Iată cum se prepară șoriciul murat. Rețeta din bătrâni pe care puțini români o știu. Se știe faptul că, nu există masă de sărbătoare fără gustoasele murături. Iată cum se prepară acest deliciu de iarnă.
Șoriciul face parte dintr-un regim alimentar echilibrat, dacă este consumat cu moderație. Pentru masa de Crăciun, este indicat să vă bucurați de șorici, veți adăuga o notă autentică.
Ca să obții un șorici murat delicious, ai nevoie de următoarele ingrediente simple: șorici, câțiva căței de usturoi. boabe de piper, frunze de dafin, sare, apă rece.
Mai întâi se curăță bine bucățile de șorici de grăsime, apoi se spală bine. Se rulează fiecare bucată de șorici cât mai strâns și se leagă cu ață. Dacă se ține cont de acest procedeu, acest lucru va folosi la tăiere. Se ia un borcan de sticlă și se așază rulourile. Peste rulorile de șorici se vor așeza cățeii de usturoi tăiați în felii, apoi frunzele de dafin și boabe de piper. Apoi, pune apă rece într-o cratiță și dizolvă o lingură și jumătate de sare grunjoasă. Se amestecă cât mai bine până ce sarea se dizolvă complet.
:format(webp):quality(80)/https%3A%2F%2Fwww.gandul.ro%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F12%2F7-poza-interior-1.jpg)
După ce saramura este pregătită, ea se va turna în borcan, se pune apoi capacul și se bagă la frigider. Pentru a se frăgezi așa cum trebuie, se lasă la rece cel puțin șapte de zile. Pentru ca șoriciul să fie cât mai savuros, e bine să schimbi saramura după primele două zile. Șoriciul în saramură este un produs foarte gustos, perfect pentru masa de Crăciun și de Anul Nou.
Poate nu știați, dar șoriciul de porc are efecte extraordinare asupra organismului, dacă este consumat cu moderație. Șoricul conține acid oleic, care se găsește și în uleiul de măsline, o grăsime foarte bună pentru sănătatea inimii. Șoriciul poate să fie consumat și de persoanele diabetice, deoarece are o cantitate redusă de carbohidrați, care nu influențează nivelul zahărului din sânge în mod negativ.
De cealaltă parte, șoriciul este bogat în colagen, proteină care ajută la elasticitatea pielii și ajută la sănătatea oaselor și articulațiilor. Dar, consumul ridicat de șorici nu este recomandat persoanelor care au tensiune arterială crescută.
CITEȘTE ȘI: