Cum se apără medicul care și-a amenințat pacienții cu excluderea de pe listele sale dacă nu se vaccinează: „Mi-au spus că li se implantează cipuri”

Redactor:
Daniel Matei
Cum se apără medicul care și-a amenințat pacienții cu excluderea de pe listele sale dacă nu se vaccinează: „Mi-au spus că li se implantează cipuri”
Cum se apără medicul care și-a amenințat pacienții cu excluderea de pe listele sale dacă nu se vaccinează: „Mi-au spus că li se implantează cipuri”. Sursa foto: Facebook/Catalin Petrencic

Medicul Cătălin Petrencic, din Călărași, care a anunțat că îi va exclude de pe lista sa de pacienți pe aceia care refuză să se vaccineze împotriva COVID-19, spune că nu va renunțat la acest gest, deoarece motivele invocate de către pacienți pentru a nu se vaccina nu stau în picioare.

El susține că medicii au obligația de a-și proteja pacienții, ceea ce nu se poate face în astfel de condiții, informează Antena3.

„Noi, medicii, avem obligația față de pacienți să avem grijă de ei, să-i protejăm, iar în situația actuală, cum îi putem proteja, dacă nu recomandându-le să se vaccineze”, a spus medicul.

„Mulți dintre pacienți au argumente nesusținute”

Medicul a mai declarat, la Antena3, că pacienții săi care refuză să se vaccineze nu au argumente valide și a dat și un exemplu în acest sens.

„Motivul principal este reacția unor pacienți care au spus nu la vaccinare și argumentele lor nesusținute, care i-au făcut să ia această decizie.

O doamnă, pacientă înscrisă la mine de peste 20 de ani, bolnavă cronică, cu foarte multe afecțiuni, a dat dovadă de multă încredere în mine, în diagnosticele și tratamentele mele, în indicațiile pe care i le-am dat, însă la întrebarea mea, Dacă se va vaccina sau nu, am primit un răspuns rapid NU! Argumentele au fost că a auzit că se moare, că nu toată lumea se vaccinează, că dă reacții adverse, că bagă cipuri în ser, că boala nu există și nu este atât de gravă.

I-am spus că eu m-am vaccinat, a trecut o săptămână și nici la vaccinare, nici după, nu am avut niciun fel de reacție.  Poți să ai încredere în faptul că n-am pățit nimic, sunt argument. N-a răspuns nimic, a plecat fără să o conving.

Asta m-a supărat, dar și faptul că tot ieri (n.r. – marți, 12 ianuarie) am aflat că un coleg de stagiatură, un alt medic de familie, pe care îl cunosc foarte bine, a decedat nu pentru că nu a crezut în virus, ci pentru că nu s-a protejat, mergând pe ideea că vrea să se imunizeze natural. Din păcate, în urma infecției, a decedat”, a declarat Cătălin Petrencic la Antena 3.

Cătălin Petrencic: Jurământul lui Hipocrate n-are nicio legătură cu gestul meu

Întrebat dacă nu cumva ar încălca jurământul lui Hipocrate în cazul în care ar lua o asemenea decizie, medicul susține că jurământul nu are nicio legătură cu gestul său.

„Jurământul lui Hipocrate n-are nicio legătură cu gestul meu. Faptul că au plecat de la mine nu este o noutate. Eu am pornit în sistem cu 2900 de asigurați, unii dintre ei au plecat pentru că erau nemulțumiți din cauză că nu le satisfăceam toate doleanțele, medicamentele pe care le voiau, așa că au plecat la alt medic.

Fiecare își alege medicul de familie. Dar și noi, medicii, avem obligația față de pacienți să avem grijă de ei, să-i protejăm, iar în situația actuală, cum îi putem proteja, dacă nu recomandându-le să se vaccineze. Dacă ei refuză, înseamnă că nu au nevoie de asistență medicală.

Nu cred că cei care vor refuza vaccinarea sunt în număr atât de mare, și cred că prin gestul meu un fel de presiune, dar o presiune în sensul bun al cuvântului, le va schimba atitudinea. Faptul că eu m-am vaccinat, că nu am pățit nimic, este un argument solid care cred că le va schimba atitudinea și se vor vaccina. Pentru că trebuie să ne vaccinăm cât mai mulți!”, a concluzionat medicul.

Medicul susține că, potrivit legii, asigurații au obligația să respecte cu strictețe tratamentul și indicațiile sale, spunând că nu poate colabora cu cei care nu au încredere în recomandările sale.

Tânăra cunoscută a murit misterios! A fost găsită într-o prăpastie după ce a dat un...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
FOTO. Antonia a pozat într-un costum de baie, dar fanii au distrus-o pentru că e...
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
El e bărbatul în brațele căruia Anamaria Prodan și-a găsit liniștea: `Un vulcan care erupea...
Veste CRUNTĂ pentru pensionari. ADIO, pensii MAJORATE!
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
Cercetătorii lucrează pentru a preveni o nouă pandemie. A fost descoperit coronavirusul de 10 ori...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Unul dintre cele mai bine păzite SECRETE înainte de 1989: data reală a naşterii lui...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
WhatsApp face schimbarea momentului: se întâmplă în plin scandal. Opțiunea surpriză din contul tău
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
NOI RESTRICŢII la graniţa României: Anunţ BOMBĂ de ultimă oră
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Catastrofă la graniţa cu România: Oraşe întregi părăsite, obloanele trase, lacăte la uşi. Ţara vecină...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
×
Inchide