Care este ingredientul banal care trebuie adăugat în făina pentru șnițel. Acest ingredient va schimba complet textura preparatului, care va ieși pufos și delicios.
Șnițelul se numără printre cele mai gustoase preparate. El se realizează rapid, cu puține ingrediente. Indiferent dacă prepari șnițelul din carne de pui sau de porc, metoda este aceeași. Dar poți să adaugi anumite ingrediente, dacă vrei ca preparatul să iasă delicios și pufos.
Fie că îl preferi la tigaie, fie la cuptor, rezultatul e garantat. Așadar, pentru niște șnițele delicioase și crocante, este important să adaugi un ingredient banal în făină. Este vorba despre sare. De asemenea, se mai adaugă și piper.
Nu în ultimul rând, mai poți adăuga și alte condimente sau ierburi aromatice, în funcție de gust.
Ca să prepari șnițele delicioase, ai nevoie de 4 cotlete de piept de pui de 100 g, sare și piper negru, 1/4 cană de amidon de porumb și de 2 ouă. De asemenea, mai trebuie să adaugi – 1/2 linguri de muștar Dijon, o cană de pesmet panko sau obișnuit, 1/3 cană de parmezan proaspăt ras și 3 linguri de ulei de măsline. Opțional, se poate folosi pătrunjel italian proaspăt tocat pentru garnitură, dar și felii de lămâie.
Bucățile de piept de pui se condimentează, pe ambele părți, cu sare și piper. Se aranjează trei boluri separate, în care se adaugă amidonul de porumb, ouăle și muștarul bătute împreună. Se amestecă pesmetul și parmezanul.
Se tăvălesc apoi bucățile de carne în amidon de porumb și se scutură excesul. Se scufundă apoi, în amestecul de ouă, astfel încât să fie acoperite. Se trec apoi prin amestecul de pesmet, apoi se transferă pe farfurie și se apasă ușor cu vârful degetelor, pentru ca panko să adere. Șnițelele se prepară într-o tigaie mare, la foc mediu. Ele trebuie gătote câte două minute pe fiecare parte.
CITEȘTE ȘI: