vorba despre o salată fresh, cu o „explozie” de gusturi, opțiunile sunt nelimitate. Vezi mai jos una dintre rețetele regretatului Radu Anton Roman.
Dacă dorești să pregătești salate cât mai fresh, delicioase și perfecte pentru sezonul călduros, atunci poți opta pentru cele cu legume și fructe proaspete și sosuri care pot fi digerate ușor. O salată de roșii poate reprezenta o opțiune perfectă pentru un prânz sau chiar o cină care să nu „încarce” stomacul. De altfel, salatele sunt recomandate de mulți dintre specialiștii în nutriției, fiind parte a dietelor sănătoase și ușoare pentru organism.
Rețeta prezentată în acest articol aparține regretatului gastronom Radu Anton Roman și face parte din volumul „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia, 1998).
Pentru această rețetă vei avea nevoie de câteva ingrediente. Acestea sunt:
Curăță roșiile sub un jet de apă rece, apoi taie-le pe jumătate și începe să feliezi bucățile, după bunul plac. Apoi, toacă verdeața proaspătă și adaugă sare și piper, după gust. Peste ingrediente adaugă cele 2 linguri de ulei. Opțional, poți pregăti și un sos, rapid și ușor, acasă. Practic, sosul va fi cel care va oferi un gust fresh și deosebit.
Desigur, pe lângă sos, peste salată mai pot fi adăugate măsline, bucățele de brânză sau cașcaval, ori alte ingrediente gustoase, după bunul plac. Poftă bună!
Cum se prepară băutura vedetă a sezonului. Are o mulțime de beneficii curative
Sursă foto: Shutterstock (caracter ilustrativ)